Lekka membranka, niskie fs, miękkie zawieszenie. Będzie wymagał b.dużej budy ale za to brzmienie może być ciekawe.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez roman763 Zobacz postaŁadne trafka,czy będzie to williamson?Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaraven1985 co to będzie za projekt, na czym?
http://www.drtube.com/schematics/dynaco/st70.gif
http://www.audionotekits.com/l4el34pp.html
Wyjdzie jak porównam oba układy bezpośrednio.
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postalepiej zobacz na jakim etapie jest moj symasym ktorego budowe rozpoczalem w 2006-2007 roku
Jak symasym to nie dziwie że Ci się nie chce tego poskładać :P
W lampie jest fajne to że się możesz pobawić i zmiany w układzie od razu są słyszalne :)
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaCiekawe, że ostatnio linia transmisyjna jest coraz bardziej zauważalna, a nawet brana pod uwagę jeśli chodzi o "audiodłubanie". Fajnie
L18RNX/P is a 6,5” High Fidelity woofer with an injection moulded metal chassis, intended for bass reflex and transmission line designs.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaW nowościach od Seasa ciekawy głośnik do oversized 2-way:
http://www.seas.no/index.php?option=...ers&Itemid=272
Skomentuj
-
515zł w Polinku
---------- Post dodany o 23:16 ---------- Poprzedni post o 21:18 ----------
Super mega cool audiofilski zasilacz USB :razz: do kart muzycznych na USB zasilanych z portu. W moim przypadku E-MU 0202.
EMI na wejściu, trafo Indel, mostek na szybkich diodach UF5404 zbocznikowane 10nF MKP Y2, dalej filtr CLC na Panasonicach FC 2200uF Low ESR, 100nF WIMA, następnie niskoszumny stabilizator LT1963 od Lineara, znowu 100nF WIMA, znowu CLC na Panasonicach FC 1000uF Low ESR, znowu 100nF WIMA i gniazdo USB. Regulacja w zakresie 0.1V.
Jeszcze nie wiem czy coś daje, bo dopiero co zmontowany, ale spał będę lepiej :)Last edited by LuSzTi; 02.03.2013, 00:18.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
No działam, powolutku ale do przodu:) Głośnik na suba jest, wzmak do niego też, głośniki na przód są, wzmak do nich też, radyjko jest ale raczej do wymiany, kondek jest a nawet dwa(nie wiem czy wstawiać 10F czy zostawić 1F:) ), instalacja jest ale do poprawy/przeróbki:) brakuje mi jeszcze do szczęścia mat, skrzynki do suba i paru innych dodatków:)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaa ile tych mat potrzebujesz?
mam dobra cena na gms-az 2mkw potrzebował bym
Skomentuj
-
Ktoś nie tak dawno na forum pytał gdzie można kupić splittery na kabel głośnikowy. Ja sobie coś takiego w łatwy i tani sposób zrobiłem sam. Wystarczy kupić cztery przejściówki 2xRCA na małego jacka. Koszt 2zł sztuka. Coś takiego dokładnie:
Kombinerkami łapiemy za jacka i wyginamy go we wszystkie strony. Dzięki temu plastikowa obudowa się troszkę rozejdzie. Na tyle, że można włożyć nóż w szczelinę i rozdzielić połówki obudowy. Obudowa jest zgrzewana ale daje się rozdzielić bez większych problemów. Po rozdzieleniu i wywaleniu niepotrzebnych rzeczy mamy to:
Rozwiercamy otwory do odpowiedniej średnicy jaka nas interesuje:
Końcowy montaż:
Skomentuj
Skomentuj