Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Lekka membranka, niskie fs, miękkie zawieszenie. Będzie wymagał b.dużej budy ale za to brzmienie może być ciekawe.

Skomentuj

Zawsze mi po głowie 2drogi na 8" chodziły... Może we wakacje jak uporam się ze wzmakami coś takiego postawię. Zakładając że HDS tweeter będzie jeszcze po 2stówki :)

Skomentuj

Zamieszczone przez roman763 Zobacz posta
        Ładne trafka,czy będzie to williamson?
        Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
        raven1985 co to będzie za projekt, na czym?
        Najprawdopodobniej coś ale L4 Audio Notu / Dynaco lub mój projekt na 6n9s i 6n8s (dwa stopnie w układzie różnicowym podobnie jak u Jasia) lampy wyjściowe 6p3s-e
        http://www.drtube.com/schematics/dynaco/st70.gif
        http://www.audionotekits.com/l4el34pp.html
        Wyjdzie jak porównam oba układy bezpośrednio.
        Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        lepiej zobacz na jakim etapie jest moj symasym ktorego budowe rozpoczalem w 2006-2007 roku
        A wiesz ile u mnie to już leży :P
        Jak symasym to nie dziwie że Ci się nie chce tego poskładać :P

W lampie jest fajne to że się możesz pobawić i zmiany w układzie od razu są słyszalne :)

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
        Ciekawe, że ostatnio linia transmisyjna jest coraz bardziej zauważalna, a nawet brana pod uwagę jeśli chodzi o "audiodłubanie". Fajnie
        Nie tak ostatnio :) Bo to już trochę wisi i nie jest przypadkiem odosobnionym
        L18RNX/P is a 6,5” High Fidelity woofer with an injection moulded metal chassis, intended for bass reflex and transmission line designs.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
          W nowościach od Seasa ciekawy głośnik do oversized 2-way:
          http://www.seas.no/index.php?option=...ers&Itemid=272
          Ciekawe ile będzie kosztować?

Skomentuj

515zł w Polinku

---------- Post dodany o 23:16 ---------- Poprzedni post o 21:18 ----------

Super mega cool audiofilski zasilacz USB :razz: do kart muzycznych na USB zasilanych z portu. W moim przypadku E-MU 0202.
            EMI na wejściu, trafo Indel, mostek na szybkich diodach UF5404 zbocznikowane 10nF MKP Y2, dalej filtr CLC na Panasonicach FC 2200uF Low ESR, 100nF WIMA, następnie niskoszumny stabilizator LT1963 od Lineara, znowu 100nF WIMA, znowu CLC na Panasonicach FC 1000uF Low ESR, znowu 100nF WIMA i gniazdo USB. Regulacja w zakresie 0.1V.

Jeszcze nie wiem czy coś daje, bo dopiero co zmontowany, ale spał będę lepiej :)
            Last edited by LuSzTi; 02.03.2013, 00:18.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Komu lampiaka komu...? Pierwsza partia się zacznie chyba tworzyć w tym roku... :)
              Załączone pliki

Skomentuj

Byś mojego w końcu zrobił :)
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zanim Twój ruszę to z miesiąc, a te trafka zanim ruszę to będę na urlopie :)

Skomentuj

Najpierw musi hybryde skończyć
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Po dłuższym czasie znalazłem chwilkę na diy:) Tym razem CA:

słupki pod missiony, ciekawe czy mi wyjdą, na razie jest ok:) Prawie wszystko skompletowane do CA już mam, teraz tylko trochę pogody i czasu mi potrzeba:)

Skomentuj

działej, działaj Grzesiu :)
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No działam, powolutku ale do przodu:) Głośnik na suba jest, wzmak do niego też, głośniki na przód są, wzmak do nich też, radyjko jest ale raczej do wymiany, kondek jest a nawet dwa(nie wiem czy wstawiać 10F czy zostawić 1F:) ), instalacja jest ale do poprawy/przeróbki:) brakuje mi jeszcze do szczęścia mat, skrzynki do suba i paru innych dodatków:)

Skomentuj

Sprzedaj kondesatory, bo na co Ci to do szczęścia potrzebne, a kup maty i to co Ci potrzeba :)

Skomentuj

Tak myślałem te 10F sprzedać a 1F zostawić, wiele za niego nie dostanę a jak będzie w systemie to nie zaszkodzi:) A maty tak czy siak kupię

Skomentuj

dokładnie tak
                                sprzedaj tego psełdo konda 10F :flapper:
                                po samej pojemnosci moge tak powiedziec

a ile tych mat potrzebujesz?
                                mam dobra cena na gms-a
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                  a ile tych mat potrzebujesz?
                                  mam dobra cena na gms-a
                                  Hehe miałem pisać do Ciebie w tej sprawie właśnie bo doszły mnie słuchy że masz taniej niż cały półświatek allegro z 2mkw potrzebował bym

Skomentuj

2m to za mało na pare drzwi
                                    Jak ma być dobrze to 3m na początek powinno wystarczyć
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ktoś nie tak dawno na forum pytał gdzie można kupić splittery na kabel głośnikowy. Ja sobie coś takiego w łatwy i tani sposób zrobiłem sam. Wystarczy kupić cztery przejściówki 2xRCA na małego jacka. Koszt 2zł sztuka. Coś takiego dokładnie:

Kombinerkami łapiemy za jacka i wyginamy go we wszystkie strony. Dzięki temu plastikowa obudowa się troszkę rozejdzie. Na tyle, że można włożyć nóż w szczelinę i rozdzielić połówki obudowy. Obudowa jest zgrzewana ale daje się rozdzielić bez większych problemów. Po rozdzieleniu i wywaleniu niepotrzebnych rzeczy mamy to:

Rozwiercamy otwory do odpowiedniej średnicy jaka nas interesuje:

Końcowy montaż:

Skomentuj

Patent jest, ale mi się nie podoba... :)

Skomentuj

Wcześniej miałem na rurkę termokurczliwą zrobione. Lepsze coś takiego niż rurka. Tym bardziej, że koszt niewielki.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X