Niby tak, ale może będzie jakieś lepsze połączenie, w sensie lepiej się będzie prezentować.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez xCzarny Zobacz postaPod każdym.
Na przykład czy zmienić wymiary albo proporcje? Czy lepiej wyglądają z kwadratową wysokotnówką czy z okrągłą? Może z innym fornirem byłyby ładniejsze?
Docelowo nie ja będę na nich słuchał, więc chciałbym poznać opinie jakichś innych osób, może wpadną mi jakieś dobre pomysły do głowy.
---------- Post dodany o 22:26 ---------- Poprzedni post o 22:22 ----------
Zamieszczone przez marian Zobacz postaFoto na szybko:
http://img13.imageshack.us/img13/2263/48892851.jpg
Skomentuj
-
2,5 drogi, wrzucę coś jak już będę mógł cokolwiek pokazać, najpierw muszę zmontować budę i je pomierzyć. Nie chcę zaczynać tematu, skoro nie wiem ile czasu mi to zajmie, bo w marcu zapowiada się na to, że nie będę miał go wiele.
marian, jest klasa. Szkoda, że nie w przypadku nazwy zdjęcia :P
Skomentuj
-
O kurde,widać nazwę? ja pierdziele
---------- Post dodany o 23:36 ---------- Poprzedni post o 23:35 ----------
Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz postato ta koszulka od piwa:-P
---------- Post dodany o 23:37 ---------- Poprzedni post o 23:36 ----------
Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz postazaokrąglenia na bokach frontu celowe...?
---------- Post dodany o 23:40 ---------- Poprzedni post o 23:37 ----------
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaJak robiłeś fotkę kiedy monitorek leżał na plecach to wydawało mi się, że będzie to zgrabne. Niestety na tej fotce wydają mi się trochę misiowate
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaWszystkie fajnie tylko z tego co rozumiem to tam jakaś pierwsza lepsza zwrotnica z sieci jest, nawet chyba Marian jej nie mierzył.
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaDobrze pamiętam temat Mariana
Nadal uważasz że to jest "pierwsza lepsza" zwrotnica?
Skomentuj
-
Nikt tak marian nie twierdzi, tylko luźno dyskutuje. Rozwiej wątpliwości jak było, czy Yoshi miał u siebie skrzynki na pomiarach z głośnikami i po sprawie. Nie ma co się unosić :)
Jeśli Yoshi robił zwrotkę i jest to jego projekt, którego nie chce udostepniać to należy to uszanować. Sam nie będę wrzucał Lusztiego schematu, który pozostał przy moich Scanach.
Skomentuj
-
Dokładnie, za bardzo się unosisz tak jakbym na Ciebie nakrzyczał czy coś podobnego a napisałem tylko, że "z tego co rozumiem" i chciałem abyś wyjaśnił tą sprawę :)
Także nie pytałem o schemat tylko właśnie o to skąd zwrotnicę posiadasz i kto ją zaprojektował, jeśli to Yoshi to jego wiedzy przecież nie musimy udowadniać.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta...a napisałem tylko, że "z tego co rozumiem" i chciałem abyś wyjaśnił tą sprawę
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postato tam jakaś pierwsza lepsza zwrotnica z sieci jest, nawet chyba Marian jej nie mierzył
Skomentuj
-
3lite,nie chcę się kłócić,ale akurat napisałeś coś z czego teraz chcesz się wybronić,pisząc:
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaWyciąłeś z mojego zdania najbardziej znaczące słowa, tak się nie robi bo gdy wyrywasz fragmenty z kontekstu to naprawdę wtedy źle wychodzi.
Nie napisałeś "Marian,skąd masz zwrotnicę i kto ją projektował",jak niby twierdzisz,i tu cytat:
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postanie pytałem o schemat tylko właśnie o to skąd zwrotnicę posiadasz i kto ją zaprojektował
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaWszystkie fajnie tylko z tego co rozumiem to tam jakaś pierwsza lepsza zwrotnica z sieci jest, nawet chyba Marian jej nie mierzył.
Piszesz że się unoszę... To prawda,a dlatego że może klient właśnie to czyta. On nie zna się na zwrotnicach,i takie gadanie jako by zwrotnica która siedzi w tych monitorach była za przeproszeniem "..ujowa",bo jest nie mierzona pierwsza lepsza zwrotnica z sieci,może pomieszać mu w głowie.
Skomentuj
-
Suby skończone więc wrzucam kilka zdjęć. Jak by ktoś pytał o zwrotnicę,to jest tam cewka 0,39mh 0,4ohm,gdzieś w necie wyczytałem że taka jest dobra. Niektórzy twierdzą że lepsza by była min. 0,5mh bo ja mam front z jednym głośnikiem,ale z tą moją cewką bas też jest mocny,drzwi od garażu się trzęsą a wszystko w nim lata,nawet puszki farby (pełne) na półkach... to o czymś świadczy.Last edited by marian; 27.02.2013, 01:12.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz posta0,39mh 0,4ohm
Skomentuj
-
Ja nie wiem co to zwrotnica aktywna,chyba że chodzi Tobie o tą cewkę,bo wyczytałem że właśnie to jest zwrotnica...
Ja bardziej boję się o front,bo tak jak pisałem,do tego frontu najlepiej zastosować 0,5mh,niestety takiej nie mam na stanie. No i boję się o kierunkowość basu,bo ja mam front wpuszczany jakieś 45mm,i może być tak że jak się stanie z boku to nie będzie słychać basu :/ Bas będzie się odbijał o te boczne ścianki i będzie go słychać tylko jak się stanie na wprost suba. No ale tak jak mówię,nie mam tej cewki 0,5mh,jak bym nią miał to by nie było problemu...
Skomentuj
Skomentuj