Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Niby tak, ale może będzie jakieś lepsze połączenie, w sensie lepiej się będzie prezentować.

Skomentuj

Zamieszczone przez xCzarny Zobacz posta
      Pod każdym.

Na przykład czy zmienić wymiary albo proporcje? Czy lepiej wyglądają z kwadratową wysokotnówką czy z okrągłą? Może z innym fornirem byłyby ładniejsze?
      Docelowo nie ja będę na nich słuchał, więc chciałbym poznać opinie jakichś innych osób, może wpadną mi jakieś dobre pomysły do głowy.
      To zależy też od głośników jakich chcesz użyć, od konstrukcji (2drogi czy 2,5drogi)... Napisz więcej o tym co chcesz wydłubać a najlepiej w nowym swoim temacie..

---------- Post dodany o 22:26 ---------- Poprzedni post o 22:22 ----------

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
      Foto na szybko:
      Jak robiłeś fotkę kiedy monitorek leżał na plecach to wydawało mi się, że będzie to zgrabne. Niestety na tej fotce wydają mi się trochę misiowate, głównie przez te szerokie skosy. U binganta boczne skosy są trochę dłuższe a górny krótszy. Nie wiele, ale wygląda to sympatyczniej. Trochę brakuje mi tych proporcji a szkoda, bo w sketchupie mogłeś zasymulować sobie jak to będzie wyglądać. Nie mniej, jak Ci się podoba to moje zdanie nie jest ważne :)
      http://img13.imageshack.us/img13/2263/48892851.jpg

Skomentuj

Bez flesza :)
        Załączone pliki

Skomentuj

2,5 drogi, wrzucę coś jak już będę mógł cokolwiek pokazać, najpierw muszę zmontować budę i je pomierzyć. Nie chcę zaczynać tematu, skoro nie wiem ile czasu mi to zajmie, bo w marcu zapowiada się na to, że nie będę miał go wiele.

marian, jest klasa. Szkoda, że nie w przypadku nazwy zdjęcia :P

Skomentuj

No właśnie, pisze się przez "ch"

Skomentuj

O kurde,widać nazwę? ja pierdziele

---------- Post dodany o 23:36 ---------- Poprzedni post o 23:35 ----------

Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
              to ta koszulka od piwa:-P
              Tak,jeszcze się trzyma

---------- Post dodany o 23:37 ---------- Poprzedni post o 23:36 ----------

Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
              zaokrąglenia na bokach frontu celowe...?
              Tak,w poprzedniej konstrukcji to zastosowałem i mi się spodobało :)

---------- Post dodany o 23:40 ---------- Poprzedni post o 23:37 ----------

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              Jak robiłeś fotkę kiedy monitorek leżał na plecach to wydawało mi się, że będzie to zgrabne. Niestety na tej fotce wydają mi się trochę misiowate
              Dobrze że wyglądają lekko misiowate (midbas lekko wysunięty w przód),bo grają miękkim basem aż miło :)

Skomentuj

Wszystkie fajnie tylko z tego co rozumiem to tam jakaś pierwsza lepsza zwrotnica z sieci jest, nawet chyba Marian jej nie mierzył.

Skomentuj

oj nie byłbym tego taki pewien....

Skomentuj

Dobrze pamiętam temat Mariana:

http://diyaudio.pl/showthread.php/20...8948a-T9950-20

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                      Wszystkie fajnie tylko z tego co rozumiem to tam jakaś pierwsza lepsza zwrotnica z sieci jest, nawet chyba Marian jej nie mierzył.
                      Wstrzymał bym się z takimi osądami,zwłaszcza że tak na prawdę nie wiesz co tam siedzi.

Dobrze pamiętam temat Mariana
                      Może i dobrze pamiętasz ale nie wiesz jak sprawa zwrotnicy się zakończyła. Dużo jest tych zwrotek w sieci,jednak tej która siedzi w tych monitorach nikt nie zobaczy,obiecałem to Yoshiemu który sam projektował zwrotnicę pod te głośniki.

Nadal uważasz że to jest "pierwsza lepsza" zwrotnica?

Skomentuj

Nikt tak marian nie twierdzi, tylko luźno dyskutuje. Rozwiej wątpliwości jak było, czy Yoshi miał u siebie skrzynki na pomiarach z głośnikami i po sprawie. Nie ma co się unosić :)
                        Jeśli Yoshi robił zwrotkę i jest to jego projekt, którego nie chce udostepniać to należy to uszanować. Sam nie będę wrzucał Lusztiego schematu, który pozostał przy moich Scanach.

Skomentuj

Dokładnie, za bardzo się unosisz tak jakbym na Ciebie nakrzyczał czy coś podobnego a napisałem tylko, że "z tego co rozumiem" i chciałem abyś wyjaśnił tą sprawę :)

Także nie pytałem o schemat tylko właśnie o to skąd zwrotnicę posiadasz i kto ją zaprojektował, jeśli to Yoshi to jego wiedzy przecież nie musimy udowadniać.

Skomentuj

...a napisałem tylko, że "z tego co rozumiem" i chciałem abyś wyjaśnił tą sprawę
                            No nie do końca,bo zamiast się normalnie spytać o zwrotnicę,to spekulowałeś od razu że:

to tam jakaś pierwsza lepsza zwrotnica z sieci jest, nawet chyba Marian jej nie mierzył

Skomentuj

Wyciąłeś z mojego zdania najbardziej znaczące słowa, tak się nie robi bo gdy wyrywasz fragmenty z kontekstu to naprawdę wtedy źle wychodzi.

Skomentuj

3lite,nie chcę się kłócić,ale akurat napisałeś coś z czego teraz chcesz się wybronić,pisząc:

Wyciąłeś z mojego zdania najbardziej znaczące słowa, tak się nie robi bo gdy wyrywasz fragmenty z kontekstu to naprawdę wtedy źle wychodzi.
                                ...a przecież czy ja kilka słów wytnę czy też nie,to i tak sens samej wypowiedzi jest zachowany.

Nie napisałeś "Marian,skąd masz zwrotnicę i kto ją projektował",jak niby twierdzisz,i tu cytat:

nie pytałem o schemat tylko właśnie o to skąd zwrotnicę posiadasz i kto ją zaprojektował
                                ...tylko z grubej rury i bez namysłu:

Wszystko jest czarno na białym,więc nie wmawiaj mi teraz że pisałeś co innego.

Piszesz że się unoszę... To prawda,a dlatego że może klient właśnie to czyta. On nie zna się na zwrotnicach,i takie gadanie jako by zwrotnica która siedzi w tych monitorach była za przeproszeniem "..ujowa",bo jest nie mierzona pierwsza lepsza zwrotnica z sieci,może pomieszać mu w głowie.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                  dobra dziewczyny spokój juz
                                  Sprawa wyjaśniona :)
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Suby skończone więc wrzucam kilka zdjęć. Jak by ktoś pytał o zwrotnicę,to jest tam cewka 0,39mh 0,4ohm,gdzieś w necie wyczytałem że taka jest dobra. Niektórzy twierdzą że lepsza by była min. 0,5mh bo ja mam front z jednym głośnikiem,ale z tą moją cewką bas też jest mocny,drzwi od garażu się trzęsą a wszystko w nim lata,nawet puszki farby (pełne) na półkach... to o czymś świadczy.
                                    Załączone pliki
                                    Last edited by marian; 27.02.2013, 01:12.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                      0,39mh 0,4ohm
                                      Ehh a jaki to drut? bo po zdjęciu widać że raczej cieniutki... a zwrotnicy aktywnej na estradzie nie macie?

Skomentuj

Ja nie wiem co to zwrotnica aktywna,chyba że chodzi Tobie o tą cewkę,bo wyczytałem że właśnie to jest zwrotnica...

Ja bardziej boję się o front,bo tak jak pisałem,do tego frontu najlepiej zastosować 0,5mh,niestety takiej nie mam na stanie. No i boję się o kierunkowość basu,bo ja mam front wpuszczany jakieś 45mm,i może być tak że jak się stanie z boku to nie będzie słychać basu :/ Bas będzie się odbijał o te boczne ścianki i będzie go słychać tylko jak się stanie na wprost suba. No ale tak jak mówię,nie mam tej cewki 0,5mh,jak bym nią miał to by nie było problemu...

Skomentuj

Nie na temat...
                                          No a tak serio, czemu ma ten post służyć? Prowokacji? Czy za dużo ałdio stereło?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X