Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
    Faktycznie, mój fail... :)
    Zdarza się :) <browar>

Skomentuj

Szybka przymiarka,wszystko ładnie pięknie wchodzi,idealnie wyliczone frezy :)
      Załączone pliki

Skomentuj

To mi się podoba :)

Skomentuj

Przecież pisałem jaki to br :)
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            Szybka przymiarka,wszystko ładnie pięknie wchodzi,idealnie wyliczone frezy
            Hehe marian, a czemu masz głośnik z wciśniętą kopułką przeciwpyłową? :P hehe

A tak serio, to idealnie Ci frezy wyszły, gratualacje.

Skomentuj

PYTANIE TECHNICZNE: czy materiał na maskownicę może wpłynąć niekorzystnie na pracę tunelu br? Wpadłem na pomysł wykończenia tunelu kawałkiem płyty z naciągniętym materiałem (jak w załączniku).

Myślicie, że czarny materiał na maskownice będzie się komponował z czarnym skajem? Gdzie można kupić tanio taki materiał (koniecznie czarny)?
              Załączone pliki

Skomentuj

pomysl dobry

wplyw jakis tam ma. ale widzialem juz takie zabiegi wiec raczej mocno to nie wplynie na prace b-r

material w polinku, stx lub allegro

Skomentuj

trochę drogo :/ a na dobrą sprawę potrzebuję tylko jakieś 0,01m^2, chyba trzeba pomyśleć nad jakąś alternatywą...

Skomentuj

dzianina poliestrowa czarna, sklepy z materiałami , w pierwszysm lepszym bedzie po jakies 5zł/mb

Skomentuj

napisz ogloszenie - niech ktos wysle ci kawalek z zapasow

Skomentuj

Ja mam tego sporo :)

Skomentuj

Zobacz na żorżetę :)
                          marcinsywala.pl
                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Po ogólnych niezadowoleniach ze przętu czas na budowę pilarki stołowej.. kilka fotek z budowy:

16022013861.jpg

16022013860.jpg

Do sprzętu wykorzystam pilarkę McAllistera 1,8kw z tarczą 235mm (na zdęciu porównanie z małą Hitachi 165mm )

16022013856.jpg

Sprzęt jeszcze nie gotowy ale na dniach zostanie uzbrojony w prowadnice

17022013874.jpg

Skomentuj

nie za maly ten blat jak na stolowa?

rozumiem ze fabryczna pilarka w celu mozliwosci ciecia pod katem?

szkoda ze nie mam miejsca bo bym sobie zrobil stol do frezarki :(

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                nie za maly ten blat jak na stolowa?
                                dziury po bokach na rozsuwany stół w boczny kierunkach do szerokości cięcia ok.1,2m

rozumiem ze fabryczna pilarka w celu mozliwosci ciecia pod katem?
                                głębokość i kąt regulowany, wysokość cięcia 70mm

szkoda ze nie mam miejsca bo bym sobie zrobil stol do frezarki
                                Dovelowo mam zamiar zapakować tam również frezarkę, górnowrzecionową (jest miejsce) coś tak jak tu: http://thinkingwood.blogspot.com/201...workbench.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                  dziury po bokach na rozsuwany stół w boczny kierunkach do szerokości cięcia ok.1,2m
                                  a co z dlugoscia? pomocnik do obierania plyt czy jakas kobylka?

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                  daj dokladny adres

Skomentuj

Poprawiłem już w poście.

---------- Post dodany o 10:37 ---------- Poprzedni post o 10:35 ----------

a co z dlugoscia? pomocnik do obierania plyt czy jakas kobylka?
                                    Tam jest dokłądnie tak jak z boków, można wydłużyć go o jakieś 30 cm, tak liczę. To mnie w sumie satysfakcjonuje, i tak znacznie lepiej jak zwykłe pilarki :stoliczkowe"

Skomentuj

szkoda ze nie mam miejsca bo bym sobie zrobil stol do frezarki
                                      Pawle postaw w pokoju i będzie jak komoda: http://www.youtube.com/watch?v=Gf5tRp35EEU

Skomentuj

ten gostek ma naprawdę fajne filmiki i sprzęt :-)

Skomentuj

nie glupie - bo faktycznie miejsce sie tylko marnuje na tych stolikach...

chyba najpierw bym zaczal od modyfikacji pily w garazu. dodac prowadnice z podzialka, wiekszy blat, odsysanie pylu i juz taniej wyjdzie z plytami

Skomentuj

Czaruję...
                                          X