Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

marian na samym dole linku masz Vife XT z frezem i bez http://www.troelsgravesen.dk/measurements.htm
    Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
    Grado SR125i

Skomentuj

No faktycznie, różnica jest.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
        "Podwoisz" ich efektywność marian dając je 10 -20cm od ściany (nie mogą/ nie powinny przylegać) Taki tam szczególik tylko. ;]

Panowie mam szybkie pyt. Dając panel frontowy do wzmacniacza nie mam koncepcji po ile wypuścić go na boki/poza wielkośc obudowy, znaczy jaki nadmiar względem obudowy (mam nadzieje że zrozumieliście ) Zechciał by ktoś może uraczyć jakąś ściągawką w postaci foto. Coś +/- w ten deseń:
        Ja daje front wiekszy od reszty ok 3-5mm z kazdej strony, widac to na moim uniampie. Tam jest dokladnie 5mm.

Skomentuj

Roznica zawsze bedzie duza. Ja z tasmy nie korzystam z prozaicznego powodu. Robie prototyp przedniej scianki tak, jak bedzie ona wygladala w rzeczywistosci ( precyzyjne frezowanie ). Nie naklejam do pomiaru tasmy, bo z tasma nie bede pozniej tego sluchal.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            Roznica zawsze bedzie duza. Ja z tasmy nie korzystam z prozaicznego powodu. Robie prototyp przedniej scianki tak, jak bedzie ona wygladala w rzeczywistosci ( precyzyjne frezowanie ). Nie naklejam do pomiaru tasmy, bo z tasma nie bede pozniej tego sluchal.
            Oczywiście masz rację. Ja także zwykle robię dokładnie taki front na jakim będzie grać, z frezami. Tym razem padła frezarka a i same głośniki są u mnie w sumie dla testu a nie do jakiejś konkretnej konstrukcji.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

odebralem plyty

czekam na wyrzynarke wiec zabralem sie za skladanie TLki lusztiego... szkoda ze zapomnialem kupic bocznych plyt! :mad:

w castoramie nie moga naciagac z kosztem plyt, ale za to pocieli krzywo :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                w castoramie nie moga naciagac z kosztem plyt, ale za to pocieli krzywo :/
                Norma, jak widzę nie tylko w poznańskich casto. Co za ludzi tam zatrudniają to szkoda gadać. W OBI nie zdarzyło mi się nigdy by docieli na inny wymiar niż chciałem.

Skomentuj

wymiary sie zgadzaja
                  katy juz nie
                  wydaje mi sie ze to wina tej pionowej pily.
                  chyba musze zaczac do znajomego na stolarnie jezdzic... albo palic na laserze u kolegi z dokladnoscia do 0,01mm!

Skomentuj

Pawel, jaka masz odchylke na najdluzszym boku formatki?

Skomentuj

nie mierzylem. na oko 2-3mm
                      co ciekawe 2 kawalki sa rowne, a 2 sa krzywe :/

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                        Orientuje się ktoś gdzie kupię coś (no właśnie nie wiem jak to się nazywa) jak taką jakby okleinę / cieniutki plastik, matowy chropowaty.
                        Jak chcesz to mogę ci podesłać kawałek folii do przyciemniania szyb w samochodzie tylko napisz PW.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          co ciekawe 2 kawalki sa rowne, a 2 sa krzywe :/
                          Mozliwe, ze plyte nierowno polozyli, jakies smieci zostaly i wyszlo nierowno. W tych pionowych formatowkach raczej nie ma szans, zeby wozek z tarcza mial takie odchylki. Chyba, ze to jakis mega dezel, ale watpie.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                            HiVi S1 (
                            cycek

Skomentuj

A to moja nowa zdobycz
                              Puki co gra w testowej budzie dobieranie wytłumien strojenia itp,docelowo całkiem spora komora i niskie strojenie,port szczelinowy,kratownice we wnetrzu itd...
                              Przy wykanczaniu nietypowe jak na suba propozycje
                              Min:Hartowane szkło, aluminium, stal nierdzewna,granit,rzeźbione listwy i narożniki,egzotyczny fornir i wiele warstw lakieru tzw lustrzane odbicie.
                              Zebrało mi sie całkiem sporo pomysłów,postaram sie niedługo pokazać co z tego zaczyna wychodzic:)

Skomentuj

Moje wczorajsze zabawy- jak ze starych nozek od kompa i nozek od cd playera zrobic cos ciekawego:

P1030807.jpgP1030808.jpgP1030809.jpg

Skomentuj

P1030813.jpgP1030822.jpg
                                  pozniej reszta z wlascicielem nozek...

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
                                    A to moja nowa zdobycz
                                    Puki co gra w testowej budzie dobieranie wytłumien strojenia itp,docelowo całkiem spora komora i niskie strojenie,port szczelinowy,kratownice we wnetrzu itd...
                                    Przy wykanczaniu nietypowe jak na suba propozycje
                                    Min:Hartowane szkło, aluminium, stal nierdzewna,granit,rzeźbione listwy i narożniki,egzotyczny fornir i wiele warstw lakieru tzw lustrzane odbicie.
                                    Zebrało mi sie całkiem sporo pomysłów,postaram sie niedługo pokazać co z tego zaczyna wychodzic:)
                                    Napisz coś o brzmieniu przy niskim strojeniu, ja na razie trzymam go w zamkniętej i jestem ciekaw czy w br nie straci na szybkosci czym go napedzasz?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
                                      A to moja nowa zdobycz
                                      ktos z forumowiczow ma nowsza czarna wersje i od dawna ma problemy z dobraniem obudowy do tego glosnika... ale znajac zycie to pewnie rozne glosniki

Skomentuj

może chodzi o jednocewkowca? ale faktycznie, z budą się trzeba trochę pobawić, na dniach będę montowal skrzynię BR z przegrodą umożliwiającą zamknięcie w 15l (prezentowalem kiedyś patent) i z regulowaną szczeliną. Zostaje jeszcze zabawa z cewkami, ale chyba jednak każda sasilana z osobnego kanału UniAmpa

Skomentuj

obecnie MDS12 jest tylko 1-cewkowy

Skomentuj

Czaruję...
                                          X