Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez DeKeR Zobacz posta
    LuSzTi to fornir modyfikowany z allegro, orzechowiec (czy jakoś tak)?
    Dokładnie ten.

Zamieszczone przez DeKeR Zobacz posta
    Ciekawe czy różnica jest znaczna pomiędzy tymi dwoma kolumnami, o fronty u Ciebie mi chodzi?
    Myślę, że diametralna różnica będzie na basie, mam L22 (którego i Ty masz) - miałem go w TL, teraz testują go w BR. Jednak do L26 sporo mu brakuje.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

LuSzTi, a porównywałeś jakiś czas temu L26 do STX na daudio. Jakieś Twoje zdanie, komentarz? :)

Skomentuj

Porównał wizualnie, bo odsłuchowo chyba jeszcze nie... :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
          Porównał wizualnie, bo odsłuchowo chyba jeszcze nie...
          Po tym jak usłyszałem jak gra L26 u klienta w dwa razy większym pokoju niż mój stwierdziłem, że wszelkie porównania basu w moim pokoju nie mają sensu. Więc mimo chęci porównania tych głośników warunki nie pozwalają na odsłuchy pozwalające na wydawanie jakichkolwiek opinii.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

A co w tym większym pokoju się zmieniło? "Potęga" basu była większa? Mam przez to na myśli przedłużenie pasma modem pokoju. Duży pokój to zawsze nisko umieszczony najniższy mod i to jego częstotliwość może ładnie podbijać to miejsce na paśmie przenoszenia kolumn.

Skomentuj

Inna wyrzynarka tnie lepiej (szybciej). Nierówności spowodowane są moim pośpiechem,ale to i tak wszystko się wyrówna papierem ściernym :)
              Załączone pliki

Skomentuj

Marian, do takich formatek to by Ci się przydala pila wlosowa.
                Last edited by Pogromca mitow; 22.01.2013, 17:35.

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
                  A co w tym większym pokoju się zmieniło? "Potęga" basu była większa? Mam przez to na myśli przedłużenie pasma modem pokoju. Duży pokój to zawsze nisko umieszczony najniższy mod i to jego częstotliwość może ładnie podbijać to miejsce na paśmie przenoszenia kolumn.
                  Bardziej chodzi o to, że u mnie w pokoju występują mody dużo wyżej...i w większym pokoju (będzie ze 2,5 raza większym) gdy się nie pojawiły w końcu zagrało tak jak powinno. Ja u siebie pójdę w zamkniętą obudowę, z łagodnym, wczesnym spadkiem charki.

---------- Post dodany o 22:59 ---------- Poprzedni post o 20:55 ----------

Widzieliście ceny Seasa u Akkusa? Ciekawe czy pojawią się Excele...
                  http://www.loudspeakershop.eu/seas-p...c-187_332.html

Skomentuj

Jak kupiłem przetworniki to zaczęły się cyrki z cenami. :crying: ajajaj

Jest dobra strona tego medalu bo obstawiam, że powstanie sporo bardzo dobrych konstrukcji na Seasach i SS :flapper: czego do tej pory można było na palca policzyć. Teraz pewnie zaczną extra grać SS i seasy :razz:

Skomentuj

http://www.loudspeakershop.eu/glosni...06-p-2256.html
                      W końcu jaki to model bo jak ten co na zdjęciu (Seas 27TBCD/GB-DXT) to od razu biorę komplet!

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                        Ja u siebie pójdę w zamkniętą obudowę, z łagodnym, wczesnym spadkiem charki.
                        Możesz mieć jeszcze większe problemy. Przetestuj bardzo krótkie tunele, z mocnym tłumieniem welna. Alpha TL schutlza i tabele kalkulacyjne Augspurgera.

Skomentuj

benek161, co prawda oznaczenie nie to, ale po zdjęciu i kodzie H1499-06 można sądzić, że to właśnie DXT - zapewne najlepszym rozwiązaniem będzie mail lub telefon do lołdspikersów... sam się zastanawiam nad zakupem... eeehh

http://www.seas.no/index.php?option=...184&Itemid=179

Skomentuj

Jeśli to jest rzeczywiście ten głośnik to cena jest co najmniej okazyjna. Jednak stan zerowy mają na magazynie, ciekawe ile trzeba by było czekać

Skomentuj

mogli by jeszcze morelami sie zajac :)
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Z Morelami to jest dziwna sytuacja na naszym rynku. Z tego co wiem, to wyłączność na ich dystrybucję ma tylko QBA - co prawda nigdy nic u nich nie kupowałem, ale wg opinii w sieci realizują oni zamówienia z prędkością ślimaków i ogólnie ciężki z nimi kontakt, czy coś. Czy w interesie Morela jest taki sposób dystrybucji ich wyrobów na danym rynku?

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                                  Morelami to jest dziwna sytuacja na naszym rynku. Z tego co wiem, to wyłączność na ich dystrybucję ma tylko QBA - co prawda nigdy nic u nich nie kupowałem, ale wg opinii w sieci realizują oni zamówienia z prędkością ślimaków i ogólnie ciężki z nimi kontakt, czy coś. Czy w interesie Morela jest taki sposób dystrybucji ich wyrobów na danym rynku?
                                  dokładnie to miał i zrezygnowal z nich
                                  juz nic z morela od niego nie kupisz
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Na szybko między świętami popełniłem "docelowe" podstawki pod monitory, wysokość ~60cm. Płyta wiórowa oklejona winylem - orzech , co się dało zostało skręcone i sklejone. Brakuje tylko czarnych kolcy.

Skomentuj

Z dx25 fajnie.
                                      Jak to gra?
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez 20Hz Zobacz posta
                                        Płyta wiórowa oklejona winylem
                                        Jeśli wyglądają tak jak na zdjęciu to super,świetnie spasowane słoje,przed przeczytaniem opisu pomyślałem nawet że to lite drewno :)

Skomentuj

Czemu tak ustawiłeś AWXa? Na jakiej zwrotnicy to gra? Możesz pokazać jakieś pomiary ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X