Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Może napisz po prostu w poście, mysle, że to nie będzie specjalna reklama, tylko "cele informacyjne"

Jeśli nie to wyślij mi priv, bo kiedyś szukałem kogoś takiego.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      skad morele?
      Br dal bym zdecydowanie z tylu
      teraz wyglada to poprostu brzydko
      br na froncie psuje efekt tak ladnych kolumn
      Br będzie większy tutaj jest średnica 60 parę milimetrów. Docelowo br poleci HP 68, czyli średnica otworu 97mm. Będzie zdecydowanie większy, powinno wyglądać ok. Ewentualnie jeszcze jak Pawel S sugeruje, można by zrobić ścięcia też ku dołowi, żeby zmniejszyć bardziej wizualnie front. Nie chciałbym przekładać br na tył ze względu na planowane umiejscowienie w pomieszczeniu, dodatkowo musiałbym zmniejszyć wysokość monitora, żeby jakoś to wyglądało i żeby zachować litraż zwiększyć głębokość, przez co mogą się zrobić trochę kobylaste. Zrobię jeszcze kilka wariantów, wyrenderuję i się zobaczy.

Skomentuj

Też właśnie szukałem długo kogoś kto by mi zrobił kilka pcb i w końcu znalazłem:)
        GG: 28591440 - Mariusz.
        Maila już nie będę tu wrzucał, na gg jest często więc myślę że to wystarczy
        Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
        Wiesz może coś o minimalnych wymiarach i czy robi płytki dwustronne?
        O to akurat nie pytałem Podałem gg więc ze swoimi preferencjami proszę do wykonawcy

Skomentuj

Zamieszczone przez nonameplum Zobacz posta
          Eton 372 + Morel ET338
          a moze by tak zaokraglic dolna krawedz?

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
          Nigdy więcej nie będę sam trawił pcb:P
          tyle zaplaciles za 2-4szt?!?
          nie wymaga wiekszej ilosci?

Docelowo br poleci HP 68, czyli średnica otworu 97mm
          nie 97 a 96mm (przy 97mm trzeba wklejac)
          i przy takim tunelu zdecydowanie z tylu :/

Nie chciałbym przekładać br na tył ze względu na planowane umiejscowienie w pomieszczeniu
          to moze od dolu?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            tyle zaplaciles za 2-4szt?!?
            nie wymaga wiekszej ilosci?
            Nie wiem nic o większej ilości za większe płaciłem 12zł/szt za te małe 3zł/szt:)

Skomentuj

nonameplum, bardzo ładne monitorki, tylko nie popełnij tego samego błędu który popełniłeś przy budowie kolumn, w których same monitory były trochę za duże w stosunku do podstawy (tam były to stare felgi czy jakoś tak)
              Tutaj jest powiedzmy na styk, trochę mniejsze podstawy i będzie nieładnie :)

Poza tym wizualizacja w rhino miodzio :)

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                Nie wiem nic o większej ilości za większe płaciłem 12zł/szt za te małe 3zł/szt
                super!
                a ile czekales?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  super!
                  a ile czekales?
                  Nie pamiętam dokładnie ale od wysłania projektu do odbioru przesyłki(wliczając w to czas dotarcia przelewu i przesyłki) może tydzień

Skomentuj

Skomentuj

śliczny fornir, albo i lakier :)

Skomentuj

Ten fornir to wenge?

Skomentuj

Zamieszczone przez eternality Zobacz posta
                          śliczny fornir, albo i lakier
                          Dzięki :) lakier to zwykły domalux poliuretan
                          Zamieszczone przez krojo Zobacz posta
                          Ten fornir to wenge?
                          Nie, przód to najpospolitszy dąb a boki i tył orzech amerykański

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                            przód to najpospolitszy dąb a boki i tył orzech amerykański
                            Liście orzecha miały jaśniejszą jedną krawędź? Muszę Ci powiedzieć, że świetnie wyszło to złożenie - super efekt przejścia z jednego forniru w inny.

Skomentuj

Fotka oryginalnego liścia, starałem się tak aby jaśniejsze słoje znalazły się na krawędzi :)

Skomentuj

A to moja wersja:

Skomentuj

Też zgrabne, chociaż nie lubie nadmiernych skosów, pogrzebowo to troche wygląda

@Benek, rozumiem, że przesunięscie wysokiego od osi jest zamierzone ? Bo trochę tak wygląda :)

Z czym będziesz łączył 15kę awx? Bo widzę, że dj_zibi z seasem 22ką
                                  I 2gie pyt. - Lakierowałeś wałkiem albo pędzlem ? Bo wygląda naprawdę profesjonalnie, jak z pistoletu

Skomentuj

To 27tbfc/g Ja poszedłem bezkompromisowo i mam 12litrów bude, by to jakos wyglądało trzeba było "wysmuklic" ją. Fazki na dole podyktowane były tym że dostałem fornir o 1cm za wąski, coś trzeba było wymyślić

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                      A to moja wersja:
                                      No to chyba czas najwyższy abym pokazał swoją... :)

Skomentuj

Zamieszczone przez eternality Zobacz posta
                                        @Benek, rozumiem, że przesunięscie wysokiego od osi jest zamierzone ? Bo trochę tak wygląda
                                        przesuniete jest o 10mm od osi GDNa
                                        i tak, to bylo celowe
                                        z takim ustawieniem byly robione pomiary

zibi, dalbym mniejszy skos na gorze kosztem przestrzeni na dole
                                        jak postawisz na stole czy szafie (wiem ze tego nie zrobisz, ale wiele osob tak robi) to beda ciezko wygladaly

Skomentuj

Nadaje się juz do gotowych konstrukcji

Skomentuj

Czaruję...
                                          X