Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wszystko zalezy od glosnika i jakosci konektorow
    jezeli masz solidne to mozna dac konektory
    ale jedno jest pewne - lutowanie jest solidniejsze

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
    Głośniki po konektorkach łatwiej odsprzedać
    ale tu trzeba przyznac racje "sprzedam nie lutowany glosnik, podlaczony tylko na testy" :p

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
      Moje dzisiejsze wypociny po procesji
      Czemu naroża tak dziwnie jasniejsze ??

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
        Czemu naroża tak dziwnie jasniejsze ??
        Bo to orzech amerykański, takie naturalnie ma

Skomentuj

benek161, gdzie kupowałeś fornir?

Skomentuj

mi orzech udało się kupić na allegro po 6zł za liść 260cmx20cm

Skomentuj

U Zagłoby orzech amerykański jest chyba za 20zl m2
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez grzechupk Zobacz posta
                benek161, gdzie kupowałeś fornir?
                U Zagłoby, mają duży skład 10km ode mnie. Wchodzisz i kupujesz co tylko chcesz, abyś miał kasę

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                  U Zagłoby, mają duży skład 10km ode mnie. Wchodzisz i kupujesz co tylko chcesz, abyś miał kasę
                  Sprzedają na pojedyńcze liście ? W oddziale obok mnie (Konotopa) sprzedają tylko na paczki... Przynajmiej tak Pan mnie poinformował. Niby ta sama firma a zwyczaje inne.

Skomentuj

Fornir naturalny sprzedawany jest przeważnie właśnie "na paczki". Pojedyncze liście to raczej tylko w przypadku forniru modyfikowanego. Ta paczka forniru naturalnego jest wykonana z jednego kawałka drewna i liście pasują do siebie odcieniem i usłojeniem - liście wykonane z innych kawałków drewna już niekoniecznie muszą do siebie pasować. Dlatego właśnie dostawcy nie chcą sprzedawać pojedynczych liści - bo jeśli zostaną z jednym, dwoma... to już zostaną z nimi na długo

W przypadku fornirów modyfikowanych można z grubsza uznać, że wszystkie "płachty" są takie same - no, może różnią się jeśli są wykonane w innej partii produkcyjnej.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzabij Zobacz posta
                      Sprzedają na pojedyńcze liście ?
                      Sprzedają tylko że dokładają sobie do ceny w paczce 20 czy 30%. Jak ostatni raz byłem (listopad) nie było problemu z żadnym fornirem

Skomentuj

To jeszcze nie relacja na żywo, ale przedstawienie koncepcji nowego projektu.
                        Uprzedzając pytania: wymodelowane w Rhinoceros 3d, wyrenderowane w vray w 3d max.

Skomentuj

brakuje czegos na dolnej krawedzi przedniej scianki - jakos tak nie pasuje do reszty
                          a tak ogolnie to ciekawie, fajne standy
                          no i etona widze

Skomentuj

Co tam będzie za projekt?

Skomentuj

Eton 372 + Morel ET338

Skomentuj

Zamieszczone przez nonameplum Zobacz posta
                                Morel ET338
                                Skąd będziesz miał Morele?
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

z loudspeakers. Miałem zamawiać sam z intertechnika, ale nie było sensu.

Skomentuj

skad morele?
                                    Br dal bym zdecydowanie z tylu
                                    teraz wyglada to poprostu brzydko
                                    br na froncie psuje efekt tak ladnych kolumn
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

nie zgodzę się. Wszytko zależy od średnicy br (relatywnie mały wygląda ok), a umiejscowienie na froncie znacznie ułatwia manewry jeśli kolumny muszą stać blisko ścian.

Skomentuj

Nigdy więcej nie będę sam trawił pcb:P

te większe pcb to pod TDA do suba Irka.
                                        Koszt tak wykonanej płytki to 12zł(wytrawiona, powiercona z soldermaską).
                                        Wg mnie zrobiona cacy, a cena bardzo dobra:) te małe pcb kosztowały mnie 3zł sztuka... Jeśli ktoś chce namiar na wykonawcę to chętnie podam bo jestem bardzo zadowolony z usług tego człowieka:) Jest jeszcze u niego opcja naniesienia z drugiej strony rozkładu elementów termotransferem a w przyszłości będą też cynowane pola lutownicze:)

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                                          Jeśli ktoś chce namiar na wykonawcę to chętnie podam
                                          Ja chcę, ja chcę :P Wiesz może coś o minimalnych wymiarach i czy robi płytki dwustronne?
                                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                                          X