Czy ktoś gdzieś widział drut o przekroju prostokątnym? Coś takiego świetnie by się nadawało na cewke.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaCzy ktoś gdzieś widział drut o przekroju prostokątnym?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzabij Zobacz postaA własnie, drut z padniętych elektronarzędzi (wirnik i stojan) nada się na cewkę ? Pytanie raczej teoretyczne ale czasami wala się coś po garażu co można by od czasu do czasu wykorzystać.
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaTo ma być trochę niekonwencjonalna cewka
Bo z licy a nie z drutu. Jak np nawijałem cewki na filtr sieciowy to mi znajomy z uczelni radził, że lepiej byłoby licą to by poprawiło parametry cewki na wysokich częstotliwościach. Tylko w domyśle chodziło o parametry zupełnie nieistotne, wręcz pomijalne z punktu widzenia zwrotnicowego
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaNa cewkę do zwrotnicy? Kompletnie bez sensu. Lica może "zadziałać" przy częstotliwościach rzędu megaherzów
Skomentuj
-
Witam ,Panowie czy ktoś z was miał styczność z tymi przetwornikami http://www.e-tonsil.pl/index.php?p301,irb-16-60-01-8 , jeśli tak to proszę o opinię czy warto w nie inwestować , dziękuje .
Skomentuj
-
Panowie, jeśli planujecie w najbliższym czasie zakup ozdobnych wkrętów do drewna i nie uśmiecha Wam się płacenie 1zł/szt to mam dobrą wiadomość. Zamówiłem u polskiego producenta olbrzymią ilość M4x25 oraz M5x30. Gniazdo typu TORX bo wg mnie ładniej się prezentuje niż imbus. Stal hartowana i anodowana. Łeb podobny jak w monacorach:
Cena będzie bardzo atrakcyjna. Jak towar będzie u mnie wystawię odpowiednie ogłoszenie. Będę sprzedawał paczki po 100szt. Zainteresowanych proszę o pisanie na PW.Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta"Czernione wkręty" - co dokładnie masz na myśli?
anoduje sie metale kolorowe - np alu
czernione potrafia korodowac wiec dokladniej pytalem sie o czarny ocynk
jak to sa wkrety to ja zamawiam
Skomentuj
-
Nie na temat...
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postastal sie czerni chemicznie
Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postaTych 100kg kwrętów zakupiłes tylko z łbem TORX? Ani grama z łbem imbusowym? Jeśli tak jest to wielka szkoda bo bym chętnie u Ciebie kupił hurtowo takich imbusków a'la Monacor.Torx nie jest zły przeca, ale co kto lubi, oczywiście.
Ja takoż zgłaszam chęć nabycia onych wkrętów. Ile i jakich, się zobaczy jak Konrad zapoda temat.
Skomentuj
Skomentuj