Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
    Tak, to niewielkie skosy na froncie. Niczym studyjnym nie doświetlałem (iso1600 1/60 f2.2 +0,3EV w DPP).
    Fornir to naturalny dąb.
    A czemu frezów nie ma?

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
      A czemu frezów nie ma?
      :thumbsup:
      kurde też o tym pomyślałem...
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jeszcze mi z miesiąc zajmie... :P

Skomentuj

Jeszcze mi z miesiąc zajmie... :P
          No to trochę poczekamy, u mnie miesiąc za dużo bo to prezent który będzie w kącie w domu stał :P

Skomentuj

I znów odbiegam od tematu kolumn ale za to elektronika

Skomentuj

kupiles ta stacje o ktorej gadalismy?:)

Skomentuj

ploter, zmień te nóżki w Twojej obudowie bo pasują tam jak świni siodło Za wysokie i tandetne wg mnie

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                  kupiles ta stacje o ktorej gadalismy?
                  Jeszcze nie .... zauważyłem ze jak ustawię na moim "gniocie" temperaturę prawie max to się szybko grzeje jak na razie działam jak mogę.... i jak widać....ale na pewno zakupię tą z regulacją bo wkurza mnie samo to, że nie ma w mieście do mojej innych grotów typu do SMD, płaskie, do rozlutowania... a do tej co rozmawialiśmy to wiem, że jest sporo rodzajów. Ty używasz jednego rodzaju grota ?? Czy może zmieniasz ??

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                  ploter, zmień te nóżki w Twojej obudowie bo pasują tam jak świni siodło Za wysokie i tandetne wg mnie
                  Nóżki są właściwie na tymczasem.... jak tylko wykonam resztę systemiku to ujednolicę nóżki (docelowo kolce) fakt faktem wysokie ale zlecenie na nóżki poszło z głowy na szybkiego... bez wizualizacji, bez rysunku

W sumie to w trakcie budowy, więc wszystko się jeszcze może zmienić :)

Skomentuj

Te gałki przy tej srebrnej blasze też wyglądają nieciekawie... :P

Skomentuj

Te gałki przy tej srebrnej blasze też wyglądają nieciekawie... :P
                      Czepiacie się :) mi się podobają PS zawsze można zmienić

Skomentuj

Zdjęcie o kant rzy@i roztrzaść, ale nie w szczegółach szkopuł. Chodzi mi o ustawienie układów w obudowie wzmacniacza. Jak widać, albo i nie, są 2 trafa, 2 zasilacze, dwie końcówki mocy, miękki start trafa i układ zabezpieczający. Czy takie ustawienie jest dobre, nie będzie powodowało zakłóceń?
                        Jeszcze jedna sprawa; obudowa jest z mdfu, czy może tak zostać, czy lepiej dać blachę na spód i boki (mam arkusz 1mm stalowej, więc mi nie braknie) i podłączyć ją do masy sygnałowej? Brak blachy zwiększa pewnie też "zagrożenie pożarowe".
                        Czy warto wycinać blachy, czy mogę sobie odpuścić?

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                          Jeszcze jedna sprawa; obudowa jest z mdfu, czy może tak zostać, czy lepiej dać blachę na spód i boki (mam arkusz 1mm stalowej, więc mi nie braknie) i podłączyć ją do masy sygnałowej? Brak blachy zwiększa pewnie też "zagrożenie pożarowe".
                          wyklej chociazby folia alu i podlacz do masy - inaczej bedzie zbieralo smieci z otoczenia

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                            wyklej chociazby folia alu i podlacz do masy - inaczej bedzie zbieralo smieci z otoczenia
                            Dzięki, folia to pół-, albo i ćwierćśrodek jak dla mnie. Mam blachy sporo, to się coś kątówką wyrżnie :)

Skomentuj

Bebok, ja bym radził z własnego doświadczenia przynajmniej spód zrobić z blachy ( oczywiście góra, front i tył także z blachy )

A poza tym mógłbyś końcówki obrócić o 180* tak, aby były skierowane "umasowionym" radiatorem w stronę traf. Nie jest to konieczne i zapewne nie będzie wygodne, ale odizoluje troszkę końcówke od pola trafa.

EDIT: A radzę dać blachę nie z powodu zagrożenia pożarowego, tylko z powodu odprowadzania ciepła.

Skomentuj

Skomentuj

Ładne, tylko zmień śrubki na coś dyskretniejszego

Skomentuj

co to za tunel? czasem nie za duzy?

Skomentuj

A frezy gdzie?

Skomentuj

Do frezarki to mam dostęp, ale do żelaza i stołową do drewna, a ręcznej nie posiadam. Koszt frezari Boscha albo Skila najtańszej to 300zł, czyli więcej niż moje kolumny kosztowały. Tunel dałem lekko szerszy, taki był w elektroniku jedynie o podobnych rozmiarach.

Skomentuj

Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
                                          Tunel dałem lekko szerszy, taki był w elektroniku jedynie o podobnych rozmiarach.
                                          a jakiej jest dlugosci?
                                          bo chyba strojenie bedzie teraz za wysokie

Skomentuj

Czaruję...
                                          X