Zamieszczone przez dolphin123
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postaA czemu frezów nie ma?:thumbsup:
kurde też o tym pomyślałem...Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaJeszcze mi z miesiąc zajmie... :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mIKI Zobacz postakupiles ta stacje o ktorej gadalismy?jak na razie działam jak mogę.... i jak widać....ale na pewno zakupię tą z regulacją bo wkurza mnie samo to, że nie ma w mieście do mojej innych grotów typu do SMD, płaskie, do rozlutowania... a do tej co rozmawialiśmy to wiem, że jest sporo rodzajów. Ty używasz jednego rodzaju grota ?? Czy może zmieniasz ??
Zamieszczone przez csbiczek Zobacz postaploter, zmień te nóżki w Twojej obudowie bo pasują tam jak świni siodło Za wysokie i tandetne wg mnie
W sumie to w trakcie budowy, więc wszystko się jeszcze może zmienić :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaTe gałki przy tej srebrnej blasze też wyglądają nieciekawie... :PPS zawsze można zmienić
Skomentuj
-
Zdjęcie o kant rzy@i roztrzaść, ale nie w szczegółach szkopuł. Chodzi mi o ustawienie układów w obudowie wzmacniacza. Jak widać, albo i nie, są 2 trafa, 2 zasilacze, dwie końcówki mocy, miękki start trafa i układ zabezpieczający. Czy takie ustawienie jest dobre, nie będzie powodowało zakłóceń?
Jeszcze jedna sprawa; obudowa jest z mdfu, czy może tak zostać, czy lepiej dać blachę na spód i boki (mam arkusz 1mm stalowej, więc mi nie braknie) i podłączyć ją do masy sygnałowej? Brak blachy zwiększa pewnie też "zagrożenie pożarowe".
Czy warto wycinać blachy, czy mogę sobie odpuścić?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postaJeszcze jedna sprawa; obudowa jest z mdfu, czy może tak zostać, czy lepiej dać blachę na spód i boki (mam arkusz 1mm stalowej, więc mi nie braknie) i podłączyć ją do masy sygnałowej? Brak blachy zwiększa pewnie też "zagrożenie pożarowe".
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postawyklej chociazby folia alu i podlacz do masy - inaczej bedzie zbieralo smieci z otoczenia
Skomentuj
-
Bebok, ja bym radził z własnego doświadczenia przynajmniej spód zrobić z blachy ( oczywiście góra, front i tył także z blachy )
A poza tym mógłbyś końcówki obrócić o 180* tak, aby były skierowane "umasowionym" radiatorem w stronę traf. Nie jest to konieczne i zapewne nie będzie wygodne, ale odizoluje troszkę końcówke od pola trafa.
EDIT: A radzę dać blachę nie z powodu zagrożenia pożarowego, tylko z powodu odprowadzania ciepła.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piglet11 Zobacz postaTunel dałem lekko szerszy, taki był w elektroniku jedynie o podobnych rozmiarach.
bo chyba strojenie bedzie teraz za wysokie
Skomentuj
Skomentuj