Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez krzychu73 Zobacz posta
    Moje małe stx też prawie skończone, chociaż ciągle się zastanawiam czy jednak z czarnym przodem będą wyglądać lepiej.
    Wrzuć większe foto, żeby można było się lepiej przyjrzeć. Czarny przód mógłby być... ja również zastanowiłbym się nad zmianą krawędzi bocznych frontu na półokrągłe o małym promieniu np. r=3mm. Wydają się być ciut za szerokie (albo to złudzenie - przez perspektywę) i zaokrąglenie bocznych krawędzi mogłoby pomóc wizualnie.

Skomentuj

krzychu73 bardzo fajne monitorki
      w moim guscie
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez krzychu73 Zobacz posta
        Moje małe stx też prawie skończone, chociaż ciągle się zastanawiam czy jednak z czarnym przodem będą wyglądać lepiej.
        Wydaje mi się. że będzie lepiej z czarnym frontem, chociaż takie jasne też coś w sobie mają.

Skomentuj

Zdjęcia z głośnikami zrobione telefonem ,co do koloru przodu to zrobię próbę ,przy jednym rancie troszkę za mocno przeszlifowałem i po lakierowaniu jest ciemniejsza smużka ,ale mało rzucająca się w oczy,na surowym wypatrzyłem
          dopiero przy oczyszczaniu przed lakierem.Lakier to akryl ze spraya ,łatwo się maluje i fajnie wygląda,ale powłoka wyszła cieniutka i nie wiem jak będzie z trwałością.

[size=8] |

Skomentuj

Mam trochę więcej czasu więc poskładałem 2 wzmacniacz, teraz składam unizab.v2.
            Kondensatory 4,7uF dałem cross capy dlatego że akurat takie już miałem na stanie.

PS. Strong jakoś tak się popsuł
            Last edited by jamess8; 07.02.2012, 18:13.

Skomentuj

Krzychu73
              Piękne monitory. Nie zmieniaj frontu ! Tak jest idealnie !
              Pozdrawiam
              Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Witam
                tak jak pisałem w moich tematach mam trochę wolnego i postanowiłem poświęcić czas na audio, zatem zabrałem się za robienie obudów pod koluny dla mojej dziewczyny ale pech chciał, że farby którą dawno kupiłem mi nie starczyło a w sklepie którym kupuję aktualnie nie ma (czas oczekiwania - 3 tygodnie), z neta też nie zamówie bo przy takich temperaturach nie wysyłają, chyba że się upre (są to farbu na bazie wody) ale gwarancji, że dojdą zdatne do użycia nie ma.... olumny miały być gotowe jutro i od razu znaleźć się w gotowych ale tak się nie stanie więc część zdjęć tutaj. Taki efekt uzyskuje się kładąc werniks pękający a na niego farbę akrylową (tej co miałem starczyło mi na tyle co widać - 1 kolumna i kupiłem inna niż poprzednio i dupa - nie chce pękać :/ ) stąd muszę czekać a kasa poszła w błoto :(. Fornir kładziony po to że w pęknięciach farby go wiadać a boki będą ze skaju brązowego stąd chciałem by pękniecia też były brązowe:

Skomentuj

Co to za farba? Ciekawy patent... :) Prawie jak mój.. :)

Skomentuj

jamess8 tak duży kondensator (wymiarami) pełni rolę antenki zbierającej śmieci na wejście sygnału.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                      Co to za farba? Ciekawy patent... :) Prawie jak mój.. :)
                      To nie tylko farba - by uzyskać taki efekt najpierw malujemy pierwszą warstwe pod farbą, czymś takim jak WERNIKS PĘKAJĄCY, na niego nakładamy farbę AKRYLOWĄ, która zaczyna podczas schnięcia pękać i odsłania to co pod nią, tyle że jak świat długi i szeroki to nie zawsze jest tak pięknie bo nie każda farba akrylowa pęka tak samo... i ta którą kupiłem dzisiaj pęka tylko w zdłuż a w poprzeg już nie i w dodatku pęnięcia ą malutkie... a wiekość pęknięć normalnie reguluje się farbą - dużo farby- duże pęknięcia ale mało ich, mało farby - dużo pęknięć małych...

A jaki jest Twój ?? bo nic nie wiem :P

Skomentuj

Nie na temat...
                        Co to za farba? Ciekawy patent... Prawie jak mój..
                        Moja dziewczyna ma lakier pękający do paznokci. Efekt bardzo podobny :lol:
                        marcinsywala.pl
                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Fountek FE85 + STX 17SW + MB

Skomentuj

Ciekawy projekt :) Jaki przybliżony koszt zwrotki? (na typowych elementach)

Skomentuj

Zobaczymy z czasem, jak pomierzymy z pharohem.

Skomentuj

Ciezko sie mierzy takie ustrojstwa :) troche roboty z tym bedziecie mieli.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                  Ciezko sie mierzy takie ustrojstwa
                                  to samo powiedzialem
                                  ale generalnie mozna spróbować to zgrać I rzedem
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Patrząc na ceny przetworników - jest to tani projekt... ( oczywiście nie mówię, że nie jest warty uwagi )

Nasuwa się na myśl plan stworzenia poprawie grających kolumn z dobrą podstawą basową przy zachowaniu niewielkich kosztów konstrukcyjnych.

Powodzenia ! :)

Skomentuj

Nie będzie to na pewno drogi projekt, ale czy tani? Zobaczymy jak już konstrukcja będzie gotowa:)

Skomentuj

Eeeee, kwestie finansowe, "tani", "drogi" - to pojęcie względne. dolphin123, po prostu kończ konstrukcję i opisuj jak gra - i tyle

Skomentuj

Panowie, nie chciałbym za bardzo zaśmiecać forum, gdzie kupić gniazdo zasilające z włącznikiem i bezpiecznikiem? Gniazdo takie jak w PC z włącznikiem swoim własnym i do tego w środku bezpiecznik rurkowy. Nawet nie wiem jak to się nazywa, pewnie wtedy szukanie byłoby lepsze :)
                                          Nie chce dawać 3 modułów lub 2 jak mogę dać jeden ładny :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X