20Hz, fajnie wyszło Deczko nogi mogłyby być grubsze i podstawy masywniejsze. Ale i tak wypas. Lakier na monitorkach nie wygląda już tak dobrze jak na poprzednich zdjęciach...
Godzinkę temu przyszła paczuszka od Dolphina. Głośnik to GDN 17-200-8SW + MB Jakieś skrawki płyt są, jeszcze tylko projekt i zaczynam budować jakiś mały subik :) Problemem jest zepsuta wyrzynarka która tnie jak chce, nóż lata jak szalony, będzie trzeba frezarką równać :/
w 12 litrach to gralo nisko i bardzo przyjemnie. niestety za cicho jak na suba do domu
To ma być taki sub mobilny :P
Aktualnie (podczas roku studenckiego) będzie uzupełniał monitory na 14scx+pj, mieszkanie w bloku wiec super głośny nie musi być
W wakacje natomiast będzie jeździć w bagażniku samochodu :)
Udało się, pierwsze logowanie po przesiadce :). Pawle powodzenia.
Wracając do tematu:
cudny90 -> lakier bardzo się nie postarzał, zdjęcia były specjalnie wykonane tak aby nie było refleksów, jednakże zawsze jest pewna różnica i ogólnie ciekawi mnie jak wyglądają inne konstrukcje high-gloss tutaj prezentowane po upływie pewnego czasu.
marian -> zanim nie doczytałem myślałem, że chwalisz fornir :). W przypadku podstawek to chyba magia winylu .
lklukasz, dolphin123 -> ciężko to obiektywnie ocenić. Wszyscy, którzy je słuchali do tej pory wyrażali pozytywne opinie, ja też jestem zadowolony i w swojej poprzedniej konstrukcji usłyszałem pewne niedociągnięcia. Zwrotka jest mojego autorstwa, 3-rząd dla oby głośników. Poniżej wrzucam pomiary ustrojstwa:
dolphin123 -> możesz rozwinąć pytanie odnośnie umiejscowienia AWX, masz na myśli pochylenie?
Ps. roman763, a myślałem że przedzieram się przez nieznany grunt, wyglądają słusznie :).
Kwestia gustu, ale w formie x wygląda to po prostu lepiej Co innego jakby głośnik miał 6 czy 8 śrub, w takim wypadku zawsze robię mocowanie dwóch śrub w osi przez co można odnieść wrażenie węższej ścianki.
Roman, nie pokazuj na razie skrzynek... Wystawimy je jak będą grały... :)
Ja jeszcze nie wystawiłem moich monitorków Mini Monitor TS60,Bocian ma je teraz u Siebie i słucha,miał zrobić zdjęcia i jakoś nie ma czasu się za to zabrać :sleep:
Panowie jak robie zwrotke to po przelaczeniu fazy na glosniku wysokotonowym powinien mi sie zrobic dol przy podziale, w zwrotce co robie na nauke nie moge tak zaprojektować zeby mi tak wyszlo. Co robie nie tak, na co zwrocic uwage no i jesli nie ma takiego efektu to czy jest faktycznie zle?
Chyba zrobie je jeszcze raz w wolnej chwili, no ale nie jest źle:
W weekend mam nadzieje skończyć tyły (kolumn/monitorów oczywiście, nie plakietek ) i zostanie już tylko malowanie/lakierowanie (fronty jak i reszta już zrobione :).
Skomentuj