Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...

Jak zobaczyłem ceny płyty ciętej w castoramie to się przeraziłem, ponad 40zł. Jak budowałem suba to 150zł zapłaciłem za 6m^2 płyty 22mm plus pocięcie na ile kawałków chcę za pomocą CNC, więc wyszło 25zł za metr ciętej.

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
      Trzeba było iść do działu obsługi klienta i złożyć skargę a nie pokornie czekać na "właściwego" gościa. Stolarz w castoramach i innych marketach musi przyjąc zlecenie ale jego odbiór może conajwyżej przełożyć o jeden lub kilka dni jeśli ilość formatek jest duża. Odmówić nie ma możliwości.
      No to przecież przyjęli zlecenie i przełożyli termin odbioru. Poza tym skoro jest informacja o minimalnych wymiarach formatek to ma jednak prawo odmówić, więc tak na prawdę to, że je pocięli w tym przypadku było trochę grzecznością z ich strony. Więc jeśli ktoś robi coś dla Ciebie co nie leży w jego obowiązkach i się spóźni z wykonaniem tej pracy lepiej odpuścić i nie nie robić zamieszania, bo następnym razem może mieć Cię po prostu w dupie
      Z resztą w innych przypadkach też czasem lepiej odpuścić.

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
      W Krakowskiej Castoramie na pilotów wisi karteczka że mniejszych jak 10x10cm nie tną, ale kto chce takie małe? Problemem jest tez, gdy chce się małe - tzn np. 8x150cm do małych głośniczków czy czegoś, to też nie chcą ciąć.
      A tak na marginesie, czy w Castoramie na Pilotów nie płaci się przypadkiem za każde cięcie?

Skomentuj

U mnie praca wre bo wiosna tuż tuż . Co do CNC to tylko takie...

ImageUploadedByTapatalk1361615024.610634.jpg

Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez xCzarny Zobacz posta
          A tak na marginesie, czy w Castoramie na Pilotów nie płaci się przypadkiem za każde cięcie?
          Nie no docięcie materiału kupionego w sklepie jest gratis - a przynajmniej było z rok temu, bo od kąd mam festolla to nie tnę w castoramie.

I 22zł za m2 wiórówki 16mm laminowanej na biało i 23zł z groszami nie laminowana.

Skomentuj

U nas w Bydzi tną za darmo materiał zakupiony u nich,a 1.60zł za jedno cięcie własnego materiału. 23zł u nas kosztuje 18mm surowa :)

Skomentuj

To zależy od marketu i ludzi tam pracujących, dla przykładu w Liroy Merlin u nas pracują fajni kolesie i z niczym nie ma problemu, w Castoramie najlepiej jakbyś dołożył flachę wtedy pojawią się uśmiechy na ich twarzach.. w Obi nie dość żę płyta cholernie droga to jeszcze każde cięcie 3 zeta, to totalne dno. Chyba najlepiej mieć dobrą metę w stolarni meblowej, wybór płyt i grubości większy i dokładność też lepsza. Z marketowego cięcia czasem trudno dużą szufladę fajnie poskręcać. Nie muszę chyba wywodów prawić co to znaczy +/-1mm dokładność..

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                Z marketowego cięcia czasem trudno dużą szufladę fajnie poskręcać. Nie muszę chyba wywodów prawić co to znaczy +/-1mm dokładność..
                No ja jakoś nigdy się nie przejechałem na castoramie albo Leroy (a kilkanaście razy brałem płyty pocięte) ale za to nigdy już nie wezmę od "profesionalnej" stolarni czegokolwiek. Gość zamiast np 68.6cm tnie 69 a chyba nie musze tłumaczyć co to jest 4mm...

Skomentuj

U mnie praca wre bo wiosna tuż tuż . Co do CNC to tylko takie...

ImageUploadedByTapatalk1361615024.610634.jpg

Pozdrawiam

Skomentuj

Chyba już ostatnie zdjęcie przedpremierowe :)
                    Załączone pliki

Skomentuj

Ładne, nawet bardzo. Bardzo mi się podoba to zaokrąglenie na froncie, doskonale pasuje do całości. Kiedy wrzucisz w gotowe konstrukcje?

Skomentuj

Myślę że na dniach wstawię,muszę tylko dobre zdjęcia zrobić.

Skomentuj

Pytanko - potrzebuję wyciąć na laserze numer domu w nierdzewce. W jakim programie najlepiej przygotować rysunek dla maszyny (program najlepiej darmowy i prosty, chodzi o same litery \ cyfry) ?

Skomentuj

Jak darmowy, to polecam inkscape :)

Skomentuj

Co sądzicie o takim projekcie?

Wysokość standard 100cm, szerokość frontu 16 cm, głębokość całości 21,5cm, skos zaczyna się na wys. 40cm.
                              Wysokotonówkę mam z kwadratowym frontem i zastanawiam się czy przerabiać na okrągły, czy zostawić kwadrat?
                              Fornir na zewnątrz to wenge, natomiast ten jaśniejszy w środku to będzie orzech satynowy.

Skomentuj

Zamieszczone przez xCzarny Zobacz posta
                                Co sądzicie o takim projekcie?
                                Pod jakim względem?

Skomentuj

Foto na szybko:
                                  Załączone pliki

Skomentuj

to ta koszulka od piwa:-P
                                    zaokrąglenia na bokach frontu celowe...? czepiam się;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                      Pod jakim względem?
                                      Pod każdym.

Na przykład czy zmienić wymiary albo proporcje? Czy lepiej wyglądają z kwadratową wysokotnówką czy z okrągłą? Może z innym fornirem byłyby ładniejsze?
                                      Docelowo nie ja będę na nich słuchał, więc chciałbym poznać opinie jakichś innych osób, może wpadną mi jakieś dobre pomysły do głowy.

Skomentuj

Przepadły mi sie juz te ściecia :)

Ale kolumny piękne :)
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

xCzarny
                                          Fornir to chyba Tobie lub docelowej osobie ma się podobać.
                                          Wymiary, ja bym zrobił głębsze z 27cm do 30cm.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X