Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dzięki marian, trochę mnie uspokoiłeś tymi zdjęciami. Pod lakierem o wiele lepiej to wygląda.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      gi czemu taka słaba wysokotonowka?
      Po pierwsze na początku planowałem klon Sonus Faber Cremona Auditor:
      http://www.avx.hu/forum/uploads/mont...1330429199.jpg

Projekt Ellam-XT podpasował mi po prostu wyglądem głośników i pochlebnymi opiniami.

Później "klon" nabrał więcej cech nowszych braci (Sonus Faber Guarneri Memento/Homage).

Spoko już myślę o zrobieniu jeszcze jednej parki tych i czegoś większego to i będzie okazja na "lepsze" głośniki ;-)

PS: Na razie mimo, że nie skończone to grają jak dla mnie super więc subiektywnie słabe nie są ;-) No ale wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia ;-)
      Last edited by gi; 05.02.2013, 23:10.

Skomentuj

Rewelator jest rewelacyjny :)
        Xt bym wymienił na ushera lub supremo
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Fornir na monitory pocięty,jutro będę kleił. Wiem że ciulowe zdjęcie,ale akurat nie mam aparatu:
          Załączone pliki

Skomentuj

Zasliacz do preampa lampowego na Philips SQ E81CC

Skomentuj

Jeden monitor oklejony:
              Załączone pliki

Skomentuj

2 godzinki później i już stoi drugi :) Płytka pod terminale nie była uwzględniana.
                Załączone pliki

Skomentuj

Nie dla mnie taki fornir ;d

Skomentuj

Tylko złe ośki kupiłem do potków :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                      2 godzinki później i już stoi drugi :) Płytka pod terminale nie była uwzględniana.
                      Maerian, w połysku to widzę

Skomentuj

Raven - a co z nimi nie tak??
                        w razie czego piszę się na taki filtr 2.2)

Skomentuj

Było:

Jest:

I teraz pytanie, zostawiać, próbować polerować, czy oksydować na czarno? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                            Maerian, w połysku to widzę
                            Klient chce na półmat.

Skomentuj

Czas na lakier....

Skomentuj

Jaka konstrukcja? Pokaż obudowę od frontu :)

Skomentuj

V3 na Usherach z kopułką od Scana 9700 - czyli takie kopułki jakie Ty masz.
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

LuSzTi wygadał:) Ale to on jest duchowym mentorem przy budowie tych kolumn:)

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                      LuSzTi wygadał:) Ale to on jest duchowym mentorem przy budowie tych kolumn:)
                                      Heh. No parę rzeczy podpowiedziałem, a 8955a są ode mnie :) Mi się nie spodobało granie tych głośników.
                                      No i pewnie pomogę w zwrotce, we Wrocku jeszcze nie byłem :)

---------- Post dodany 13.02.2013 o 16:40 ---------- Poprzedni post 12.02.2013 o 14:23 ----------

Po różnego rodzaju Scanach, Usherach, Etonach, Seasach, Morelach, STX AWX i Aurum Cantusach czas zrobić coś naprawdę porządnego...coś co pobije resztę :P
                                      Mission + ARN 116 :P:P:P Taki tam mały zestaw do sypialni, dolphin123 właśnie robi budkę pod lampkę SE na EL84, którą kiedyś Moja Luba popełniła jako jakiś projekt na studiach.

No i odsłuchują się różne zwrotki do Seasów i Morela:

W tle widać abosrbery z wełny mineralnej, czekają jeszcze na materiał do obicia, który z racji mojej hospitalizacji czeka u kuriera. Na szczęście już mnie wypuścili, jednak czeka mnie jeszcze od cholery badań. Ale walczyć dalej ze zwrotkami można :)
                                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czy dobrze widze CAV pod telewizorem od Pana K.

Skomentuj

Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
                                          Czy dobrze widze CAV pod telewizorem od Pana K.
                                          Nie wiem co znaczy hasło "CAV od Pana K." :) Pod telewizorem stoi tuner Sony (czarny, niski klocek) oraz Advance Acoustics MAP-407 od Pana R. (to wielkie coś z niebieskimi wskazówkami) :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X