Poza tym, co kombinowałeś z tym dietzem? przecież one po zdjęciu folii są w kolorze aluminium, pasowały by do wzmacniacza
Folia zdjęta i wycięte tylko logo z parametrami bo reszta była w opłakanym stanie no i pryśnięty na czarny mat. Teraz do wzmaka może by pasował ale czort wie co będzie w przyszłości:P
Przecież wykresy nie grają :P
Nadredaktorowi słoń na ucho nadepnął ? :biggrin:
A poważnie to w takich małych kolumienkach nie będzie problemu jak się dobrą zwrotkę trzaśnie :)
Tylko teraz jest taki wybór w kopułkach około stówki że ja bym nie kupił tych XT z własnej nie przymuszonej woli
No ale jak leżą to już trudno
odnoszę wrażenie że nikomu tutaj XT25 się nie podoba :P
wydaje mi sie ze wiekszosc z nas (przynajmniej ja tak mam) zrazila sie do tego glosnika przez wadliwe zwrotnice akustyka.
pozniej sluchalem tych samych glosnikow na innej zwrotnicy i brzmialy duzo lepiej
Ja lubie XT25 , zrobiłem na nim chyba ze 4 zwrotnice. Tak to jest jak ktoś wpadł na pomysł żeby aplikować ten głośnik z filtrem 1 rzędu i podziałami w okolicach 2kHz a później reszta jak stado baranów podłapała to "audiofilskie" rozwiązanie. W jednym, chyba najlepszym, projekcie zaaplikowałem XT 4 rząd :>
Nie znam wartości elementów w tej zwrotnicy. Dlatego bedzie robiona od podstaw. XT25 słuchałem dośc dawno ale cięta była na 3,5k i głosnik brzmiał dośc fajnie.
Czemu taka krotka? Masz tam jakas dokladna regulacje kata prostego? Boje sie, ze bedzi Ci to uciekac, drewno pracuje i wymiary beda sie zmieniac. Lepiej zrobic dluzsza aby miec mozliwosc scisku na koncu stolu, co da wieksza dokladnosc i stabilizacje. Bedziesz cial formatki, z wiekszej plyty i niema bata, zeby koniec culagi nie odchylil sie na zew.
Skomentuj