Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jak pracowalem w sklepie budowlanym to mdf 22mm przyjazdzal jako podklad pod paleta z drzwiami

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
      masakra... 2 dni roboty a tu dopiero połowa sklejona
      Bo bawisz się widzę w klejenie w części. Posmaruj wszystkie klejem ustaw i ściśnij pasem; chyba ze są "mikro" nierówności to wtedy nie chwyci wszystkiego na raz.
      Gdzie schemat ? (mogłeś sobie wydrukować na kartkach i układać na nim dla ułatwienia)
      Czemu te słupki są o podstawie prostokątnej a nie kwadratowej ? Czym to obliczałeś ?

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
        Bo bawisz się widzę w klejenie w części. Posmaruj wszystkie klejem ustaw....
        Gdzie schemat ?...
        Czemu te słupki są o podstawie prostokątnej ....
        Wszystko jest z gratisów, czyli odpadow ze sklepu z drewnem ( nie było kwadratów), a żal mi było to wyrzucić. Obliczone przy pomocy Acoustic calculator. Sklejam po ok 6 szt na ściski, a potem ukladam je sobie w pelny rządek. Takie tam dla zabawy jak jestem w kuchni i nie mam co robić.

---------- Post dodany o 17:42 ---------- Poprzedni post o 16:35 ----------

Ps. W końcu przyszła paczka/ rok polowałem na nie i się w końcu trafily używki za 500zł do mtm z seasem ER18

Skomentuj

No to może i ja sobie coś podziałam :)

scancolor0074.pdf

mam parkę TB W-3 881SI, pomyslałem że zrobię dla nich obudowy typu omnipolarnego. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mała wizualizacja w załączonym PDF

Pozdrawiam :)

Skomentuj

jeszcze nawiaze do tych bialych mdf'ow. Trafila mi sie jedna taka na bok kolumny i zastanawiam sie czy od wewnątrz zerwac te okleine? Wplywa ona negatywnie na akustyke? Z zewnatrz zmatowie do forniru.

Skomentuj

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
              mam parkę TB W-3 881SI, pomyslałem że zrobię dla nich obudowy typu omnipolarnego. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mała wizualizacja w załączonym PDF
              tez mam to w planach od dawna
              jak wczesniej brakowalo mi glosnikow, tak teraz czasu

ten TB to nic specjalnego. ja mam duzo lepsze hi-vi i z tym jest juz sens sie bawic

ty masz dostep do tokarki wiec mozesz sie pobawic z roznymi stozkami. ja bym mial problem ze zrobieniem kilku do testow :/

Zamieszczone przez Eclipse Zobacz posta
              zastanawiam sie czy od wewnątrz zerwac te okleine? Wplywa ona negatywnie na akustyke? Z zewnatrz zmatowie do forniru.
              lklukasz pisal ze mial takie i brzmialy gorzej

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                lklukasz pisal ze mial takie i brzmialy gorzej
                Potwierdzam.

Skomentuj

dzieki sklejona juz Tl'ka ale przegrody jeszcze nie mam takze wloze w srodek szlifierke i pozbede sie bialej "ozdoby"

Skomentuj

dzieki sklejona juz Tl'ka ale przegrody jeszcze nie mam takze wloze w srodek szlifierke i pozbede sie bialej "ozdoby"
                    Daj spobie z tym spokoj, lepiej przykleic na przegrode maty i bedzie git. :)

Skomentuj

hehe gdzie Polakow dwoch tam trzy punkty widzenia

Skomentuj

Tez nie bede szlifowal w miejscu przyklejenia mat. Lepiej bedzie sie trzymalo

Skomentuj

dzieki sklejona juz Tl'ka ale przegrody jeszcze nie mam
                          Zdjęcie tak wyszło czy rzeczywiście masz przegrodę wewnętrzną równolegle z frontem i tyłem ?
                          Te ścięcia kątów prostych na dnie obudowy u Ciebie są aktualnie tylko wzmocnieniami konstrukcji a je się daję po to by nie tworzyły się fale stojące.... Dalej będziesz miał fale stojącą częstotliwości odpowiadającej długości między górną a dolną ścianką....

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                            Zdjęcie tak wyszło czy rzeczywiście masz przegrodę wewnętrzną równolegle z frontem i tyłem ?
                            Te ścięcia kątów prostych na dnie obudowy u Ciebie są aktualnie tylko wzmocnieniami konstrukcji a je się daję po to by nie tworzyły się fale stojące.... Dalej będziesz miał fale stojącą częstotliwości odpowiadającej długości między górną a dolną ścianką....
                            Z tego co widzę to projekt linii Hermesa, więc jest robiona według projektu i wszystko się zgadza.

Skomentuj

Jak będziesz kleil matami w środku to nie odgrywaj białego laminatu
                              Nie ma sensu
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nowy projekt:
                                Będą monitorki.... :)

PS ale jestem zły bo jedna kopułka jest z leciutkim wgnieceniem :/ wizualnie przeszkadza, zobaczymy jak to wyjdzie w pomiarach...

Skomentuj

Co to za głosniki? DA-135 i STX?

Skomentuj

Najtańsze aluminium na rynku chyba .
                                    Dayton DA135-8 + ta nowa kopułka STX`a aluminiowa.

Skomentuj

Witam,

już pisałem jakiś czas temu aby dokładnie oglądać te głośniki STX-a. Moje też przyszły ze skazami. Myślę, że jest prawdopodobieńtwo, iż składają to z jakichś odrzutów innych firm.

Pozdrawiam,
                                      Jacek Zieliński

Skomentuj

Wyglada to troche tak, jakby nie byl to towar pierwszej jakosci. Stad moze i ta cena.

Skomentuj

ale kosz i zawieszenie w tym daytonie tez wyglada jakby to byl STX

do mnie dzisiaj dotarlo pare glosnikow
                                          porownam FGXa i SCXem
                                          tylko niech najpierw hubert pomaluje mi kolumny :/

Skomentuj

Czaruję...
                                          X