masakra... 2 dni roboty a tu dopiero połowa sklejona
Bo bawisz się widzę w klejenie w części. Posmaruj wszystkie klejem ustaw i ściśnij pasem; chyba ze są "mikro" nierówności to wtedy nie chwyci wszystkiego na raz.
Gdzie schemat ? (mogłeś sobie wydrukować na kartkach i układać na nim dla ułatwienia)
Czemu te słupki są o podstawie prostokątnej a nie kwadratowej ? Czym to obliczałeś ?
Bo bawisz się widzę w klejenie w części. Posmaruj wszystkie klejem ustaw....
Gdzie schemat ?...
Czemu te słupki są o podstawie prostokątnej ....
Wszystko jest z gratisów, czyli odpadow ze sklepu z drewnem ( nie było kwadratów), a żal mi było to wyrzucić. Obliczone przy pomocy Acoustic calculator. Sklejam po ok 6 szt na ściski, a potem ukladam je sobie w pelny rządek. Takie tam dla zabawy jak jestem w kuchni i nie mam co robić.
---------- Post dodany o 17:42 ---------- Poprzedni post o 16:35 ----------
Ps. W końcu przyszła paczka/ rok polowałem na nie i się w końcu trafily używki za 500zł do mtm z seasem ER18
jeszcze nawiaze do tych bialych mdf'ow. Trafila mi sie jedna taka na bok kolumny i zastanawiam sie czy od wewnątrz zerwac te okleine? Wplywa ona negatywnie na akustyke? Z zewnatrz zmatowie do forniru.
dzieki sklejona juz Tl'ka ale przegrody jeszcze nie mam
Zdjęcie tak wyszło czy rzeczywiście masz przegrodę wewnętrzną równolegle z frontem i tyłem ?
Te ścięcia kątów prostych na dnie obudowy u Ciebie są aktualnie tylko wzmocnieniami konstrukcji a je się daję po to by nie tworzyły się fale stojące.... Dalej będziesz miał fale stojącą częstotliwości odpowiadającej długości między górną a dolną ścianką....
Zdjęcie tak wyszło czy rzeczywiście masz przegrodę wewnętrzną równolegle z frontem i tyłem ?
Te ścięcia kątów prostych na dnie obudowy u Ciebie są aktualnie tylko wzmocnieniami konstrukcji a je się daję po to by nie tworzyły się fale stojące.... Dalej będziesz miał fale stojącą częstotliwości odpowiadającej długości między górną a dolną ścianką....
Z tego co widzę to projekt linii Hermesa, więc jest robiona według projektu i wszystko się zgadza.
już pisałem jakiś czas temu aby dokładnie oglądać te głośniki STX-a. Moje też przyszły ze skazami. Myślę, że jest prawdopodobieńtwo, iż składają to z jakichś odrzutów innych firm.
Skomentuj