Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jeszcze tylko jeden element układanki :)

Skomentuj

Te TIW-y są naprawdę takie dobre?
      Właśnie zobaczyłem cennik w Greltonie :o

8" w cenie jak Seasy... ale za 10" już chcą 900zł :rolleyes:

Skomentuj

Mój projekt 3-way zamrożony do czasu dostępności głośników - czyli jeszcze jakieś 2 miechy :/

A czekam na to http://www.sbacoustics.com/index.php...atori-mw16p-4/
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          Te TIW-y są naprawdę takie dobre?
          dobre są :)

już chcą 900zł
          niestety :(

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
          Ty tam nie dąsaj się i nie chwal tym na co czekasz tylko pokaż co już masz :P
          I i wracamy wszyscy do kiszenia ogórów

Skomentuj

W poprzedniej firmie w której pracowałem codziennie wyrzucaliśmy ze 20 szt. rur od foli stretch, średnica wewnętrzna 50mm.
            Używałem takiej rurki po stretch-u do suba na RF P1 i dawał radę :) nie miałem nic innego pod ręką ale spełnił swoje zadanie :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
              Ty tam nie dąsaj się i nie chwal tym na co czekasz tylko pokaż co już masz :P
              Jak mam się nie dąsać jak zaraz zostanę bez kolumn? Gdybym miał głośniki to chociaż bym sobie już obudowy testowe sklecił i zwrotki :/

A co mam - no mam takie jakieś coś:
              http://scan-speak.dk/datasheet/pdf/26w-4867t00.pdf i http://scan-speak.dk/datasheet/pdf/d3004-664000.pdf

No i dziś przyszły do mnie głośniki z tego wątku: http://diyaudio.pl/showthread.php/22...l=1#post366124
              Ten 11 calowiec to największy głośnik jaki miałem w rękach. Jakoś wykonania bardzo dobra. Bardzo duży otwór w magnesie na chłodzenie cewki. Po prostu potwór!!!

Ale już nie długo będę miał w domu jeszcze większy głośnik
              http://scan-speak.dk/datasheet/pdf/32w-4878t00.pdf

Zobaczymy jak się sprawi z Linkwitz Transformation :)
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Widzę, że moje słowa podziałały . Tylko po co tobie dwudziestki o dodatkowo największym wychyleniu objętościowym, w tym kalibrze, na rynku? . Pamiętaj, że aby pokazać pełnię ich ogromnych możliwości, to nie obędzie się bez 200W/8R .

Skomentuj

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
                  Widzę, że moje słowa podziałały
                  Nie , nie twoje słowa ale:
                  "Usłyszał i uwierzył"

Tylko po co tobie dwudziestki o dodatkowo największym wychyleniu objętościowym, w tym kalibrze, na rynku?
                  Nie wiem

Pamiętaj, że aby pokazać pełnię ich ogromnych możliwości, to nie obędzie się bez 200W/8R .
                  Prace badawczo rozwojowe trwają już jakiś czas

---------- Post dodany o 20:48 ---------- Poprzedni post o 20:46 ----------

aaaaa i najważniejsze będzie symetryczny :P

Skomentuj

aaaaa i najważniejsze będzie symetryczny :P
                    A to chyba przeze mnie :P

Skomentuj

Teraz już nie wiem przez kogo :P
                      Ale winnych szukać nie będę

Skomentuj

LuSztTi niezłe "delicje" się szykują. Zazdroszczę rozmachu :)
                        U mnie mała zmiana nastąpiła w ostatnim czasie. Denon poszedł w odstawkę :)
                        Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                        Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
                          LuSztTi niezłe "delicje" się szykują. Zazdroszczę rozmachu
                          Muszę zrobić kolumny zanim się zakredycę na 25 lat :P

Skomentuj

LuSzTi specjalnie dla Ciebie w oczekiwaniu na głośnik, porównanie SS 32W z Usherem 8948A

Skomentuj

jest moc:)

Skomentuj

Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta
                                LuSzTi specjalnie dla Ciebie w oczekiwaniu na głośnik, porównanie SS 32W z Usherem 8948A
                                Dzięki :) Jest potęga :) U mnie od ponad pół roku czeka już na tego Scana naprawdę porządny panel. Zobaczymy co będzie :)

Ale i tak bardziej czekam na SB Acoustics Satori :)

Skomentuj

Raven-możesz coś więcej,bo nie nadążam:)

Skomentuj

Luszti - tak jak gadalismy jakis czas temu - bede chcial zrobic to samo!:)

Skomentuj

Zamieszczone przez freedi Zobacz posta
                                      Raven-możesz coś więcej,bo nie nadążam
                                      TIW200 + W15CY001 + HDS tw (ten ostatni to przejściowe rozwiązanie )

Skomentuj

Jak dokupisz drugą parkę TIWów to Ci zabranie efektywności z Seasa.

Skomentuj

Wiem o tym ale nie koniecznie zabraknie
                                          Jak dostane sesay to pomierzę w i się okaże

Skomentuj

Czaruję...
                                          X