Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    jeszcze brakuje ci strony 1111
    Jak chcesz fajna wysokotonowke do tego to weź wavecora
    Wysokotonowke vify podniesz na min 3,5kHz za to wavecora juz od 2kHz
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      Jak chcesz fajna wysokotonowke do tego to weź wavecora
      Wysokotonowke vify podniesz na min 3,5kHz za to wavecora juz od 2kHz
      No tak, to duży plus dla wavecora. Ale gdyby hipotetycznie do 3way z takim podziałem 3,5kHz prubować obydwa, jestem ciekawy co lepiej by sobie poradziło Wavecore czy ta Vifa. Choć z drugiej strony przy tak wysokim podziale troche cierpi stereofonia, dobrze mówie ?

BTW: Chyba poproszę modów o jakiegoś sesyjnego bana, bo jak tak dalej pójdzie to ja do tej sesji nawet podejść nie będe mógł. Ehhh wy pożeracze czasu !!!!! :P

Skomentuj

Była fajna konstrukcja na as kiedys na 18NE i jakimś wysokim SS
        To byla jakas ESA 3xxxx

Generalnie vifa ne180 (taki akurat mam w domu) to swietny glosnik. Ze te cene co jest teraz to tylko brac. Wlasnie szukam w internecie ciekawej kopulki do niego za max 450zl.

Skomentuj

Albo była szpilka na górze albo jakis diamencik
          Grało naprawdę dobrze

Pharoh a moze 2905/97?
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
            Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
            To byla jakas ESA 3xxxx
            Możliwe że ESA Neo 3SE.

A wysokotonowe Daytony RS ktoś słyszał ? Na tym forum chyba nigdy się nie spotkałem z opiniami na ich temat. Nie żebym proponował, tak mi się jakoś skojarzyło :)

Skomentuj

Pharoh a moze 2905/97?
              Mozna lepsze rzeczy znalezc w tej cenie
              Generalnie potrzebny jest glosnik bez charakteru. Cos w stylu ceramiki albo magnetostatu badz wstegi.

Skomentuj

Nie na temat...
                Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                Nie na temat...

Możliwe że ESA Neo 3SE.

A wysokotonowe Daytony RS ktoś słyszał ? Na tym forum chyba nigdy się nie spotkałem z opiniami na ich temat. Nie żebym proponował, tak mi się jakoś skojarzyło :)
                wlasnie caly komplet serii RS do mnie plynie wysokotonowka w wersji F czyli silk

Skomentuj

Nie na temat...
                  Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                  wlasnie caly komplet serii RS do mnie plynie wysokotonowka w wersji F czyli silk
                  No to modlić się o spokojne morza i oceany, a za pare tyg będzie opinia

Skomentuj

Pharoh to rozejrzyj sie w ofercie swansa/hi-vi
                    Bardzo dobre głośniki szczególnie te z wyższych serii

---------- Post dodany o 12:14 ---------- Poprzedni post o 12:13 ----------

Jak tylko LuSzTi odesle mi moje to ci mogę podeslac
                    Wydaje mi sie, ze podpasuja pod twoje preferencje
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pharoh to rozejrzyj sie w ofercie swansa/hi-vi
                      Wlasnie teraz jest bardzo kuszaca promocja w madisound.
                      http://www.madisoundspeakerstore.com...-x-166mm-99db/

Tylko kto mi to pozniej kupi :(

Skomentuj

Całkiem ciekawa propozycja
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

budka.png
                          Tak sobie właśnie myślę jaką bu tu obudowe wykonać do jednego z forumowych projektów i zmajstrowałem coś takiego.
                          Mam takie pytanie: czy taka wystająca maskownica nie zdegraduje dźwięku? Próbował już ktoś coś takiego wykonać?

Skomentuj

Było coś podobnego na elektrodzie, tylko w podłogowych. Podobno nie zniekształcało dźwięku.

Skomentuj

Na pomiarach pewnie wyjdzie.

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                                Było coś podobnego na elektrodzie
                                Sonus Faber takie coś stosuje i pewnie ten ktoś właśnie to skopiował.
                                Jak tamta firma się tym nie przejmuje to jest dobrze... a i moim zdaniem nic się złego nie stanie po zastosowaniu takiej maskownicy, wątpię aby w odsłuchu była jakaś różnica.

Skomentuj

Maskownicę tworzy gęstwina gumowych strun, rozpiętych między dwoma listwami. Akustycznie zupełnie nieszkodliwe, oryginalne i przemiłe organoleptycznie...sonusowo genialne.
                                  http://audio.com.pl/pics/testy/min_s...ersario_10.jpg

Skomentuj

To mnie uspokoiliście. Ja też tego oczywiście nie wymyśliłem tylko widziałem w sonusach.
                                    Różnica jest taka że u mnie ta ramka która by trzymała od góry gumki była by jednolita a w tych sonusach których widziałem tam jest szpara pomiędzy ramką i frontem.

A tak przy okazji, czy czarna pleksa przepuszcza światło? tzn byłoby widać spod niej klej? Kiedyś kleiłem przezroczystą jak robiłem obudowe do PC i pamiętam że powstawał czasem taki biały nalot.

Skomentuj

To może Cie zainteresować (15 post);
                                      http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2027740.html

Skomentuj

tez chodzila mi po glowie taka maskownica... ale do dzieciakow to musi byc stalowa :/

Zamieszczone przez Cacek Zobacz posta
                                        Różnica jest taka że u mnie ta ramka która by trzymała od góry gumki była by jednolita a w tych sonusach których widziałem tam jest szpara pomiędzy ramką i frontem.
                                        bo w sonusach jest demontowalna
                                        jak dasz to na stale to jak rozciagniesz linki?

Skomentuj

@Pawel S.
                                          Jeszcze tak dokładnie tego nie przemyślałem ale mógłbym zamontować górną część na stałe, a dolna byłaby przykręcana od spodu (cały dolny panel pleksi). Wiem, że trochę to nieporęczne rozwiązanie ale w sumie to po zamontowaniu przetworników już więcej do skrzynek nie będę zaglądał więc niech maskuje
                                          W każdym bądź razie sprawa do przemyślenia. Z obudowy w kształcie łezki już zrezygnowałem także kto wie co przyniesie kolejny dzień :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X