Zrobic wezsze i wofer dac na bok i bedzie ladnie
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaZrobic wezsze i wofer dac na bok i bedzie ladnie
Skomentuj
-
Jeśli miał bym robić ten projekt, to na pewno nie robił bym takich zwykłych skrzynek.
Zrobił bym ładne skosy, a nawet pseudo sub + dostawka, rowek w obudowie pomiędzy basem a średnim.
Coś podobnego do tego: http://diyaudio.pl/showthread.php/20033-Akkus-V3-by-RaV
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaMasz na razie tylko jedną obudowę złożoną?
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaPaweł, troche koszmarek ta obudowa...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaZ założenia miało być prosto w budowie i tak jest.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaPaweł, troche koszmarek ta obudowa...
Skomentuj
-
odpalilem na szybkiego sam bas
wczesniej w tych samych warunkach mialem go w b-r
powiem ze zaczyna mi sie podobac
zaraz wyciagam czesci do zwrotnic i bede kleil filtry
jutro odsluch i moze przemek z Audio-technik.pl zdecyduje sie na ich budowe
wtedy porozmawiamy o modyfikacjach wizualnych
z racji grubego frontu mozna smialo zrobic sciecia
tylko ciezko widze zakrywanie wylotu :/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postatylko ciezko widze zakrywanie wylotu :/
Wycinasz ramkę z mdfu, obciągasz grubymi rajstopami (60 den) i zszywasz :) Ładnie to wygląda, tak zrobiłem kiedyś w bliźniaczej TLce na L26.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zabawa telefonem...
Zagracony studyjko/gościnny , kartony z Ikei z przyszlymi szafkami pod stolik studyjny i w końcu postawione, uruchomione ale jeszcze bez terminali podłogówki które oczekują na przeniesienie do salonu.
studio.jpg
IMG_20130614_184529.jpg
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaZ klinem czy bez?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaa ja mam juz glosniki do TLki wiec zabieram sie za frezowanie
:(
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Żółwik Zobacz postaTeraz to Ty mnie "wkurzasz" swoją Tl-ką ( i to dosłownie bo masz tylko jedną sztukę ). Od początku podobał mi się ten projekt z racji cena/jakość i chciałbym go jak najszybciej wykonać. Problem w tym, że nie mam czasu na "dłubanie audio".Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaWycinasz ramkę z mdfu, obciągasz grubymi rajstopami (60 den) i zszywasz Ładnie to wygląda, tak zrobiłem kiedyś w bliźniaczej TLce na L26.
zwrotnica zlozona i pierwsze odsluchy za mna
jednak ze juz pozno to sluchalem cicho i krotko
jak wplywa wytlumienie na bas z TLki? mam gabke 2cm zamiast 3cm i jeszcze brak watoliny.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaa jak to sie zachowuje przy wiekszym wychyleniu glosnika?
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postajak wplywa wytlumienie na bas z TLki? mam gabke 2cm zamiast 3cm i jeszcze brak watoliny.
To tak na szybko :) Generalnie zalecam ułożenie tego wytłumienia wg własnych upodobań :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postawtedy porozmawiamy o modyfikacjach wizualnych
z racji grubego frontu mozna smialo zrobic sciecia
tylko ciezko widze zakrywanie wylotu :/
Przyszedł mi do głowy taki pomysł na wykończenie, jak zrobił Bingant, czy SonusFaber. http://diyaudio.pl/showthread.php/17...l=1#post314460
Front w skaju ze skosami i góra z nierdzewki, a na wylocie tak drobna, metalowa siateczka, widziałem ją w Leroy.
Tylko jeszcze nie wiem jak ją przymocować do blachy. Przyspawać?
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Trol. Zobacz postaOd chwili publikacji projektu ciągle myślę o tej TL ale narazie brak kasy na głośniki, dopiero po wakacjach coś podziałam.Zamieszczone przez Trol. Zobacz postaPrzyszedł mi do głowy taki pomysł na wykończenie, jak zrobił Bingant, czy SonusFaber.
Skomentuj
Skomentuj