Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zrobic wezsze i wofer dac na bok i bedzie ladnie
    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
      Zrobic wezsze i wofer dac na bok i bedzie ladnie
      Borys, to TL-ka, nie da rady tak po prostu zamocować na boku.

Skomentuj

A mnie się podobają takie szafy :)

Skomentuj

Jeśli miał bym robić ten projekt, to na pewno nie robił bym takich zwykłych skrzynek.
          Zrobił bym ładne skosy, a nawet pseudo sub + dostawka, rowek w obudowie pomiędzy basem a średnim.

Coś podobnego do tego: http://diyaudio.pl/showthread.php/20033-Akkus-V3-by-RaV

Skomentuj

Z założenia miało być prosto w budowie i tak jest.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              Masz na razie tylko jedną obudowę złożoną?
              tylko jedna skladam. nie wiem czy mi sie spodoba to nie pakuje sie w koszta

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
              Paweł, troche koszmarek ta obudowa...
              przeciez to nie moj projekt :p

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                Z założenia miało być prosto w budowie i tak jest.
                Oczywiście :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                  Paweł, troche koszmarek ta obudowa...
                  To się nazywa "3 way classic "

Skomentuj

odpalilem na szybkiego sam bas
                    wczesniej w tych samych warunkach mialem go w b-r
                    powiem ze zaczyna mi sie podobac

zaraz wyciagam czesci do zwrotnic i bede kleil filtry
                    jutro odsluch i moze przemek z Audio-technik.pl zdecyduje sie na ich budowe
                    wtedy porozmawiamy o modyfikacjach wizualnych
                    z racji grubego frontu mozna smialo zrobic sciecia
                    tylko ciezko widze zakrywanie wylotu :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      Jest na to bardzo prosty sposób :)
                      Wycinasz ramkę z mdfu, obciągasz grubymi rajstopami (60 den) i zszywasz :) Ładnie to wygląda, tak zrobiłem kiedyś w bliźniaczej TLce na L26.
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Z klinem czy bez?
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zabawa telefonem...
                          Zagracony studyjko/gościnny , kartony z Ikei z przyszlymi szafkami pod stolik studyjny i w końcu postawione, uruchomione ale jeszcze bez terminali podłogówki które oczekują na przeniesienie do salonu.

studio.jpg

IMG_20130614_184529.jpg

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                            Z klinem czy bez?
                            To już zależy od osobistych preferencji :P

Skomentuj

a ja mam juz glosniki do TLki wiec zabieram sie za frezowanie
                              Teraz to Ty mnie "wkurzasz" swoją Tl-ką ( i to dosłownie bo masz tylko jedną sztukę :flapper: ). Od początku podobał mi się ten projekt z racji cena/jakość i chciałbym go jak najszybciej wykonać. Problem w tym, że nie mam czasu na "dłubanie audio".

:(

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                                Teraz to Ty mnie "wkurzasz" swoją Tl-ką ( i to dosłownie bo masz tylko jedną sztukę ). Od początku podobał mi się ten projekt z racji cena/jakość i chciałbym go jak najszybciej wykonać. Problem w tym, że nie mam czasu na "dłubanie audio".
                                Z tajnych przez poufnych przecieków wiem, że się spodobało :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                  Wycinasz ramkę z mdfu, obciągasz grubymi rajstopami (60 den) i zszywasz Ładnie to wygląda, tak zrobiłem kiedyś w bliźniaczej TLce na L26.
                                  a jak to sie zachowuje przy wiekszym wychyleniu glosnika?

zwrotnica zlozona i pierwsze odsluchy za mna
                                  jednak ze juz pozno to sluchalem cicho i krotko

jak wplywa wytlumienie na bas z TLki? mam gabke 2cm zamiast 3cm i jeszcze brak watoliny.

Skomentuj

Dosyć znacznie :P
                                    Posłuchasz to sie przekonasz.
                                    marcinsywala.pl
                                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

a jak to sie zachowuje przy wiekszym wychyleniu glosnika?
                                      Trochę lata, ale do przeżycia.

jak wplywa wytlumienie na bas z TLki? mam gabke 2cm zamiast 3cm i jeszcze brak watoliny.
                                      Jak masz za mało wytłumienia to basu jest bardzo dużo bo ma podbicie w okolicach 50-70Hz (przy strojeniu na 30Hz). Jak jest w sam raz to nie ma tego podbicia i poprawia się zejście. Gdy wytłumienia jest za dużo obudowa zaczyna przeciągać i traci impuls.
                                      To tak na szybko :) Generalnie zalecam ułożenie tego wytłumienia wg własnych upodobań :)

Skomentuj

wtedy porozmawiamy o modyfikacjach wizualnych
                                        z racji grubego frontu mozna smialo zrobic sciecia
                                        Od chwili publikacji projektu ciągle myślę o tej TL ale narazie brak kasy na głośniki, dopiero po wakacjach coś podziałam:(
                                        Przyszedł mi do głowy taki pomysł na wykończenie, jak zrobił Bingant, czy SonusFaber. http://diyaudio.pl/showthread.php/17...l=1#post314460
                                        Front w skaju ze skosami i góra z nierdzewki, a na wylocie tak drobna, metalowa siateczka, widziałem ją w Leroy.
                                        Tylko jeszcze nie wiem jak ją przymocować do blachy. Przyspawać?

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
                                          Od chwili publikacji projektu ciągle myślę o tej TL ale narazie brak kasy na głośniki, dopiero po wakacjach coś podziałam.
                                          Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
                                          Przyszedł mi do głowy taki pomysł na wykończenie, jak zrobił Bingant, czy SonusFaber.
                                          Z motyką na księżyc...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X