Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Ale mam kolejne, jak bardzo słychać średnie tony ze 180-tki?
    Niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie wyczerpująco, ponieważ nie było czasu, warunków ani dobrego sprzętu na odsłuchy. Na drugi dzień po ukończeniu, paczki zostały zapakowane do wysyłki do lakierni.
    W przyszłości postaram się sprawdzić te kolumny pod kątem brzmienia i podzielić się z Wami moją subiektywną oceną.

Skomentuj

Jak wygląda pokój DIYowca? :P
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
        Jedak trzeba zasłaniać okno do zdjęć:P

Skomentuj

I już nie są potrzebne ustroje akustyczne. Kreatywna graciarnia :) Ja już zająłem dwa pokoje w domu!
          Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
            Jedak trzeba zasłaniać okno do zdjęć:P
            Robione suszarką więc się nie dziw :P Gdzieś tam stoją Twoje Excele z Morelem :P
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

I moje swansy :)
              Nawet widze gdzie

Jak by moja zona wróciła do domu i zobaczyła w takim stanie mieszkanie to nie zdążył bym sie spakować
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A tak wygląda sypialnia dla gości zimą, gdy nie można ciąć ani frezować na zewnątrz :)

P1010056.JPGP1010163.JPG

Skomentuj

u mnie dzisiaj tak :
                  Załączone pliki

Skomentuj

Nie na temat...
                    Zamieszczone przez bingant Zobacz posta
                    u mnie dzisiaj tak
                    Co tam na dole siedzi w tych bingantowych olympicach

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                      Co tam na dole siedzi w tych bingantowych olympicach
                      Zdaje się, że aluminiowy revelator 8 cali.

Skomentuj

No i 12cm Illuminator na średnich - wreszcie! Optymalny wybór przetworników.

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                          No i 12cm na średnich - wreszcie! Optymalne połączenie.
                          Ja też, ja też mam 12 cm na średnicy:P:P:P

Skomentuj

Czekam, aż ktoś wyskoczy z Vifą NE12 + Vifa NE22 i może jakiś morel na górze. Mnie już chodzi po głowie projekt z ET338...

Skomentuj

Nie na temat...
                              Czekam, aż ktoś wyskoczy z Vifą NE12 + Vifa NE22
                              Abstrahując od tematu, jestem ciekaw jak graja te tweetery vify z serii NE. Woofery, są podobno bardzo dobre i swoje też kosztują. Tweetery są jakby "półkę" tańsze, ale ciekawe na ile słabsze ?

Teoretycznie w wavecorze pracują jacyś ludzie z vify. U nich też woofery jakby cenowo "półkę" wyższe od tweeterów, a jednak TW030WA10 był porównywany przez forumowiczów do znacznie droższych usherów i to nawet na plus.

Wiem, że nie ma co się jakoś bardzo sugerować cenami, ale sami przyznacie że jest to często jakimś wykładnikiem, co na jakim poziomie może zagrać.
                              Może jest jakaś analogia pomiędzy polityką cenową tych firm i te tweetery NE grają znacznie lepiej niż kosztują...

Słyszał już je kiedyś ktoś ?

Skomentuj

Nie na temat...
                                Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                                Abstrahując od tematu, jestem ciekaw jak graja te tweetery vify z serii NE
                                Akurat tymi tweetarami to bym sobie głowy nie zaprzątał. Ten średni i niski wart jest nawet pierścieniowego illuminatora ale byłby to mezalians łączyć oryginał z podróbą
                                Jak będę miał luźne 2600zł to już wiem co kupię

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Akurat tymi tweetarami to bym sobie głowy nie zaprzątał.
                                  To zależy kto na jakim jest etapie, dla mnie z racji mojego niedoświadczenia, są one bardziej interesujące niż takie SS Iluminatory. Tym bardziej, że w ofercie są twarde kopułki, a na dzień dzisiejszy poza metalowymi seasami, to nie ma za bardzo wyboru. Może byłaby to jakaś alternatywa dla TBFC/G.

PS: Nie żebym miał coś do SS, po prostu do tej półki jeszcze nie dojrzałem, ani mentalnie ani finansowo :)

Skomentuj

cos o tym wiem
                                    jakbym swoje ustawil do zdjecia to by to ciekawie wygladalo
                                    ale teraz zastawione wszystko zeby bylo troche miejsca w pokoju...

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                    Jak by moja zona wróciła do domu i zobaczyła w takim stanie mieszkanie to nie zdążył bym sie spakować
                                    to teraz sobie pomysl jaka ja mam jazde... nawet teraz narzeka

---------- Post dodany o 22:26 ---------- Poprzedni post o 22:24 ----------

nie chce mi sie juz zdjecia robic

dzisiaj frezowane 2 komplety frontow + subik do samochodu + klejenie skrzynek na stare tonsile

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                      to teraz sobie pomysl jaka ja mam jazde... nawet teraz narzeka
                                      Jak kocha to wytrzyma pod warunkiem, że nie zaniedbujecie swoich żon :P

Skomentuj

Nie na temat...
                                        wg mnie vifa serii to bardzo ciekawe głośniki
                                        Warto sie nimi zainteresować
                                        Była fajna konstrukcja na as kiedys na 18NE i jakimś wysokim SS
                                        Robiłem tez ostatnio zwrotnice do wysokotonowki jedwabnej do samochodu
                                        Wysokotonowki wypadają najsłabiej z całej palety ne
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                          Wysokotonowki wypadają najsłabiej z całej palety ne
                                          No to przypuszczam, mnie interesuje jak wypadają na tle np seasa, wavecora czy AWX bo to są drivery chodzące w ich wadze cenowej :)

Edit: nie mogłem nie dopisać....post numer jedenaście tysięcy sto jedenaście, napisany z akademika z pokoju numer sto jedenaście...dlaczego podczas robienia projektów i nauki do kolosów nie jestem taki spostrzegawczy

Skomentuj

Czaruję...
                                          X