Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    wczoraj dzwonil do mnie SW i pytal czy testowalem juz nowe 12" bo zmienili kleje.
    W sensie "nowe" że z nowym klejem, czy jakieś nowe modele?
    Ja mam SW.STX.10.2.400.2x2.F.S.PP, ale raczej jeszcze ze starym klejem.

Skomentuj

Zamieszczone przez grzechupk Zobacz posta
      Ale grając czy specjalnie?
      specjalnie, w celu naprawy

---------- Post dodany o 13:17 ---------- Poprzedni post o 13:17 ----------

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
      W sensie "nowe" że z nowym klejem, czy jakieś nowe modele?
      ten sam glosnik z nowym klejem

Skomentuj

Mojego egzemplarza jeszcze nie podłączyłem, ale wychylając membrane dłonią nie słyszałem żadnych niepokojących dźwięków. Kupowałem go jakiś miesiąc temu.

Skomentuj

Właśnie wróciłem z Castoramy, dokładna cena za surową wiórówkę to 21.88zł m2. Za płyty na linię zapłaciłem zaledwie 31zł (bo u mnie jest cięcie gratis) :)

Przy okazji oblukałem tą wkrętarkę Macalistera którą reklamują w TV za 169zł.
          Wygląda na taniochę, ale dwa akumulatory (w sumie tylko 12V), latarka + torba to już coś (latarka wygląda fajnie).

Skomentuj

a ja przed chwilą za pattex classic zapłaciłem przed chwilą 34zł w liroy`u.. :/

Skomentuj

starczy mi na 2 puszki butaprenu + tanie piwo

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                a ja przed chwilą za pattex classic zapłaciłem przed chwilą 34zł w liroy`u.. :/
                U nas w Casto mamy za 28zł :)
                Ale zdarza się promocja gdzie za puszkę chcą jedynie 19zł, ale to zdarzyło się raz odkąd go kupuję, i była ostatnia puszka... może dlatego :flapper:

---------- Post dodany o 18:49 ---------- Poprzedni post o 18:43 ----------

Aha, no i ten nowy Patex faktycznie w środku jest inny. Po zmianie puszki zmieniła się również klej, teraz nie jest budyniowaty, tylko identyczny jak butapren... no może inaczej śmierdzi.
                Jeśli to jest butapren, lub bardzo podobny to chyba nie ma sensu kupować Henkela tylko zwykły butapren.
                Tylko który butapren jest najtańszy?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                  Tylko który butapren jest najtańszy?
                  nie kupuj najtanszego tylko sprawdzony
                  ja kupuje BOTERM GTA firmy bochem. za puszke place 14-17zl (dziwny sklep, z kazda dostawa zmieniaja sie ceny. czesto na nizsze )

Skomentuj

Nie na temat...
                    oj wy szczęśliwcy którzy macie Castoramy pod ręką.... ja wszystko zawsze muszę ciąć sam i modlić się do pana boga w niebie żeby nie padało

Skomentuj

marian, a mdf się dorwie w casto?

Skomentuj

Z mdf'em powyżej 10mm jest problem w marketach, chyba tylko obi ma ale cena jest zabójcza, przynajmniej u mnie.
                        Co do patexu to fajnie że pojawił sie znowuw dużych opakowaniach.

Skomentuj

Niestety u mnie w Casto nie ma MDF-u, ale w Obi mają. No i faktycznie ceny z kosmosu, prawie jak za sklejkę.

Skomentuj

Się klei :)
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

W ''mojej'' castoramie nie ma żadnego mdf-u. Popatrz w hurtowniach płyt meblowych.

Skomentuj

niepotrzebnie pisalem ze dzisiaj poslucham FGXy. jak na zlosc poszlo lozysko od frezu i obudowa do poprawki :/

Skomentuj

Z tego co wiem to chyba żadna casto nie ma MDFu, w ich asortymencie jest wiórowa, osb i hdf ale tylko cienkie płyty. Troche lipnie, bo u siebie nie mam za bardzo dostępu do MDFu, nawet mój znajomy stolarz mówił mi, że on w mdfie mało robi bo z dostępnością u nas jest gorzej jak z innymi materiałami.

Skomentuj

Heh, w gorzowie w casto jakieś pół roku temu mieli mdf, ale ceny kosmos.
                                    Nie pamiętam dokładnych cen, ale nieźle się zdziwiłem, jak usłyszałem, że cena nie za całą płytę, a za metr...
                                    Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
                                    treningjezykowy.pl

Skomentuj

Hmm a nie ma w waszych miastach / okolicach hurtowni płyt meblowych ? W moich okolicach (Piaseczno) są conajmiej dwie, w Warszawie na pęczki. No i nawet do głowy mi nie przychodzi aby zamawiać w baumarketach, raz że ceny, dwa że fatalne cięcie. Owszem, trzeba wziąć całą płytę i zapłacić za cięcie (3-4 PLN za formatkę) ale materiał dostępny bez problemu w większości dostępnych grubości. A nadmiar płyty zawsze się wykorzysta.

W zeszłym roku za MDF 18mm płaciłem po chyba 25 pln m2

Skomentuj

U mnie owszem jest hurtownia płyt meblowych ale jak kilka dni temu chciałem kupić u nich surowego mdf-a 18mm to się okazało, że nie mają bo towar mało chodliwy... Mają grubsze i cieńsze, lakierowane, w łatki, w ciapki, w nie wiadomo co jeszcze ale cholera ogólnie najbardziej popularnej grubości nie ma... Musiałem zadowolić się wiórówką.
                                        Jedynie na plus, że za pocięcie formatek na dwie kolumny policzyli tylko 10zł.

A u mnie nawet kołki są diy :cool:
                                        Last edited by etaks; 27.06.2013, 23:54.

Skomentuj

ej Ty Luszti co tam klepiesz teraz? :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X