Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wavecora będziesz łączył z AWX'em 18'tką ? (nie widzę dokładnie na naklejce).

Skomentuj

Ja będę łączył :) I tak, z 18'stką AWX.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
        Ja będę łączył :) I tak, z 18'stką AWX.
        może jakieś nowe monitorki bliskiego pola/ coś jak 3SM :rolleyes:?

Skomentuj

Wavecor TW030WA08 i AWX 18.

Łączył będzie LuSzTi jak zrobię obudowę:)

Aplikowane będzie w Linie Transmisyjną Dabyla i zwrotka będzie robiona pod docelowe obudowy.

Skomentuj

Do wyszlifowania, ale na szczęście szpar specjalnie nie ma, więc coś z tego powinno wyjść, przód pójdzie do zrobienia na CNC.

Tylko nie wiem jak wykończyć, żeby było tanio. Mam dylemat pomiędzy lakierowaniem na jakiś kolor a okleiną samoprzylepną.

Skomentuj

http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=20127290
              tu jest tanio

Skomentuj

Pasy pasami ale bez ścisków ani rusz :)
                Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

A co to za klej który wygląda jak pianka montażowa ,czy nie rozpycha ona deseczek

Skomentuj

Dokładnie, poliuretanowy rozpycha i trzeba mocno ściskać. Przy białym wystarczyłyby pasy i nie byłoby takiego syfu. Idę szlifować ...

Skomentuj

Ale poliuretan ratuje niedoskonałości w cięciu płyt
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A trzyma dobrze? To sa jakies kleje w tubie tak jak silikon,akryl itp, czy w sprayu jak pianka montazowa?

Skomentuj

Zwykła butelka, wylać i po chwili się spienia.

Tak swoją drogą najtaniej to na wkrętach + uszczelnienie klejem, obudowa 100% klejona już wymaga kilku narzędzi i chyba większej wprawy...

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                            Zwykła butelka, wylać i po chwili się spienia.

Tak swoją drogą najtaniej to na wkrętach + uszczelnienie klejem, obudowa 100% klejona już wymaga kilku narzędzi i chyba większej wprawy...
                            Jeśli to pytanie to też jestem ciekaw.

Aktualnie zastanawiam się czy robić
                            1) Klej + ściski
                            2) klej + wkręty
                            3) Klej + konfirmaty

Którą opcję byście wybrali?

Skomentuj

klej i ściski , no to projekt ruszył ..materiał na obudowy jest, części na zwrotnice są i wełna owcza jest , brakuje jeszcze głosników i terminali

Skomentuj

Ja przykładowo nie mam wielu ścisków, wkręty 7zł/paczka starczą na kilka kolumn i raczej się nie powinno rozwalić, do tego uszczelnienie klejem oczywiście.

Ale do Konrada mam pytanie -czym tak ładnie wycięte?

Skomentuj

Zamieszczone przez brainlogout Zobacz posta
                                  Aktualnie zastanawiam się czy robić
                                  1) Klej + ściski
                                  Żadnych wkrętów! Chyba, że do przetworników :)

Ampli, wycinane na profesjonalnej, dużej pile formatowej.

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                                    Żadnych wkrętów!
                                    A dlaczego nie!? Ja wszystkie swoje obudowy zrobiłem w taki sposób.
                                    Wypowiadanie się w taki generalny sposób, powoduje że mało doświadczenie koledzy, mają jeszcze większą zagwozdkę.
                                    - bo nie mają do takiej ilości odpowiednich ścisków
                                    - bo nie mają dostępu do profesjonalnej piły.

Nie zaczynaj o "klawiszowaniu" i temu podobnych.

Należy napisać w taki sposób.
                                    1) Klej + ściski - większe wymagania co do cięcia, teoretycznie lepszy efekt końcowy
                                    2) klej + wkręty - mniejsze wymagania co do cięcia, teoretycznie gorszy efekt końcowy

Skomentuj

Prawdopodobnie żaden z nas nie posiada profesjonalnej formatówki. Zamawiamy MDF w specjalistycznych firmach. Wystarczająca dokładność gwarantowana. Przy klasycznym sześcianie 4 ściski i dowolny klej wystarcza. Po co więc to skręcać?

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                                        klej i ściski , no to projekt ruszył ..materiał na obudowy jest, części na zwrotnice są i wełna owcza jest , brakuje jeszcze głosników i terminali
                                        U mnie narazie jest odwrotnie:) Co budujesz?

Skomentuj

Niedawno zakupiłem awxy i zastanawiam się nad wysokotonowymi więc chyba sobie poczekam:biggrin: jeśli już zwrotka powstanie bedą jakieś przeciwwskazania użycia jej w br zamiast tl?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X