Od razu przy pierwszym odpaleniu dałem gąbkę na całej długości (więcej przy głośniku) i owate.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaOczywiscie zadnej owaty, tylko gabka i to duzo.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJutro to sprawdzę.
Tylko w ten sposob zwiekszysz mase drgajacego powietrza, nie tracac przy tym efektywnosci portu. To wyciagnie bas, obnizy go i czesciowo wyrowna pasmo.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaJesli masz arkusze gabki, to sprobuj wyciac taki ksztalt, odpowiadajacy bocznej sciance. Zrob dwie sztuki dla obu bokow. Pozniej tam gdzie jest wiecej Sd tunelu dawaj gabke na kazda scianke, idac ku koncowi tylko jedna. Cos jak tutaj http://img692.imageshack.us/img692/783/sdim0239.jpg
...czego bym nie robił to więcej basu niż z BR nie osiągnę.
Gdy już myślałem że jest nawet spoko z linią (choć nisko i tak nie schodziła, ale nabrała trochę wypełnienia basem), podłączyłem do porównania BR... i ręce mi opadły, godzina testów poszła na marne, bo i tak nie przebiła BR.
Chyba wyczerpałem już wszystkie opcje i ułożenia wytłumienia, i dupa.
Chyba czas zbudować linię podłogową.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Cacek Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz posta...czego bym nie robił to więcej basu niż z BR nie osiągnę.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaSkąd masz projekt TLki?
Chciałem zrobić TL-kę wielkością zbliżoną do BR, tak jak u Ciebie w projekcie na W100SC Visatona http://diyaudio.pl/showthread.php/17...n-Line-Monitor
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaNo i nie mówione, że nie będzie więcej basu i akceptowalnie kontrolowanego jeśli zwiększyłbyś tunel.
Skomentuj
-
Nie zdziwiłbym się jak by były wyprodukowane w Polinku :) Przecież asortyment Polinka idealnie pokrywa się z asortymentem Jantzen Audio :) A cewki w JA na pewno są z Polinka :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Chodziło mi o opakowanie .
Wiesz jak polink pakuje
Ostatnio 0.5h zajęło mi powyjmowanie wszystkiego z woreczka .
A rezystory ... każda wartość w osobnym woreczku - zaszytym oczywiście .
Dodatkowo zawinięte w folie bombelkową .
To wszystko w osobnym pudełeczku wyłożonym styropianem i owiniętym bombelkami
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaOstatnio 0.5h zajęło mi powyjmowanie wszystkiego z woreczka .
A rezystory ... każda wartość w osobnym woreczku - zaszytym oczywiście .
Dodatkowo zawinięte w folie bombelkową .
Skomentuj
-
No ja wiem...ja myślę, że oni mają tam całą gromadę Chinczyków :P:P:P
A duże cewki jak fajnie wysyłają....pakują w taką gąbkę do izolacji rur i spinają to trytytką - szok. Jeśli chodzi o pakowanie to nie widziałem lepiej zapakowanych gratów.
I jeszcze te naklejeczki na każdej cewce...kiedyś pisane ręcznie, dziś drukują. No i fajne jest to, że jak zamówisz rano i przelejesz kasę i zadzwonisz, że Ci zależy to następnego dnia paczka jest już u Ciebie.
Generalnie wielki szacunek za podejście do interesu :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaGeneralnie wielki szacunek za podejście do interesu
kiedys pan czeslaw potrafil do mnie dzwonic o 22 i przepraszac ze cos sie skonczylo...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaAle jaka frajda przy tym jest, jak rozpakowywanie prezentów świątecznych
Ps. Cewki kupilem używane/ zapomniałem je dodać do listy jak zamawialem właśnie z Polinka.
Skomentuj
Skomentuj