Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Od razu przy pierwszym odpaleniu dałem gąbkę na całej długości (więcej przy głośniku) i owate.

Skomentuj

To trudna obudowa do ogarniecia. Nie da sie osiagnac rownego pasma, trzeba miec glosniki z Qts z okolicy 0.3 zeby to zagralo jako tako. Oczywiscie zadnej owaty, tylko gabka i to duzo.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        Oczywiscie zadnej owaty, tylko gabka i to duzo.
        Jutro to sprawdzę.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          Jutro to sprawdzę.
          Jesli masz arkusze gabki, to sprobuj wyciac taki ksztalt, odpowiadajacy bocznej sciance. Zrob dwie sztuki dla obu bokow. Pozniej tam gdzie jest wiecej Sd tunelu dawaj gabke na kazda scianke, idac ku koncowi tylko jedna. Cos jak tutaj http://img692.imageshack.us/img692/783/sdim0239.jpg

Tylko w ten sposob zwiekszysz mase drgajacego powietrza, nie tracac przy tym efektywnosci portu. To wyciagnie bas, obnizy go i czesciowo wyrowna pasmo.

Skomentuj

Zdjęcia przez mechanizm forum wrzuć PM.

Skomentuj

Zaczynam robić zasilacz :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                Jesli masz arkusze gabki, to sprobuj wyciac taki ksztalt, odpowiadajacy bocznej sciance. Zrob dwie sztuki dla obu bokow. Pozniej tam gdzie jest wiecej Sd tunelu dawaj gabke na kazda scianke, idac ku koncowi tylko jedna. Cos jak tutaj http://img692.imageshack.us/img692/783/sdim0239.jpg
                Jestem już po testach, jest lepiej niż wcześniej, ale...

...czego bym nie robił to więcej basu niż z BR nie osiągnę.
                Gdy już myślałem że jest nawet spoko z linią (choć nisko i tak nie schodziła, ale nabrała trochę wypełnienia basem), podłączyłem do porównania BR... i ręce mi opadły, godzina testów poszła na marne, bo i tak nie przebiła BR.
                Chyba wyczerpałem już wszystkie opcje i ułożenia wytłumienia, i dupa.
                Chyba czas zbudować linię podłogową.

Skomentuj

Zamieszczone przez Cacek Zobacz posta
                  Ciekawe, do tej pory czytałem, że to sznurki. :) Dzięki.

Skomentuj

...czego bym nie robił to więcej basu niż z BR nie osiągnę.
                    Skąd masz projekt TLki? No i nie mówione, że nie będzie więcej basu i akceptowalnie kontrolowanego jeśli zwiększyłbyś tunel. TL niestety wymaga prób i najlepiej jakby też były one obrazowane na pomiarze, wtedy masz pełną kontrolę nad nią...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                      Skąd masz projekt TLki?
                      Z głowy :)
                      Chciałem zrobić TL-kę wielkością zbliżoną do BR, tak jak u Ciebie w projekcie na W100SC Visatona http://diyaudio.pl/showthread.php/17...n-Line-Monitor

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                      No i nie mówione, że nie będzie więcej basu i akceptowalnie kontrolowanego jeśli zwiększyłbyś tunel.
                      No pewnie, dlatego mam zamiar zrobić już podłogówkę.

Skomentuj

Monitory TL, to mega upierdliwa sprawa. :)

Skomentuj

A do mnie doszla dzis paczka:

a w srodku masa sprzętu czyli...

2 brakujace cewki do wysokotonowki....:)

Skomentuj

widać że nie z polinka

Skomentuj

Nie zdziwiłbym się jak by były wyprodukowane w Polinku :) Przecież asortyment Polinka idealnie pokrywa się z asortymentem Jantzen Audio :) A cewki w JA na pewno są z Polinka :)
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Chodziło mi o opakowanie .
                                Wiesz jak polink pakuje
                                Ostatnio 0.5h zajęło mi powyjmowanie wszystkiego z woreczka .
                                A rezystory ... każda wartość w osobnym woreczku - zaszytym oczywiście .
                                Dodatkowo zawinięte w folie bombelkową .
                                To wszystko w osobnym pudełeczku wyłożonym styropianem i owiniętym bombelkami

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                  Ostatnio 0.5h zajęło mi powyjmowanie wszystkiego z woreczka .
                                  A rezystory ... każda wartość w osobnym woreczku - zaszytym oczywiście .
                                  Dodatkowo zawinięte w folie bombelkową .
                                  Ale jaka frajda przy tym jest, jak rozpakowywanie prezentów świątecznych

Skomentuj

No ja wiem...ja myślę, że oni mają tam całą gromadę Chinczyków :P:P:P
                                    A duże cewki jak fajnie wysyłają....pakują w taką gąbkę do izolacji rur i spinają to trytytką - szok. Jeśli chodzi o pakowanie to nie widziałem lepiej zapakowanych gratów.
                                    I jeszcze te naklejeczki na każdej cewce...kiedyś pisane ręcznie, dziś drukują. No i fajne jest to, że jak zamówisz rano i przelejesz kasę i zadzwonisz, że Ci zależy to następnego dnia paczka jest już u Ciebie.
                                    Generalnie wielki szacunek za podejście do interesu :)
                                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                      Generalnie wielki szacunek za podejście do interesu
                                      kupuje u nich od lat. nadal jest OK, ale troche pogorszyly sie terminy i obsluga klienta.
                                      kiedys pan czeslaw potrafil do mnie dzwonic o 22 i przepraszac ze cos sie skonczylo...

Skomentuj

No to jutro zaczynamy składać monitorki :)

Skomentuj

Ale jaka frajda przy tym jest, jak rozpakowywanie prezentów świątecznych
                                          Dokladnie:) Nieźle słodziutko wyglądają cewki rdzeniowe zapakowane w woreczek, owiniętę pianką, potem folią bąbelkową i na koniec jescze wsadzone w kolejny woreczek.
                                          Ps. Cewki kupilem używane/ zapomniałem je dodać do listy jak zamawialem właśnie z Polinka.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X