Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ile koszt takiego diy p7100 jeśli to nie tajemnica?
    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
      ile koszt takiego diy p7100 jeśli to nie tajemnica?
      Akurat w tym "wydaniu" ?
      Myślę,że uda mi się zamknąć w 6 kzł :)

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez hi_aro Zobacz posta
        Spory bajzel. Przydało by się* diyaudio.pl/obrazki.html *trochę ogarnąć miejsce pracy)
        http://kwejk.pl/obrazek/1934644/sukc...rantowany.html
        :lol:

Skomentuj

http://www.ebay.com/itm/VU-meter-lev...90977420000%26

http://www.ebay.com/itm/VU-meter-lev...90977420000%26

Skomentuj

Kondy mundorfa podniosły kosmiczne cenę
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              fx-300
              to pochwal się tymi fx ami. :flapper:
              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

jak skoncze
                po 2 miesiacach sa juz polakierowane
                czekam na brakujace czesci, narzedzia i skladam

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                  Kondy mundorfa podniosły kosmiczne cenę
                  Masz rację,ogólnie cały zasilacz to najdroższy układ w tej konstrukcji.Sam toroid 1,6kVA waży 10 kg a Mundki sprawują się świetnie.
                  Wcześniej w p5000 miałem Nippony i po zamianie słychać wyraźną poprawę (bez żadnego audivodoo)-sam w to nie wierzyłem
                  Wystarczyłyby co prawda na 80V( i takie wcześniej też miałem) ale lubię duże :)...
                  Myślę , że tu już niewskazana jest oszczędność i kompromisy.
                  Ale koszulek z nich nie będę zdzierał

Skomentuj

Zamieszczone przez freedi Zobacz posta
                    Wcześniej w p5000 miałem Nippony i po zamianie słychać wyraźną poprawę (bez żadnego audivodoo)
                    200 PLN, że w ślepym teście nie odróżnisz ich a tylko sobie wmówiłeś.

Innfinity Renaissance 90-szukałem ich w całej Europie
                    Jak dla mnie straszna strata pieniędzy ale co kto woli - za 15k+ PLN można samemu złożyć zestaw marzeń.

Skomentuj

I tu się mylisz:kupiłem je żeby sobie udowodnić,że faktycznie nic nie wnoszą w układzie.
                      Ślepe testy były i różnicę odczuli koledzy,którzy również są sceptykami w tym temacie.
                      Tak więc można sobie również "wmówić"wręcz odwrotną sytuację...
                      Słyszałeś kiedyś klasyczne Infinity a szczególnie Renasansy pod dobrym wzmacniaczem?
                      To 4 drożne kolumny z '95 r na 2 wstęgach i dwucewkowym wooferze zrobione autentycznie w USA z litego dębowego drewna-rzadki okaz.
                      Ale niektórzy i tak uważają to za stare "grzmoty" i nie ma sensu czegokolwiek udawadniać...ale grają zjawiskowo !
                      Kwestia gustu,estetyki i uprzedzeń...

Skomentuj

To 4 drożne kolumny z '95 r na 2 wstęgach i dwucewkowym wooferze zrobione autentycznie w USA z litego dębowego drewna-rzadki okaz.
                        Ale niektórzy i tak uważają to za stare "grzmoty" i nie ma sensu czegokolwiek udawadniać...ale grają zjawiskowo !
                        Kwestia gustu,estetyki i uprzedzeń...
                        Historia fajna ale nie na miejscu, osobiście uważam je za stratę pieniędzy ponieważ nie jedna tutaj osoba zaprojektuje 10 razy lepszy zestaw za takie pieniądze.

I niestety nie, nie słuchałem ale po tym co widziałem min. filtrach i użytych przetwornikach nie sądzę, że mnie jakkolwiek zadziwią "jakością" dźwięku i są to moje subiektywne odczucia.

Ślepe testy były i różnicę odczuli koledzy,którzy również są sceptykami w tym temacie.
                        Powiedziałeś im cenę kondensatora przed testem czy po?

Zastanówmy się logicznie - co taki kondensator w zasilaniu ma ci poprawiać? Może ma mniejszy ESR który pozwala mu szybciej się rozładować ale co jeszcze? Co wg. twojej osoby poprawia znacząco (!) jakość zasilania całego układu tak, że jesteś w stanie usłyszeć zmiany?

Skomentuj

jedna sztuka juz gra

Skomentuj

Freedi znam produkty infinity i wiem, ze sa to bardzo dobre kolumny.
                            Tam u ciebie siedzą emity na wstedze?
                            Jest to bardzo dobry glosnik.
                            Sam mam parke lekko używana z małym frontem do aplikacji samochodowej.

Ci do mundkow to nie jest ti tylko twoje zdanie

Gratuluje świetnego zestawu!
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

3lite-to nie jest "historia" tylko suche fakty i nic się z tym nie da zrobić.
                              Co do Mundorfów,to napisałem o autentycznie "ślepych"testach,jeśli wiesz co one oznaczają i jak się je wykonuje.
                              I poprawiają dużo aspektów w sferze już samego odsłuchu a jakie parametry na to wpływają?Szczerze to nie wiem...tu potrzeba by już pomiarów w czasie pracy takiego kondensatora.
                              I bez urazy ale to Twoje "historie"są tu nie na miejscu skoro jak sam piszesz: nie słyszałeś tych kolumn i przedstawiasz swoje jedynie subiektywne odczucia.

lklukasz-emit tweeter i emmim średi,oba na wstędze( i w samochodzie to już przepych W sekcji nisko-średniej 6,5' w niskiej 10' dwucewkowy Watkins.
                              Pozdrawiam:)
                              Last edited by freedi; 21.10.2013, 17:25.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                200 PLN, że w ślepym teście nie odróżnisz ich a tylko sobie wmówiłeś.
                                200pln to za bilety bym zapłacił :p
                                Ale jak bym miał takie zdolności to bym się pofatygował po tą bańkę co dają za kable.
                                Myślę że za kondy też by dali

Ale ja ani kondów ani kabli nie słyszę więc pupa zbita :(

Ale bardzo fajna końcówka .
                                good job .
                                Mundorf jednak nie budzi mojego zaufania .
                                Wole te nipony .

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                  Ale jak bym miał takie zdolności to bym się pofatygował po tą bańkę co dają za kable.
                                  Myślę że za kondy też by dali
                                  No właśnie, chyba sam zacznę takie konkursy robić i zwiększę odpowiednio cenę ale jak ktoś nie odróżni to tyle samo oddaje co mógłby wygrać :P

Ale ja ani kondów ani kabli nie słyszę więc pupa zbita
                                  Ja też nie słyszę - ciekawe, że różnicę między głośnikami słyszę a tak "banalnych" rzeczy jak kable i kondensatory nie mogę? Najwidoczniej my Raven tylko słyszymy głośniki.

Ale bardzo fajna końcówka .
                                  To się okaże, właśnie skończyłem drugi kanał i oba są już na radiatorach więc tylko podłączyć i odpalić ale to jutro pewnie :P

Skomentuj

.3lite - nie skończyłeś a kupiłeś gotowiec - mała poprawka.
                                    Składać to ja składam od podstaw 7100 - jak diy to diy.
                                    Freedi wstaw foto naszych weekendowych wypocin.
                                    Ja też nie słyszę kondów w zasilaczach bo co do np wejściowych to nie wszystkie ale da się wychwycić.
                                    A kolumny freediego słyszałem i zależy do jakiej muzyki, grają bardziej "wokalem", czysto z dużą przestrzenią.
                                    Dla mnie niskich rejestrów jest za mało a lubię muzykę typu hardstyle ale i inne gatunki też, zależy od humoru.
                                    Tak że to nie są kolumny dla wszystkich, pomijając dostępność i cenę, po prostu trzeba polubić je.

Skomentuj

A czytanie ze zrozumieniem aż tak bardzo boli? Kilka stron wcześniej masz wspomniane co "kończę".

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                      Składać to ja składam od podstaw 7100 - jak diy to diy.
                                      Ponieważ zrobienie czegoś na bazie gotowej PCB z fabryki i gotowego schematu to już ten prawdziwy DIY? Proszę cię, łapiesz bezsensownie za słówka a obu nam jeszcze daleko do Ravena czy Borysa by zaprojektować taki wzmacniacz samemu.

Skomentuj

Panowie! Nie słuchajmy kondensatorów i kabli-przecież w tym wszystkim najważniejsza jest MUZYKA !!!Chyba gdzieś po drodze w tym całym DIY co poniektórym to umknęło.
                                        I proszę bardzo;są i fotki naszych wypocin:)

Mistrz:) dzwiedziu w akcji :)

Te z przodu bardziej mu pasują...i w akcji z dopiero co uruchomionym p7100,obok p5000
                                        (nie czepiać się wytłaczanek,bo nimi nie są i już ich nie ma:))

A tu ich bezpośrednia konfrontacja-to całkowicie różne końcówki-obie świetne!

7100

p5000

Skomentuj

Panowie! Nie słuchajmy kondensatorów i kabli-przecież w tym wszystkim najważniejsza jest MUZYKA !!!
                                          To tak jak by powiedzieć gitarzyście że nie ma kupować sobie nowych strun, bo przecież na tych zardzewiałych jego muzyka się podoba :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X