Poza tym IMO brzydkim wycięciem z tyłu, piękne kolumienki. A jak to gra? Jeśli można tu spytać.
Osobiście wolę ten kształt tyłów (jest to wersja z SF Guarneri Homage), wersja ścięta z SF Guarneri Memento do mnie nie przemawia :)
Grało to dla mnie super (imho bardziej do jazz niż do rocka, "naturalne" przychodzi mi do głowy, ale brat twierdzi że na cięższym graniu też się sprawdzają). Opisywać dźwięku to ja nie umiem więc:
Fredii nie mów mi tylko, ze dałeś 15kola za nie? :/
Bez przesady,ale bliżej połowy tej kwoty i naprawdę nie znajdziesz nic taniej w Europie.
Wiem bo nie tylko ja szukałem a grubo ponad 10 kzł są te:
i kiedyś je dorwę:)
Również głośniczki do tych kolumn są rzadkością(oczywiście oryginalne-niegrzebane) i ceny oscylują w granicach kilku setek zł...błąd :)
Także ceny o których pisaliście odnoszą się do Infinity ale Reference,a to zupęłnie inna bajka:)
pozdrawiam
(spokojnie można usunąć dywagacje na ten temat-nie budujemy wszak tych kolumn:))
Zabezpieczenie na midbasa jest dobre, i pewnie tanie w produkcji, może i nawet tańsze niż styropian, na małe głośniki idealne.
Jestem bardzo zadowolony z terminali, ponieważ "gołe" terminale, takie jak użyłem w poprzedniej konstrukcji, w loudspeakershop kosztują 19zł http://www.loudspeakershop.eu/termin...ny-p-1893.html a to samo tylko że z plastikiem kosztuje 19,59zł http://www.loudspeakershop.eu/termin...50-p-1326.html
Przy linii transmisyjnej przykręcenie nakrętki od środka obudowy jest niemożliwe, dlatego wziąłem z plastikiem (choć nie byłem pewny czy to to samo)... okazało się że tak :)
marian, to klepiesz już budy? Kiedy surowe paczki i odsłuchy?
Dziś na pewno BR będzie... może za godzinkę.
Ale tylko jedna sztuka, stereo nie będę robił bo te obudowy będą ze "śmieci"... w sumie przerobię po prostu klozeta 10L od Ushera.
Dziś ciąg dalszy walki z ca:) Z kablami większego porządku nie robiłem bo będę podmieniał wzmaki, zmieniał kable zasilające itp więc szkoda zachodu, poupinałem tylko tak z grubsza i wio:) Z każdą godziną włożoną w pracę zadowolenie rośnie wprost proporcjonalnie :) Muszę jeszcze wywalić z rozdzielacza te oczojebne diody niebieskie
Skomentuj