Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pewnie, czemu nie :) Ja tam wszystkiego chetnie poslucham jak jest okazja.

http://www.audiostereo.pl/odgrody-na...80#entry925445

Skomentuj

Zamieszczone przez mad'afaka Zobacz posta
      Poza tym IMO brzydkim wycięciem z tyłu, piękne kolumienki. A jak to gra? Jeśli można tu spytać.
      Osobiście wolę ten kształt tyłów (jest to wersja z SF Guarneri Homage), wersja ścięta z SF Guarneri Memento do mnie nie przemawia :)

Grało to dla mnie super (imho bardziej do jazz niż do rocka, "naturalne" przychodzi mi do głowy, ale brat twierdzi że na cięższym graniu też się sprawdzają). Opisywać dźwięku to ja nie umiem więc:

Strona projektu:
      http://www.troelsgravesen.dk/EllamXT.htm

Opinie ludzi, którzy to zbudowali (szukaj "Ellam XT"):
      http://www.troelsgravesen.dk/Builder's_response.htm

Może tu znajdziesz jakieś interesujące opinie :)

Skomentuj

Fredii nie mów mi tylko, ze dałeś 15kola za nie? :/
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
          Fredii nie mów mi tylko, ze dałeś 15kola za nie? :/
          Bez przesady,ale bliżej połowy tej kwoty i naprawdę nie znajdziesz nic taniej w Europie.
          Wiem bo nie tylko ja szukałem a grubo ponad 10 kzł są te:

i kiedyś je dorwę:)
          Również głośniczki do tych kolumn są rzadkością(oczywiście oryginalne-niegrzebane) i ceny oscylują w granicach kilku setek zł...błąd :)
          Także ceny o których pisaliście odnoszą się do Infinity ale Reference,a to zupęłnie inna bajka:)
          pozdrawiam
          (spokojnie można usunąć dywagacje na ten temat-nie budujemy wszak tych kolumn:))

Skomentuj

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
              Co to za projekt się szykuje??:)

Skomentuj

Ładny, tylko bez siatki trochę niebezpiecznie.

Skomentuj

Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz posta
                  Co to za projekt się szykuje??
                  Wcześniej był Accuton do kompletu.
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                    To jest fakt, warto się nad czymś zastanowić bo jak ktoś mi magnez wydrapie to tylko się zdenerwować :P

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                    Wcześniej był Accuton do kompletu.
                    To się zgadza :)

Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz posta
                    Co to za projekt się szykuje??:)
                    Accuton C173-6-090

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                      Z siatką by nawiązywał do Accutona, ale i tak myślę że bedą pasowały do siebie.
                      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Loudspeakershop i Polink :)

Skomentuj

marian co się kryje za tą papierową powłoką?

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                            marian co się kryje za tą papierową powłoką?
                            w paczce z polinka pewnie styropian zawiniety w folie bąbelkową

Skomentuj

Founteki FW146 i NEO CD1.

Zabezpieczenie na midbasa jest dobre, i pewnie tanie w produkcji, może i nawet tańsze niż styropian, na małe głośniki idealne.
                              Jestem bardzo zadowolony z terminali, ponieważ "gołe" terminale, takie jak użyłem w poprzedniej konstrukcji, w loudspeakershop kosztują 19zł http://www.loudspeakershop.eu/termin...ny-p-1893.html a to samo tylko że z plastikiem kosztuje 19,59zł http://www.loudspeakershop.eu/termin...50-p-1326.html
                              Przy linii transmisyjnej przykręcenie nakrętki od środka obudowy jest niemożliwe, dlatego wziąłem z plastikiem (choć nie byłem pewny czy to to samo)... okazało się że tak :)

Skomentuj

Na jakiś czas ostatnie zdjęcie do czasu paczek:

Last edited by .3lite; 23.10.2013, 13:54.

Skomentuj

.3lite mam depresję... :(

marian, to klepiesz już budy? Kiedy surowe paczki i odsłuchy?

Skomentuj

Chłopaki wzięli się do roboty... z gruber rury.

---------- Post dodany o 13:55 ---------- Poprzedni post o 13:54 ----------

a ten Accuton potężnie wygląda.
                                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                      marian, to klepiesz już budy? Kiedy surowe paczki i odsłuchy?
                                      Dziś na pewno BR będzie... może za godzinkę.
                                      Ale tylko jedna sztuka, stereo nie będę robił bo te obudowy będą ze "śmieci"... w sumie przerobię po prostu klozeta 10L od Ushera.

Skomentuj

Dziś ciąg dalszy walki z ca:) Z kablami większego porządku nie robiłem bo będę podmieniał wzmaki, zmieniał kable zasilające itp więc szkoda zachodu, poupinałem tylko tak z grubsza i wio:) Z każdą godziną włożoną w pracę zadowolenie rośnie wprost proporcjonalnie :) Muszę jeszcze wywalić z rozdzielacza te oczojebne diody niebieskie

Skomentuj

Sony Xm miły piecyk jeszcze z grającego Sony

Skomentuj

Czaruję...
                                          X