Na temat pana B i jego sure to szkoda słów, robi się drugie gc.
Co do 7100 to gra identycznie co 4100 i 450.
Te drugie mają Adam z Hermesem.
Tańsze i słabsze wersje, ale nie aż tak słabe.
7100 słuchałem na wymagających kolumnach i gra zaje..fajnie.
Gdyby się zebrało kilka osób na pcb do e-450 można by pomyśleć, mój pierwszy klon accu i nie wiem po co się dalej aż po 7100 pchałem.
Choc czytałem opinie, ze jedna końcówka klasy D, bardzo popularna ostatnio zjada większość konstrukcji DIY na śniadanie
Jej koszt to ok 300zl za stereo z zasilaczem impulsowym
Nazwy nie wymienię
Nie wymienisz bo nie pamietasz czy to jakaś tajemnica ?
Nie, nie
Nie chce robic reklamy/anty reklamy urządzeniu ktore znane mi jest z opisu innych lub sklepu internetowego
Nie wiem jeszcze czy jest o czym pisać
napisałem jak się nazywa, kto chce to sobie znajdzie:-) Choć wyraziłem swoją opinię i coś czuje że trafną:P Ale żeby nie było pewnie zbuduje żeby przetestować. Wszyscy tak chwalili symka, ale accu go zjada w palcem w .... nosie
E-450 to integra, był kiedyś temat tu na forum z budowy przez daniel69 (jeśli przekręciłem nick, przepraszam).
Jest to prosta aplikacja z dwoma parami bipolarów na wyjściu, wejściem rca, serwem i takie tam.
Tranzystory dostępne bez ale, zamienniki sprawdzone "w akcji".
Co do ceny to zależy od wykonania, tzn grubość laminatu, miedzi. Pcb jest sporych rozmiarów i dwustronne.
Adam będzie miał możliwość porównania na dniach 4100 z 450 więc może coś napisać.
Całkowity koszt złożenia zależny jest od wielu czynników jak np: rodzaj i jakość włożonych elementów, moc trafa itp.
Osobiście nie słuchałem zbyt wielu "topowych"wzmacniaczy ale jak dla mnie 7100 a właściwie jego klon to ostatni wzmacniacz,który mam(będę miał jak złoże:) i nie interesują mnie inne tańsze,lepsze -tak to właśnie gra!
I trzeba pamiętać ,że specyfika tej końcówki i ujawnia się dopiero w połączeniu z odpowiednim pre i kolumnami.Znam dokładnie opinię mojego dobrego kolegi na temat jakości grania tego klona a człowiek posiada i przewalił klocków za grubą kasę.Kolega nie chce już innych wzmacniaczy,stoją zakurzone...
Ja za 4-5 tygodni będę miał P4100 i P7100. Spięte to będzie do AlephL, a potem porównane do Aleph5. Opiszę wam szczerą opinię, bez ściemniania jak większość to robi.
A propos porównań, mój Gainclone w wersji premium gra dwa razy lepiej niż Ugoda. Miałem ją też.
Ugoda może by i zagrała lepiej ale z wyższym zasilaniem.
Z 450 nie ma szans, tak samo jak większość gotowych jak i diy czy klonów.
Tak samo px3 mini, gra bardzo fajnie ale 450 zdecydowanie lepiej.
Najlepiej to na kuriera zwalić, ze nadawca zle zapakowal paczke
Kurier nie ma nic wspólnego z tym co jest w paczke
Skad ma wiedzieć co tam jest i jak powinno sie to zapakowac
Odbiera to co mu klient da
Zastanów sie co za głupoty piszesz!
Lukasz, nie zwalam na kuriera, tylko pisze, ze kurier nie powinien przyjac takiej paczki, poniewaz w trakcie wysylki, to na nim spoczywa odpowiedzialnosc. To ze kurier przyjal tak zapakowany glosnik swiadczy tylko o tym, ze mial to gdzies i nawet jakby sie cos stalo z paczka w transporcie, to zrzucilby wine na nadawce paczki.
Jak wysylam paczki poczta, to babeczka z okienka przyglada sie paczce, czy jest solidnie zapakowana, pyta czy cos sie moze potluc, proponuje nadanie na szczegolnych warunkach. Po prostu inne podejscie. A kurier przyjezdza i bierze co mu w rece wpadnie, bo ma z tego dodatkowe siano, a jak sie cos stanie w transporcie, to i tak trudno od nich cokolwiek wyciagnac, bo zwalaja wine na nadawce lub odbiorce. Pocztowcy nie maja placone od paczki, tylko od godzin pracy, w przeciwienstwie do kurierow...
napisałem jak się nazywa, kto chce to sobie znajdzie:-) Choć wyraziłem swoją opinię i coś czuje że trafną:P Ale żeby nie było pewnie zbuduje żeby przetestować. Wszyscy tak chwalili symka, ale accu go zjada w palcem w .... nosie
A słuchałes obu, ze wydajesz opinie?
---------- Post dodany o 01:38 ---------- Poprzedni post o 01:34 ----------
Lukasz, nie zwalam na kuriera, tylko pisze, ze kurier nie powinien przyjac takiej paczki, poniewaz w trakcie wysylki, to na nim spoczywa odpowiedzialnosc. To ze kurier przyjal tak zapakowany glosnik swiadczy tylko o tym, ze mial to gdzies i nawet jakby sie cos stalo z paczka w transporcie, to zrzucilby wine na nadawce paczki.
A skad kurier ma wiedzieć co jest w środku zapakowane?
Moze felga do samochodu?
Jak wysylam paczki poczta, to babeczka z okienka przyglada sie paczce, czy jest solidnie zapakowana, pyta czy cos sie moze potluc, proponuje nadanie na szczegolnych warunkach. Po prostu inne podejscie. A kurier przyjezdza i bierze co mu w rece wpadnie, bo ma z tego dodatkowe siano, a jak sie cos stanie w transporcie, to i tak trudno od nich cokolwiek wyciagnac, bo zwalaja wine na nadawce lub odbiorce. Pocztowcy nie maja placone od paczki, tylko od godzin pracy, w przeciwienstwie do kurierow...
Widze, ze korzystasz z tych samych firm co ja :)
Ufam tylko jednej i nigdy sie nie zawiodlem
Z kurierem sprawa jest prosta, przyjmie wszystko i nie robi problemu, to właśnie różni ich od poczty co ludzie lubia bo już widziałem dziwaczniejsze paczki niż ta moja. Jeśli coś się stanie no to co, protokół zostanie spisany i tyle, z rozpatrywaniem takich wniosków jest różnie. Jeśli paczka nie była ubezpieczona to już w ogóle można sprawe spisać na straty.
---------- Post dodany o 08:30 ---------- Poprzedni post o 08:27 ----------
A kurier przyjezdza i bierze co mu w rece wpadnie, bo ma z tego dodatkowe siano,
Nie wiem teraz czy wszyscy tak funkcjonują ale większość kurierów tak na prawdę ma płacone za doręczone paczki. Czasami są problemy zwłaszcza w GLS żeby łaskawie odebrali paczkę od nadawcy... o ironio.
A słuchałes obu, ze wydajesz opinie?[COLOR="#696969"]
Sure nie słuchałem, napisałem, że mam obawę że był testowany na słabych kolumnach, a dla mnie taka opinia jest nic nie warta. Przetestuje go to zapewne coś wspomnę. Co do symka to mam w domu, tak samo jak do niedawna miałem accu e-450, accu e-307 i właśnie kończę accu P-4100. Przerabiałem też GC i parę innych wzmacniaczy:-) Nie licząc fabrycznych wzmaków, z którymi robiłem konfrontacje sprzętu diy:-) To co oferują w sklepach jako gotowe produkty(kolumny, wzmacniacze,przedwzmacniacze) w kwocie do 2-3 tys często jest to mega szajs:-) Czasami trafia się coś lepszego, ale i tak zdecydowanie nie warte swojej kasy. Czy to kolumny czy elektronika. Chodziłem po salonach słuchałem kolumn za 17tys Sonusów i paru innych tańszych i droższych zestawów. Wyszedłem z uśmiechem na twarzy, spodziewałem się że moje tlki na usherach 8935 i 9950 zostaną zjedzone przez któryś z zestawów. Myliłem się. Nie byłem sam i nie była to tylko moja opinia:-) Co accu to gniotą wszystko co do tej pory słyszałem, warte każdej złotówki. Trzymając się porównania(najświeższe) symka i 450tki. Na symku płyty nickeblacka, nightwisha itp. szczerze nie chce się słuchać i odbieram je jako słabe i nieudane. Po przesłuchaniu tych płyt na 450tce to po prostu kopara w podzłodze:-) Góra, bas, równowaga tonalna, scena, zakochałem się w tych płytach są niesamowite!! Powrót do symka po oddaniu 450tki dla nowego właściciela był dla mnie przykrym doświadczeniem, nie słucham muzyki już od dwóch tygodni:P Tak to jest jak się przesiądzie na coś lepszego i musimy wrócić do czegoś słabszego. Naszczęście dziś powinienem skończyć P-4100:-)
Lukasz, nie zwalam na kuriera, tylko pisze, ze kurier nie powinien przyjac takiej paczki, poniewaz w trakcie wysylki, to na nim spoczywa odpowiedzialnosc.
taka paczka kwalifikuje sie do niestandardowego opakowania i nadawana jest na innych warunkach. wiec tylko tego kurier powinien sie czepic
Skomentuj