Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
    Po co diy skoro można wyrwać komplet stosunkowo tanio:
    http://www.ebay.co.uk/itm/Maxicraft-...-/251492411545
    http://www.ebay.co.uk/itm/DREMAL-DRI...-/251488149226

Wiem, że ebay ale wystarczy popytać który znajomy siedzi w UK ;-)
    Do PCB to za duże ustrojstwo. A poza tym mam już taką wiertarkę jak Paweł pokazał. No nic, mam kilka prętów z prowadnic ze starych skanerów i drukarek, coś się może w wolnej chwili zmajstruje.

Skomentuj

Duzo lepiej wykonane sa te wiertareczki z Donau. W TME sa dostępne.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
        Netto? tez mam 180-4
        Po odliczeniu wzmocnień, br i głośnika wychodzi 24,5 około. Jeszcze nie wiem jak gra w takiej objętości, ale wolałem dać ciut większą niż za małą, bo w tą stronę akurat skorygować można.

Skomentuj

Jest wątek o kolumnach na przetwornikach za 1000zł. Postanowiłem sprawdzić czy da się coś za taką kwotę sklecić i zamówiłem sobie:

Przetworniki chyba łatwe do rozszyfrowania. Oczywiście gówniana skuteczność ale co tam. Liczy się wyzwanie :) 1000zł! za 3 way i to w stereo!
          Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
            Przetworniki chyba łatwe do rozszyfrowania.
            Wavecory?

Skomentuj

drugi obłożony i pierwszy lekko maźnięty :)
              Last edited by lonevolf; 02.04.2014, 22:17.

Skomentuj

szybkie spy foto. Podkład położony

Skomentuj

Jest wątek o kolumnach na przetwornikach za 1000zł. Postanowiłem sprawdzić czy da się coś za taką kwotę sklecić i zamówiłem sobie:

Przetworniki chyba łatwe do rozszyfrowania. Oczywiście gówniana skuteczność ale co tam. Liczy się wyzwanie 1000zł! za 3 way i to w stereo!
                  Jeśli priorytetem było 1kzl to ok
                  Ale ja bym wybrał zdecydowanie inaczej
                  Ten sredniak jest poprostu kiepski
                  A tweeter to zabawka w porównaniu do małej 30ki
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                    szybkie spy foto. Podkład położony
                    Czy spod tez jest malowany?

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                      Jeśli priorytetem było 1kzl to ok
                      Ale ja bym wybrał zdecydowanie inaczej
                      Ten sredniak jest poprostu kiepski
                      A tweeter to zabawka w porównaniu do małej 30ki
                      Wolałbym dać RS125 i po sprawie:)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        Czy spod tez jest malowany?
                        Spód jest wyjmowalny, także jest osobnym elementem. Będzie też malowany.
                        To nie jest efekt końcowy, tylko zdjęcie poglądowe :)

Skomentuj

Może zbuduję coś na RS100 i mała wstęga na górze. Alumiaków na średnie mam już dość (chwilowo:)). Kupiłem tego 12cm Wavecora aby przekonać się co jest wart (dj_zibi sam mnie sprowokowałeś :)). Do aluminium nie ma co porównywać bo to inny charakter i cel jaki chcę osiągnąć. Mała kopułka na górę bo chciałem coś poniżej 0,3g. Podział będzie wysoko. Blisko centra akustyczne. Jak wyjdzie kibel to nie omieszkam was ostrzec. Wiem, że można było dodać parę groszy i kupić szmacianą Vifę NE ale wymyśliłem sobie 3W (czyli 3x Wavecor ) Teraz rozmyślam nad BR szczelinowym aby jakoś długi tunel zmieścić.
                          Last edited by KonradRak; 02.04.2014, 23:23.

Skomentuj

Może zbuduję coś na RS100 i mała wstęga na górze. Alumiaków na średnie mam już dość (chwilowo:)). Kupiłem tego 12cm Wavecora aby przekonać się co jest wart (dj_zibi sam mnie sprowokowałeś :)). Do aluminium nie ma co porównywać bo to inny charakter i cel jaki chcę osiągnąć. Mała kopułka na górę bo chciałem coś poniżej 0,3g. Podział będzie wysoko. Blisko centra akustyczne. Jak wyjdzie kibel to nie omieszkam was ostrzec. Wiem, że można było dodać parę groszy i kupić szmacianą Vifę NE ale wymyśliłem sobie 3W (czyli 3x Wavecor ) Teraz rozmyślam nad BR szczelinowym aby jakoś długi tunel zmieścić.
                            Od dawna myślę nad 18alu Wavecorem na bas jednak jego cena nie zacheca, fajnie by dac dwa a to juz wchodzimy w ceny pomiędzy 8 a 10" renomowanych firm...

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                              Spód jest wyjmowalny, także jest osobnym elementem. Będzie też malowany.
                              To nie jest efekt końcowy, tylko zdjęcie poglądowe
                              A do malowania zawieszasz obudowe na jakims ramieniu, czy malujesz na stojaco?

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                Od dawna myślę nad 18alu Wavecorem na bas jednak jego cena nie zacheca, fajnie by dac dwa a to juz wchodzimy w ceny pomiędzy 8 a 10" renomowanych firm...
                                To prawda jednak często ten dylemat rozwiązuje kobieta która nie godzi się na szerokie paczki. Akceptuje tylko czarne "slimy" :) Wtedy 2x18cm jest jedynym rozwiązaniem. Warto coś takiego popełnić ale w poważnym projekcie. Średni i wysoki z wyższej półki.

Skomentuj

Czyli PMC PB1 lub Fact 12 :)

Skomentuj

Raczej Aurum Cantus Harmony :)

Raczej to bo wyżej jest 2x8".
                                    Last edited by KonradRak; 03.04.2014, 00:17.

Skomentuj

Mebelek ladny, ale bryla nie w moim guscie

Skomentuj

To prawda jednak często ten dylemat rozwiązuje kobieta która nie godzi się na szerokie paczki. Akceptuje tylko czarne "slimy" :) Wtedy 2x18cm jest jedynym rozwiązaniem. Warto coś takiego popełnić ale w poważnym projekcie. Średni i wysoki z wyższej półki.
                                        Czarne slimy można i na 8" zrobić:P Gdyby Wavecor kosztował 200zł to myślę ze duzo ludzi by się na niego decydowało, niestety jest w cenie Seasa 8" daytona etc... za drogo. 2x18cm Wavecor + RS125 + SS HDS/ewentualnie jakiś Audax i może byc naprawdę ciekawe granie.

Skomentuj

Szkoda, ze te glosniki wizualnie do siebie nie pasuja. W tweeterze rozwiercilem front, tak ze teraz cala kopulka lacznie z zawieszeniem jest widoczna ( zabieg estetyczny i akustyczny, bo chce doczepic do niej WG ). Sama wysokotonowka to glosnik dosc trudny w ogarnieciu, bez pulapki w pasmie powyzej 10 khz nie ma szans zagrac naturalnie, ale jak sie to ogarnie dzwiek jest zaskakujaco dobry, przyjemne cykanie :)
                                          Natomiast midwoofer w tej TL to orgia niskiego basu, nie zagra glosno, ale do plumkania i ogladania filmow bardzo git. Srednie jak to z plastiku, albo sie lubi albo nie, z pewnoscia nie sa meczace :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X