Zamieszczone przez gi
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaNetto? tez mam 180-4
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaPrzetworniki chyba łatwe do rozszyfrowania.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaJest wątek o kolumnach na przetwornikach za 1000zł. Postanowiłem sprawdzić czy da się coś za taką kwotę sklecić i zamówiłem sobie:
Przetworniki chyba łatwe do rozszyfrowania. Oczywiście gówniana skuteczność ale co tam. Liczy się wyzwanie 1000zł! za 3 way i to w stereo!
Ale ja bym wybrał zdecydowanie inaczej
Ten sredniak jest poprostu kiepski
A tweeter to zabawka w porównaniu do małej 30kiJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz postaszybkie spy foto. Podkład położony
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaJeśli priorytetem było 1kzl to ok
Ale ja bym wybrał zdecydowanie inaczej
Ten sredniak jest poprostu kiepski
A tweeter to zabawka w porównaniu do małej 30ki
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaCzy spod tez jest malowany?
To nie jest efekt końcowy, tylko zdjęcie poglądowe :)
Skomentuj
-
Może zbuduję coś na RS100 i mała wstęga na górze. Alumiaków na średnie mam już dość (chwilowo:)). Kupiłem tego 12cm Wavecora aby przekonać się co jest wart (dj_zibi sam mnie sprowokowałeś :)). Do aluminium nie ma co porównywać bo to inny charakter i cel jaki chcę osiągnąć. Mała kopułka na górę bo chciałem coś poniżej 0,3g. Podział będzie wysoko. Blisko centra akustyczne. Jak wyjdzie kibel to nie omieszkam was ostrzec. Wiem, że można było dodać parę groszy i kupić szmacianą Vifę NE ale wymyśliłem sobie 3W (czyli 3x Wavecor) Teraz rozmyślam nad BR szczelinowym aby jakoś długi tunel zmieścić.
Last edited by KonradRak; 02.04.2014, 23:23.Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaMoże zbuduję coś na RS100 i mała wstęga na górze. Alumiaków na średnie mam już dość (chwilowo:)). Kupiłem tego 12cm Wavecora aby przekonać się co jest wart (dj_zibi sam mnie sprowokowałeś :)). Do aluminium nie ma co porównywać bo to inny charakter i cel jaki chcę osiągnąć. Mała kopułka na górę bo chciałem coś poniżej 0,3g. Podział będzie wysoko. Blisko centra akustyczne. Jak wyjdzie kibel to nie omieszkam was ostrzec. Wiem, że można było dodać parę groszy i kupić szmacianą Vifę NE ale wymyśliłem sobie 3W (czyli 3x Wavecor) Teraz rozmyślam nad BR szczelinowym aby jakoś długi tunel zmieścić.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz postaSpód jest wyjmowalny, także jest osobnym elementem. Będzie też malowany.
To nie jest efekt końcowy, tylko zdjęcie poglądowe
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaOd dawna myślę nad 18alu Wavecorem na bas jednak jego cena nie zacheca, fajnie by dac dwa a to juz wchodzimy w ceny pomiędzy 8 a 10" renomowanych firm...Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaTo prawda jednak często ten dylemat rozwiązuje kobieta która nie godzi się na szerokie paczki. Akceptuje tylko czarne "slimy" :) Wtedy 2x18cm jest jedynym rozwiązaniem. Warto coś takiego popełnić ale w poważnym projekcie. Średni i wysoki z wyższej półki.
Skomentuj
-
Szkoda, ze te glosniki wizualnie do siebie nie pasuja. W tweeterze rozwiercilem front, tak ze teraz cala kopulka lacznie z zawieszeniem jest widoczna ( zabieg estetyczny i akustyczny, bo chce doczepic do niej WG ). Sama wysokotonowka to glosnik dosc trudny w ogarnieciu, bez pulapki w pasmie powyzej 10 khz nie ma szans zagrac naturalnie, ale jak sie to ogarnie dzwiek jest zaskakujaco dobry, przyjemne cykanie :)
Natomiast midwoofer w tej TL to orgia niskiego basu, nie zagra glosno, ale do plumkania i ogladania filmow bardzo git. Srednie jak to z plastiku, albo sie lubi albo nie, z pewnoscia nie sa meczace :)
Skomentuj
Skomentuj