Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Z tego co pamietam to 2x
    Z 20zl na 40zl mniej wiecej

- - - - - aktualizacja - - - - -

Nie na temat...
    Marian nie wszyscy pili w czasie tego spotkania
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Śrubki ocynk to jednak nie było to i znudziły mi się, zadowolony efektem na zbędnych śrubkach poszedłem dalej i poszły do czernienia śrubki z kolumn, od razu profesjonalniej to wygląda.

W swoich kolumnach mam plan pomalować na czarno podfrezowania na głośniki celem zmniejszenia widocznych nierówności, jeszcze rozważam objechanie forniru oscylacyjną do równości, potem to już kolor, na fornir ze słojami czarny się nada, może mat?

PS Jak widać prowizorka działa najdłużej, bo jakoś nie chciało mi się nic z tymi kolumnami robić.

Nie całe bo trzymałem kombinerkami za gwint podczas grzania, ale w niczym to nie przeszkadza.
      Last edited by ampli; 18.08.2014, 21:32.

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        Marian nie wszyscy pili w czasie tego spotkania
        Ale ja zacytowałem słowa sylwekzz.
        Nie wiem kto pił a kto nie, ale z jego wpisu wynika że "kopara opadła" po paru głębszych

Skomentuj

Nie na temat...
          Marian spotkanie wygladalo podobnie do naszego w hotelu po AS
          troche sluchania, troche zabawy. .. jak zwykle
          powiększone o super objad

marian tak kontrolnie sie cxepiasz czy masz jakis cel?
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dobra może coś napisze :)

Słuchałem tego zestawieniu i po kilku głaebszych i totalnie na trzeżwo. I tak i tak mi się mega podoba :drool:

Faktycznie przemielilismy tego dnia trochę elektroniki i rzutem na taśmę udało się znaleść super zestawienie :)

Łukasz zrobił przy moich kolumnach kawał dobrej roboty i należą mu się publiczne podziękowania ode mnie :thumbsup:

THX :)

Teraz ja muszę dorównać robiąc im godne paczki tak żeby wyglądały tak jak grają :)

Sylwkowi również jako gospodarzowi spota :) i cenne rady odnośnie elektroniki i dac. No i za Nakę ---- THX :thumbup:

Było mega :)

DAC się nadal rozgrzewa bo w ręce wpadła "dziewica" a mimo to raz po raz zadziwia :)

Zobaczymy co będzie dalej :rolleyes:
            Last edited by Przemcio; 18.08.2014, 23:29.

Skomentuj

Nie na temat...
              Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
              marian tak kontrolnie sie cxepiasz czy masz jakis cel?
              Napisałem, że po alkoholu odsłuchy są zgubne i niemiarodajne.
              Tylko to chciałem przekazać.
              Odpisałeś że nie każdy pił, więc i ja odpisałem.
              Nie traktuj tego jako atak.
              Ja na AS (nie pamiętam w którym roku) zrobiłem test z ciekawości, po spotkaniu u Turka i wypiciu piwa poszedłem znów do Sobieskiego, do pokoi które miałem już "osłuchane".
              Jaki był tego efekt? zgadnij :)

Każdy pokój się podobał, bo w każdym "grało"... ale żeby ocenić, powiedzieć coś więcej, to po prostu trzeba być trzeźwym :)

Skomentuj

Wiem o co ci chodzi. Ale uściślając mam na tyle fun ze słuchania muzyki na tym zestawie ze po raz pierwszy od bardzo dawna włączając jakiś kawałek do odsłuchu nie przełączam na następny po minucie tylko słucham do końca :) zarówno na trzeżwo jak i ze szklaneczką jakiegoś szlachetnego trunku

Wiec nie jest źle raczej napewno jakiś "googlowy audiofil" znalałby jakieś niedomagania w jakimś paśmie X lub Y :p ale dla mnie najważniejsze założenie tego projektu czyli poczuć znowu radość ze słuchania muzyki w domu (bez konieczności ciągłego przesiadywania w aucie pod domem) i to przy pomocy diy a nie $€£ jest w tym momencie spełnione znaczy będzie spełnione jak skończę stronę wizualną projektu :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemcio Zobacz posta
                  Teraz ja muszę dorównać robiąc im godne paczki tak żeby wyglądały tak jak grają
                  o to sie nie martwie
                  znajac twoj zapal do pracy to pewnie wykombinujesz cos ciekawego

Skomentuj

chyba piąte podejście i już załapałem co i jak:)

cynowanie też mi wyszło za pierwszym razem za długo grzałem pastę teraz wyszło elegancko :):lol: tu już po wystarczy zmyć pod wodą i wuala:)

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                      chyba piąte podejście i już załapałem co i jak:)
                      Nie masz zwarć pomiędzy padami przełączników ?

Ja też dzisiaj coś wystrugałem.

Skomentuj

jest ok na zdjęciu tak wyszło sprawdzałem pod lupą będę musiał ostrożnie lutować tylko :) a co te twoje płytki taki fioletowe??

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                          a co te twoje płytki taki fioletowe??
                          Robię płytki metodą foto-chemiczną i to jest folia światłoczuła .

Skomentuj

"Oddam" w dobre ręce skrzynki, o których juz wcześniej pisałem.
                            MDF22 fron CNC wręgi, wytlumienie - mata filcowa 10mm, skręconą na konfirmaty, i lamelki, nie klejona :) wiec można rozkręcić i zmienić litraże mid i bas, skleić i gra :). Wymiar całości 110/24/45.

Więcej info na PW

Last edited by wieniu26; 21.08.2014, 15:21.

Skomentuj

Ktory tweeter z accutona użyles?
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Cell Concept C25-6-158 -
                                http://www.accuton.de/drivers/detail...atID=4&appID=1

Skomentuj

W wolnej chwili sklecilem zawodnikow do pojedynku w klasie eco.

Swoja droga Castorama znowu przeszla sama siebie, i odchylki od podanego wymiaru do 2mm...

Skomentuj

Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz posta
                                    "Oddam" w dobre ręce skrzynki, o których juz wcześniej pisałem.
                                    MDF22 fron CNC wręgi, wytlumienie - mata filcowa 10mm, skręconą na konfirmaty, i lamelki, nie klejona :) wiec można rozkręcić i zmienić litraże mid i bas, skleić i gra :). Wymiar całości 110/24/45.
                                    Kuźwa co tu się porobiło?! Accutony, Illuminatory, Revelatory. A gdzie przyjemność dłubania, uzyskania dobrego efektu z budżetowych przetworników :)
                                    Accutony to dopiero na emeryturę sobie zakupię

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                    W wolnej chwili sklecilem zawodnikow do pojedynku w klasie eco.

Swoja droga Castorama znowu przeszla sama siebie, i odchylki od podanego wymiaru do 2mm...
                                    Ty nie miałeś czasem jakiejś przyzwoitej piły stołowej? W "mojej" hurtowni tną idealnie ale mimo to zacznę zbierać kasę na coś takiego, może używanego:
                                    http://www.maktek.pl/pila-formatowa-...00/produkt-241
                                    Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                      Zależy na jakiego gościa trafisz.

Dlaczego wziąłeś laminowaną?

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                                        Ty nie miałeś czasem jakiejś przyzwoitej piły stołowej? W "mojej" hurtowni tną idealnie ale mimo to zacznę zbierać kasę na coś takiego, może używanego:
                                        http://www.maktek.pl/pila-formatowa-...00/produkt-241
                                        Mam pile, ale dosc mala. Nie rozetne na niej panelu 1250x2500. Musialbym uzyc zaglebiarki, ale ta maszyna nie daje powtarzalnosci, choc jakosc ciecia jest bardzo dobra.

Jak chcesz kupic uzywana, porzadna maszyne, to raczej pomyslalbym o uzywanej polskiej pile. Poszukaj jakies pily Rema Reszel. Ja na taka pile nie mam miejsca, ale jak bedzie to tez sie kupi. Czesci sa dostepne i nie ma problemu z serwisem.

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        Zależy na jakiego gościa trafisz.
                                        Otoz to.

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        Dlaczego wziąłeś laminowaną?
                                        Dla mnie to wlasciwie obojetnie. Laminowana czy nie to i tak dziadowski material, ktory na solidne kolumny slabo sie nadaje. Chyba, ze do warstwowej kanapki. Przy klejeniu laminat nie stanowi dla mnie zadnego problemu, jest bardzo cienki i papierem 80 na mimosrodzie matujesz go momentalnie. Trzyma jak diabel i nie pije kleju, a jeszcze jak skladasz kolumne zacinane na 45 stopni to jeszcze lepiej.

Skomentuj

Próba z drewnianym cyrklem. Zobaczymy co z tego wyjdzie ....

Skomentuj

Czaruję...
                                          X