Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

VwMarcin
    Tak, trafo w wersji audio 2x24V 400W, ze wszystkimi bajerami podanymi na stronie , a w zasilaczy łącznie 74800uf czyli bez softstartu albo termistora rozruchowego lepiej tego nie podłączać do sieci :twisted:
    taka moc trafa i pojemność ma spory plus, napięcie stabilne prawie jak skała, sym rozkręcony na maksa przy 8Ω kolumnach a spadki napięcia na poziomie 0,2V :grin:

Skomentuj

Zamieszczone przez Warg
      VwMarcin
      Tak, trafo w wersji audio 2x24V 400W, ze wszystkimi bajerami podanymi na stronie , a w zasilaczy łącznie 74800uf czyli bez softstartu albo termistora rozruchowego lepiej tego nie podłączać do sieci :twisted:
      taka moc trafa i pojemność ma spory plus, napięcie stabilne prawie jak skała, sym rozkręcony na maksa przy 8Ω kolumnach a spadki napięcia na poziomie 0,2V :grin:
      Dzięki za info. Właśnie zastanawiałem się nad optymalną konfiguracją trafo/zasilacz :grin:

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.
        Pawel S., zobaczysz to ci oko zbieleje Wyszło bardzo ładnie
        widzialem jak spieprzyles fornirowanie wiec duzo sie nie spodziewam :P

Skomentuj

ciekawe co dokladnie tam bedzie siedzialo u Seweryna :mrgreen:

Skomentuj

Niezle sie zapowiada :mrgreen:

Skomentuj

"full opcja" :cool:

Skomentuj

Pawel S., jak płytki zwrotnic trzymają się terminala??

Skomentuj

Pawel S., no żeś z oplotem zaszalał
                  cudny90, pewnie są przylutowane do blaszek

Skomentuj

A tak w ogóle to od kiedy takie terminale są modne? :P Przeważnie forumowicze dawali takie wkręcane bananki tylko?

No chyba, że to tylko ze względu na mocowanie zwrot.

Pawel S., jak tak ładnie przecinasz miedź na laminacie?? Nożykiem do tapet? Za równo jak na nożyk Ci to wychodzi Może jakiś makro-tutorial??

Skomentuj

Narazie z bliska nie ma ujecia, dzis nie mam sily juz polerowac....jutro obym lustro zrobil:)
                      pzdr
                      ps. zwrotka rox,

Skomentuj

HeatheN, wyporzycz za 5pln/h polerke

Skomentuj

Mam plan pasty Tempo uzyc i koncowke na kontowke zalozyc:) "polerska" ale i tak sie boje...:P

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                            Pawel S., jak płytki zwrotnic trzymają się terminala??
                            Zamieszczone przez mIKI
                            cudny90, pewnie są przylutowane do blaszek
                            Pawel S., jak tak ładnie przecinasz miedź na laminacie?? Nożykiem do tapet? Za równo jak na nożyk Ci to wychodzi Może jakiś makro-tutorial??
                            fotki jakby do tutoriala robilem podczas budowy mojej zwrotnicy.
                            zalozyc nowy temat i pokazac co i jak?

Zamieszczone przez mIKI
                            Pawel S., no żeś z oplotem zaszalał
                            klient chcial "wypasiona" wersje to zaproponowalem oplot. mam go teraz pelno bo niepasuje na procab LS25 :|
                            tzn wcisnalem 1m ale wiecej sie popsulo niz efektu dodalo...

Skomentuj

zalozyc nowy temat i pokazac co i jak?
                              Byłoby genialnie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez HeatheN
                                Mam plan pasty Tempo uzyc i koncowke na kontowke zalozyc:) "polerska" ale i tak sie boje...:P
                                Na kontówke niezakładaj bo palisz lakier i go ściągniesz w ten sposób. Maszyny polerskie maja nieduże obroty względem szybkoobrotowych szlifierek. Ręcznie niema tragedi z polerowaniem. Tempo jest raczej drobną pastą więc od tak lakieru nieprzebijesz-na krawędziach i tu musisz szczególnie uważać. Ja osobiście niepoleruje lakieru, odpowiednie nałożenie ostatniej warstwy załatwia sprawe "lustereczka" no ale ja maluje od wielu lat(lakiernictwo natryskowe w motoryzacji "na włąsny użytek" :grin: ) i bardzo lubie więc się nauczyłem osiągąc efekty bez polerki :cool: Tak czy inaczej jeśli chodzi o polerke to ręcznie lub mechanicznie jeśli wyporzyczysz przyrząd lub masz wiertarke z możliwością ustawienia wolnych obrotów bo duże obroty momentalnie przegrzewają powłoke i lakier i schodzi a taki dość świerzy tymgardziej(wątpie aby po paru dniach osiągnął pęłną wytrzymałość mechaniczną) więc moge jedynie poradzić abyś wstrzymał się na pare dni zpolerka i dał lakierowi się utwardzić bo jak jeszcze niedojdzie to też nic ciekawego niewyjdzie :wink:

Skomentuj

Byłoby genialnie
                                  bedzie. ale nie dzisiaj

Skomentuj

Zamieszczone przez HeatheN
                                    Zły plan,jeśli już to pasta farecla g3,i nie kątówka jak kolega wyżej przestrzega ale lepiej wiertarka najlepiej z regulacją obrotów.
                                    A najfajniej to przed polerką "przyciąć" papierami na wodę granulacją od 800 do 2000 i dopiero polerować.

Skomentuj

Dzieki za uwagi, wczoraj na wieczor zmatowilem troszke wodnym roztworem Al2O3, (recznie)
                                      dzis wezne wiertarke na niskich obrotach i paste polerska:)
                                      pzdr

Skomentuj

Efekt koncowy :

Skomentuj

nice :smile: PJ wydaje się strasznie duży ale s pymie efekt fajny. Jak to gra?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X