Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Borys,moglbys podac cene gotowego takeigo wzmacniacza? odejmij tylko cene obudowy...z gory Dzieki...

Skomentuj

Ja parowalem wszystkie elementy, metalizowane rezystory 1% tesli tez parowane, cena okolo 800zł. Ale powiem ze naprawde warto.
      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez wektor
        Newborn, fornir to wisnia. Chcialem na poczatku cos bardziej ciemnego np zastosowac jakis lakier barwiony ale chyba dam bezbarwny. Te kolorki lekko czerwony, kolor sosny, i zolty calkiem fajnie wygladaja.
        Jak chcesz temu nadać jakiś kolorek to raczej podbejcuj przed lakierowaniem. Bejce trzeba sobie dobrac (odpowiednio rozcienczyc coby nie wyszlo za ciemne) i wypróbować na jakims ścinku forniru.
        Ale wiśnia sama w sobie jest bardzo ładna i nie koniecznie trzeba z nią kombinować. Sam musisz się zastanowić co Ci spasuje do mieszkanka i co Ci się będzie podobało. Jedni lubią jasne inni ciemne, jedni błyszczące inni matowe itd... Po polakierowaniu bezbarwnym samo troszkę ściemnieje i uwydatnią się słoje. Zresztą jak chcesz zobaczyć jak to mniej więcej będzie wyglądało, to wystarczy zmoczyć wodą. Niekture kombinacje drewna i lakieru ciemnieją nawet za bardzo i przed polakierowaniem zasadniczym trzeba je pomalować kaponem (taki lakier nitrocelulozowy).

Skomentuj

Jak budowac to budowac :) Wlasnie jestem w trakcie najwiekszego wlasnego DIY, zgadnijcie ktore to ?

Skomentuj

borys,
            LOL
            Jaki głośniczek chcesz do tego wstawić i jakie strojenie? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Newborn
              borys,
              LOL
              Jaki głośniczek chcesz do tego wstawić i jakie strojenie? :)
              Jezeli pytasz sie o dom to bedzie 1500 sztuk stx wentylowane kominem fi 30cm, a jezeli pytasz o wzmaka to bede do niego zapinal heco + vife dx.
              Budowanie to bardzo fajna sprawa.

wektor
              Mam taka prosbe, napisz cos wiecej (najlepiej jak najwiecej) odnosnie tego gms9250, jestem dosyc ciekawy poniewaz slyszalem wiele bardzo pozytywnych opini na temat tego glosnika, bede ci bardzo wdzieczny.

Skomentuj

borys, co to za wzmacniacze? Tam siedzą chyba tr. mocy z OnSemi. Może MJW jakieś? W sumie zgaduję tylko, bo nic nie widać :). Ale sterujące to na pewno BD139 i BD140. Co Ty tam masz? :>

Skomentuj

Sterujace to rzeczywiscie bd139 & 140 (narazie), koncowe to irfp240 i 9240 (narazie), postaram sie poeksperymentowac z stopniem pradowym, narazie niestety ciagly brak czasu daje mi sie we znaki. Jest to wzmak z EE 10/95.
                  Ponizej wzmaka jest kolejne moje dzielo DIY, jeszcze jedna kondygnacja ufff.

Zastanawiam sie nad innymi tranzystorami sterujacymi (mam kilka na oku), choc bd139 powinny sobie spokojnie poradzic z wysterowaniem 1 pary bipolarnych.
                  esh0 napisz mi jak sobie radza te bd z dwoma parami w p3a (jak masz na dwoch parach).
                  Jeszcze jedno, mam dosyc duza rozbierznosc bety w sterujacych pracujacych jako wtorniki emiterowe (tych nie na glownym radiatorze) i zastanawiam sie czy sprzezenie zwrotne poradzi sobie z tym fantem (bd139 - beta140; bd140 - beta200). Co o tym myslisz ??

Skomentuj

borys, Poki co trudno mi cos napisac o tym glosniku bo go nie sluchalem. Przypadko trafilem na jego parametry jak bylem w sklepie z glosnikami Tonsila. Zrobilem fotke parametrów a jego symulacja w winisd bardzo mi sie spodobala.
                    Mala obudowa, dosc niskie zejscie, w miare male wymagania co do mocy (110/300W) i niestety dosc niski SPL.
                    To jego parametry:

Co do wykonania to nie ma sie do czego przyczepic. Membrana to gruby sprasowany papier. Zawieszenie dosc twarde z gabki.
                    Z tego sie orientuje sa dwa rodzaje tego glosnika. Roznica jest w kolorze membrany. Jeden jest szary i ma logo GMS na kopulce. Drugi czyli moj jest caly czarny bez loga.

Co do ceny... ..ja placilem 198zl ale podobno sa tansze.

Wiecej o im napisze jak go poslucham.

Skomentuj

Jak dobrze pojdzie i bede mial dzisiaj wystarczajaca ilosc czasu to napisze wam jak to cus ponizej gra. Wektor jak juz obsluchasz sie z tym gms to napisz co nieco.

Skomentuj

borys, Napisze napisze.... ...poki co lakier schnie na obudowie.

Skomentuj

wektor, po co ta szczelina nad otworen na glosnik?

Skomentuj

Matt.3, wskaznik wysterowania. ...lubie bajery :)

Skomentuj

wektor, fajnie. No skrzynka ladna, powinno sie wszystko ladnie prezentowac

Skomentuj

Sub skonczony....
                                Jutro jak skoncze maskownice zamieszcze szerszy opis i wiecej zdjec... ..poki co kiepskiej jakosci ale dajace smaczek tego jak moj potworek wyglada...

Skomentuj

MMMMmmmmmiodzio :-D wygląda zabujczo,powiedz jeszcze jak gra...?

Skomentuj

jedno co mi sie nie podoba to jakis taki brak w konsekwencji klejenia forniru... na tej bocznej sciance sloje powinnyisc chyba do gory a nie w bok...a i czemu ten wskaznik jest stereo?? jak to dziala? tylko jeden kanal sie unosi??

Skomentuj

przecież sygnał do suba zazwyczaj jest sumowany ze stereo

Skomentuj

sygnal mam z ampli ktory ma wyjscie na suba wiec jest mono.
                                        a co do wskaznikow to jeden sygnalizuje wciagniecie membrany (pull) a drugi wypchniecie (push).

A co do forniru... ..to nie sa kolumny podlogowe... ...sub mial wygladac jak kostka i przy taki ulozeniu tak wyglada.

Skomentuj

nie no wyglada gicior, tylko jak gra

Skomentuj

Czaruję...
                                          X