Borys,moglbys podac cene gotowego takeigo wzmacniacza? odejmij tylko cene obudowy...z gory Dzieki...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez wektorNewborn, fornir to wisnia. Chcialem na poczatku cos bardziej ciemnego np zastosowac jakis lakier barwiony ale chyba dam bezbarwny. Te kolorki lekko czerwony, kolor sosny, i zolty calkiem fajnie wygladaja.
Ale wiśnia sama w sobie jest bardzo ładna i nie koniecznie trzeba z nią kombinować. Sam musisz się zastanowić co Ci spasuje do mieszkanka i co Ci się będzie podobało. Jedni lubią jasne inni ciemne, jedni błyszczące inni matowe itd... Po polakierowaniu bezbarwnym samo troszkę ściemnieje i uwydatnią się słoje. Zresztą jak chcesz zobaczyć jak to mniej więcej będzie wyglądało, to wystarczy zmoczyć wodą. Niekture kombinacje drewna i lakieru ciemnieją nawet za bardzo i przed polakierowaniem zasadniczym trzeba je pomalować kaponem (taki lakier nitrocelulozowy).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Newbornborys,
LOL
Jaki głośniczek chcesz do tego wstawić i jakie strojenie? :)
Budowanie to bardzo fajna sprawa.
wektor
Mam taka prosbe, napisz cos wiecej (najlepiej jak najwiecej) odnosnie tego gms9250, jestem dosyc ciekawy poniewaz slyszalem wiele bardzo pozytywnych opini na temat tego glosnika, bede ci bardzo wdzieczny.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Sterujace to rzeczywiscie bd139 & 140 (narazie), koncowe to irfp240 i 9240 (narazie), postaram sie poeksperymentowac z stopniem pradowym, narazie niestety ciagly brak czasu daje mi sie we znaki. Jest to wzmak z EE 10/95.
Ponizej wzmaka jest kolejne moje dzielo DIY, jeszcze jedna kondygnacja ufff.
Zastanawiam sie nad innymi tranzystorami sterujacymi (mam kilka na oku), choc bd139 powinny sobie spokojnie poradzic z wysterowaniem 1 pary bipolarnych.
esh0 napisz mi jak sobie radza te bd z dwoma parami w p3a (jak masz na dwoch parach).
Jeszcze jedno, mam dosyc duza rozbierznosc bety w sterujacych pracujacych jako wtorniki emiterowe (tych nie na glownym radiatorze) i zastanawiam sie czy sprzezenie zwrotne poradzi sobie z tym fantem (bd139 - beta140; bd140 - beta200). Co o tym myslisz ??i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
borys, Poki co trudno mi cos napisac o tym glosniku bo go nie sluchalem. Przypadko trafilem na jego parametry jak bylem w sklepie z glosnikami Tonsila. Zrobilem fotke parametrów a jego symulacja w winisd bardzo mi sie spodobala.
Mala obudowa, dosc niskie zejscie, w miare male wymagania co do mocy (110/300W) i niestety dosc niski SPL.
To jego parametry:
Co do wykonania to nie ma sie do czego przyczepic. Membrana to gruby sprasowany papier. Zawieszenie dosc twarde z gabki.
Z tego sie orientuje sa dwa rodzaje tego glosnika. Roznica jest w kolorze membrany. Jeden jest szary i ma logo GMS na kopulce. Drugi czyli moj jest caly czarny bez loga.
Co do ceny... ..ja placilem 198zl ale podobno sa tansze.
Wiecej o im napisze jak go poslucham.
Skomentuj
Skomentuj