Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

esh0 design aa ProAc wysoki ton juz znamy a jaki tam siedzi niskosrednio bo po zdjeciach nie widac. Ja tez teraz robie kolumny na vifkach. Z DXow na razie jestem bardzo zadowolony zobaczymy jak to zagra jak skoncze. Na basie bedzie prawdopodobnie p13wh albo hds134 nie wiem hdsa wycofują ale jeszcze mam czas to sie zastanowie.

[ Dodano: 2005-07-19, 22:41 ]
    aha juz wszystko jasne tesla no i fajno

Skomentuj

Ukasz, tak Tesla. Dokładnie XW 165 1394.

W sumei ja jestem zadowolony z tego jak to gra.

Skomentuj

oto nad czym ciagle pracuje a raczej odkładam na to Tonsilek stoi juz dluugo i zastanawiam sie nad jego przeznaczeniem. Hz tez nie wiem czy nie sprzedac zobaczymy na razie to juz niewiele mi brakuje zeby zakupic niskosrednio.

ta buda powstala juz dawno temu i mysle ze system jej wzmocnien jest wart uwagi. Gdy do tego dodamy magiczny b-r wazący z 1.5kg mamy solidną i niepowtarzalną obudowe. Calkiem mozliwe ze zamieszka kiedys w niej ostatnio lubiany mds08

Skomentuj

Z planu budowy moge dodac to (duzo malych brakow ale sprawne):
          Załączone pliki
          i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Wektor ...piękna obręcz z Unitry

Borys... co to jest za schemat ?? i na jakich tranzystorach ?? Bo widze że zapowiada sie na małego potworka ...

Skomentuj

wovo

To jest wzmak A.Holtona 2x400W. Kopie jak diabli.

Skomentuj

wektor--> Twoja konstrukcja jest troche podobna do mojej, tyle że ja robiłem suba pasywnego do samochodu.Wszystkie ścianki maja 2x18mm.
                Załączone pliki

Skomentuj

wovo, nie wazne z czego... ...byle by dobrze kryla i ladnie wygladala. :) ...cholerstwo kosztowalo mnie 12zl :( ale ladnie pasuje do tej obudowy.

Barthez, tez ladna kostka tylko minilanie wyzej mam br.

borys, ladnie to to wyglada tylko troche ten panel przedni pusty... ...moze jakies wskazniki wysterowania by go troche zapelnily.

PS. Wlasnie koncze fornirowac, za jakies 2 godzinki wrzuce zdjecia.

Skomentuj

borys, gdzie kupiłes plexi?

Skomentuj

Nie umieszczajcie duzych zdjec !! Tylko miniaturki i odnosniki do innych stron gdzie jest full rozmiar, w przeciwnym razie zamkne temat.
                      Pozdro
                      Dexter

Skomentuj

popieram dextera

plexi można dostac w Castoramie.. droga jak cholera, ale co tam :) "kawałek" 100x50cm kosztował bodajże 60zł.. grubosć 5mm chyba

Skomentuj

borys, czy na 2x400W trafo 1kW to nie za mało trochę ? Nie jestem zwolennikiem zbytnioego przedobrzania w tej materii, ale...

I jeszcze coś: skąd masz takie radiatory? ;]

Ukasz, widzę że BR masz zrobiony z dwóch rurek PCV a w środku chyba silikon? Dlaczego tak zrobiłeś? Były ku temu jakieś konkretne przesłanki? A - nie masz świstów powietrza przy nieprofilowanym wylocie?

Skomentuj

tak sa to dwie rurki pcv znacznej srednicy. A u wylotu jest taki jakiś kolnierz zebrany troche na tokarce do łączenia rur gazowniczych.Wszystko wyglada ladnie świstow nie ma. Najpierw byłą tylko zewnętrzna rura ale po odsluchach i zbadaniu strojenia przez SW wyszlo mi troche za wysokie no to dalsze odsluchy i zmniejszylem strojenie ( wyliczone nieporawidlowo przez symulator z resztą) i teraz juz jest dobrze. Oczywiscie zmniejszylem strojenie poprzez zmniejszenie srednicy rury dlugosc prawie sie nie zmieniła. Między rury wsypalem piasekzeby mi tam czasem nigdy nic nie brzęczało no a zeby sie piasek nie wysypal zaklejone jest to silokonem. Ot taki hi-endowy b-r.

Skomentuj

Dexter, wystarczy zablokowac mozliwosc umiesczania zdjec na serwerze na ktorym stoi forum.

PS
                              a tak moj subik wyglada teraz:

Skomentuj

Dexter nie jest adminem, więc nie ma możliwości zmiany tego

Skomentuj

wektor, chyba trochę przesadziłeś z tym frezem :/

Skomentuj

wektor,
                                    No no, bardzo fajnie to wygląda - szczerze gratuluje. W dodatku solidna konstrukcja.
                                    Zastanawia mnie tylko ta szpręcja nad głośniczkiem i co to za fornirek przykleiles?

Autorom reszty konstrukcji z tego topicu też oczywiście gratuluję.

PS
                                    Przy szlifowaniu forniru takim sprzętem trzeba diabelnie uważać bo można sobie (fornirkowi znaczy) straszne ziaziu zrobić.

Skomentuj

esh0, pod glosnikiem bedzie uszczelka wiec troche on wyjedzie do przodu.
                                      Newborn, fornir to wisnia. Chcialem na poczatku cos bardziej ciemnego np zastosowac jakis lakier barwiony ale chyba dam bezbarwny. Te kolorki lekko czerwony, kolor sosny, i zolty calkiem fajnie wygladaja.

Skomentuj

wektor, aaa, no i wszystko jasne. Super wygląda :)

Skomentuj

esh0
                                          Radiatory to sa zeberka od kaloryfera, 8zl sztuka.
                                          1kW trafa wystarcza do sluchania muzyki, nie wystarcza naromiast do wysterowania w sposob ciagly stopnia pradowego sygnalem pomiarowym (1kHz), zreszta utwory muzyczne nie wymagaja pelnego wysterowania w sposob ciagly. Zasilacz ma troche wieksze nap i jest miekki takze moc oddawana przy sluchaniu muzyki jest odpowiednia.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X