Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz
    Zamieszczone przez Bekcs eKm
    mala frezarka cnc ;p
    :?: :?: :?: napisz coś więcej

ciekawy link dla hi-endowców
    http://www.idg.pl/news/142664/Audiof...ego.drutu.html
    co myślicie?
    No oczywiście, tak samo bezsensowne jest stosowanie cewek nawijanych taśmą ze srebra :|
    Za ta kase można mieć przecież 20 cewek albo i ciut więcej o nawet mniejszej rezystancji XD
    metr taśmy srebrnej 1,33mm2 /84zł
    metr taśmy miedzianej 2,10mm2 /4zł

Pozaginać, pomalować i obudowa na wzmak cacy
    Mam pomysł jak można łatwo zrobić sterowanie z pilota wzmakiem. Robił ktoś coś takiego?

Skomentuj

Kit najlepszym przyjacielem samochodu

Jutro tapicerowanie, jak położyć skaj na takie krągłości ? potraktować go z opalarki ?

Skomentuj

Zamieszczone przez adambb
        Jutro tapicerowanie, jak położyć skaj na takie krągłości ? potraktować go z opalarki ?
        tylko delikatnie ;]
        Pamiętaj że nie każdy skaj tak ułożysz...

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
          Pamiętaj że nie każdy skaj tak ułożysz...
          To na co zwracać uwagę przy jego kupnie

Skomentuj

@adambb

to bedzie cos do domu? :)

Skomentuj

Nie :) to są profile do VW Polo temat: http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=17951

Skomentuj

Zamieszczone przez adambb
                To na co zwracać uwagę przy jego kupnie
                na grubośc materiału który jest na rewersie ;]

Skomentuj

Panowie planuje zbudowac kolumny podlogowe na podstawie projektu SEAS-a
                  http://www.seas.no/index.php?option=...274&Itemid=248
                  napisałem do polink-a w sprawie wyceny elementow do zwrotnicy:
                  http://www.seas.no/images/stories/di...heet/idunn.pdf
                  w odpowiedzi otrzymałem:
                  "Proszę operować naszymi indeksami, bo nie znamy mocy, średnic drutów i typów".
                  Wyslalem tylko schemat.
                  Skad mam wziasc wartosci???

Skomentuj

Sesja i człowiek się odrobinę nudzi :grin:
                    Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                    Grado SR125i

Skomentuj

adambb, nie opalarka a suszarka - wystarczajaco sie nagrzewa
                      a skaj polozysz normalnie. kleisz obie powierzchnie butaprenem i czekasz az wyschnie. pozniej dociskasz razem z naciaganiem. jedyny problem moze byc przy przejsciu z boczku do pierscienia (moze sie odklejac pod wplywem naciagu)

mi to jakos poszlo

[ Dodano: 2010-02-08, 18:58 ]
                      Krystian Markow, jak nie ma nic w opisie to wybieraj wg uznania
                      najczesciej wybieram np 1,2mm + 0,7mm
                      Zamieszczone przez taz
                      Sesja i człowiek się odrobinę nudzi
                      ja tez mam sesje i sie wcale nie nudze :P
                      krecilem dzisiaj pierwsze filmiki do video-tutoriali
                      nie wiem co z tego wyjdzie... :roll:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                        najczesciej wybieram np 1,2mm + 0,7mm
                        1,2 dla niskiego 0,7 dla wysokiego a o co chodzi z mocami i typami:) a w sprawie kondow nie powinno byc problemow tylko pojemnosc i jakosc

Skomentuj

Z mocami to chodziło zapewne o rezystory. W sekcji niskotonowej możesz dać 10W.

Skomentuj

taz, jak wypada to na tle seasów? Bo są to podobne koszta wykonania

Skomentuj

W niskotonowej nie widze rezystora:)
                              Moze mi to ktos rozpisac lub cos bo wcale tego nie kumam :mrgreen:

Skomentuj

Monitor podłączony do lampy i obudowa testowa TL na GDN-22-300 podłączona do wzmacniacza 150W:

Panowie,czapki z głów,dlaczego wcześniej nie robiłem linii,głośnik który wcześniej nie grał w closed i w br teraz chciał mi z mieszkania zrobić komorę ciśnieniową...i zrobił to z taką lekkością...a to dopiero jedną obudowę zrobiłem do testów :twisted: Przecież jak podłączę dwie to mnie wymeldują :mrgreen:

Skomentuj

Pomiary HDS180+XT bez wygładzania, na ile wiarogodne nie mam pojęcia ale bez względu na fazę zawsze jest dołek między 2-4kHz:

Skomentuj

Krystian Markow, napisz nam ile chcesz na to wydac to podesle ci spis elementow

jamess8, napisz w jakich warunkach je przeprowadzales

Skomentuj

czarekp9 w zasadzie to Seasy są lepsze pod każdym względem. Z HDSa jest ciut mniej basu i jest on bardziej utwardzony niż z mojego CA18RNX. Góra w wykonaniu XT25 jest kiepska biorąc pod uwagę cenę jego samego. Jest ostra i cykająca. Jeszcze Hansa Zimmera mogę słuchać, ale jakaś ostrzejsza muzyka zaczyna mnie denerwować. 27TDFC ma sporo lepszą górę.
                                      jamess8 jutro wstawię HX18 do komory bezechowej i pomierzę ten zestaw Svantkiem.
                                      Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                      Grado SR125i

Skomentuj

napisz nam ile chcesz na to wydac to podesle ci spis elementow
                                        tyle ile ile bedzie potrzeba aby dorownaly reszcie :grin: sadze ze tak 150-200zl para czy malo :mrgreen:

Skomentuj

jamess8, napisz w jakich warunkach je przeprowadzales
                                          Na razie w małym pokoju 12m^2 bo nie mam czasu przenosić całego sprzętu do dużego pokoju. Ciężko jest zrobić gładki pomiar w takich warunkach. Za parę dni pobawię się w dużym pokoju.

Zamieszczone przez taz
                                          jamess8 jutro wstawię HX18 do komory bezechowej i pomierzę ten zestaw Svantkiem.
                                          Fajnie, przynajmniej pomiary będą wierniejsze rzeczywistości. Jestem ciekawy jaki będzie wynik.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X