Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja u siebie nic nie nacinałem a tylko pociąłem wszystkie listwy pod kątem 5stopni i wyszło coś takiego:

Skomentuj

Nicolas26, dobre rozwiazanie,jezeli mialbym robic od nowa powaznie bym sie nad tym zastanowil tylko ze u mniekat w szablonie sie zmienia i musialbym sie niezle narobic z katami :???:

[ Dodano: 2010-08-30, 22:13 ]
      Mam male pytanie czy jezeli zwrotnica byla projektowana do zestawu w ktorym nisko-srednio byl w obudowie25 litrowej strojony na 38hz, popelnie powazny blad jezeli zapakuje pod ta zwrotnica do 20litrowej strojonej na 43hz?

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtek528
        Mam male pytanie czy jezeli zwrotnica byla projektowana do zestawu w ktorym nisko-srednio byl w obudowie25 litrowej strojony na 38hz, popelnie powazny blad jezeli zapakuje pod ta zwrotnica do 20litrowej strojonej na 43hz?
        tam zwrotnica nie dziala :P
        wiec mozesz robic jak chcesz

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
          Ale wg mnie te nacięcia powinny być na zewnątrz a nie w środku-jak teraz je wypełnisz? Bez wypełnienia to masz ścianke 2mm
          Powinny być od środka, tylko najpierw taką płytę kładzie się na płasko i wypełnia nacięcia klejem np; do parkietu i wtedy składa się paczkę w całość, nadmiar kleju zostanie wypchnięty a płyta nie jest osłabiona.

Skomentuj

No to wracając do tematu ...... :) ciężki dzień ;]

Skomentuj

ploter
              To na środku z elektroniką to wzmacniacz operacyjny tego kina ?? chyba tak bo jak sub to jakiś taki chyba nie od "kompletu" (malutki - mniejszy od jednej frontowej ... :smile: )

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide
                o na środku z elektroniką to wzmacniacz operacyjny tego kina ?? chyba tak bo jak sub to jakiś taki chyba nie od "kompletu" (malutki - mniejszy od jednej frontowej ... )
                Mozna powiedzieć że operacyjny xD :)

Uwagę mają przykuć monitorki :) ..to co na środku to paczka z samym panelem do suba (z tyłu terminal podwójny) bo suba mam pasywnego i nie chce mu już zmniejszać objętości pozatym chce mieć dwa suby :) jeden do kina "muł" i coś małego szybkiego do kompa do muzyki... (zasilanie z tego własnie jednego panelu z przełącznikiem na podwójny terminal)

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter
                  pozatym chce mieć dwa suby :) jeden do kina "muł" i coś małego szybkiego do kompa do muzyki.
                  Moim zdaniem to jest złe założenie ''do kina muł'' przecież w filmach jest dużo różnego podkładu muzycznego często na niezłym poziomie i na takim ''mule'' kiepsko się tego słucha, lepiej mieć szybszy przetwornik ale dość duży ,10',12'cali .

Skomentuj

Dlatego najprawdopodobniej zostanie ten muł zamieniony na 12 cali 30/500 AP ;]

Skomentuj

Ciąg prac nad pierwszym budżetowym CA do również pierwszego auta :) Na razie tylko kable sie tworzą, może jutro przyjdą końcówki RCA i wzmacniacz, najpóźniej w piątek(mam nadzieje). Kable to spawalnicze 25mm2 dla wzmacniacza wraz z oprawką i bezpiecznikiem 60A oraz końcówkami na końcach kabla, wszystko zalutowane dużą iloscią cyny. Do radia nowy kabel 6mm2 również z oprawką i bezpiecznikiem 5A(dlatego że końcówka nie bedzie używana z radia a w aucie jest namieszane nieźle dlatego nowe kable musze dać a 6mm mialem w szopie wiec po co ma leżeć i sie marnowac). Kable sygnałowe to Cordial CMK222, bardzo dobry eleastyczny kabelek, do zestawu kabli sygnałowych dojdą końcówki neutrika, najtańsze modele, ponieważ niema sensu stosować lepszych, jakość jest i tak dobra. Kabel głosnikowy to VAN DAMME 2x2,5mm, kupiony za 6zł metr! Cena jakosc to rewelacja! Cyna sama wchodzi na kabelek! Na prawde polecam bo to super giętkie i wygodne kable, wg mnie lepsze cięzko znaleźć! Kabelek może konkurować nawet z KLOTZem i CORDIALEM (7.5ohm/km!). Reszta za tydzień a potem za miesiąc i znów za miesiąc :) Oto zdjęcia kabelków:

Skomentuj

Dawid-SS, a od kiedy to spawalnicze sa czerwone? :shock:
                        bezpiecznik proponuje wymienic na ANL lub mini ANL
                        te rurkowe maja slaby kontakt i lubia sie topic
                        no chyba ze to markowe gdzie bezpiecznik wchodzi na wielki wcisk

Skomentuj

Pawel S. no właśnie nie wiem od kiedy ale oni na hurtowni twierdzą ze te kable sa spawalnicze, maja zołty zielony czerwony niebieski czarny i nie pamietam jaki jeszcze. Na paragonie od nich mialem napisane ze to spawalniczy 25mm2, co tez niezle mi nie pasowalo dlatego ze izolacja tu jest z cienkiego polwinitu a nie gumy! Izolacja i tak jest dosc mocna, wg mnie lepiej sie lutuje te kable niz te od CA ktore mają SIANO-MIEDZ i cyna spływa po nich jak szalona a przy tym srednica samego kabla jest mniejsza i odpowiada 10tce od CA. Na hurtowni raczej mnie nie oszukali o to znajomi, praktyki u nich mialem. Oprawka bezpiecznika jest firmy MRS i jest dobrej klasy jak na tą firme, bezpiecznik siedzi bardzo sztywno, cięzkobylo mi go włożyć do srodka, jak by cos sie stopilo to wymienie na ANL podwójny jezeli takie cos jest bo dla radia tez.

Skomentuj

oo - no to nawet ciekawie
                            w takim razie odpadlby problem z oznaczeniem plusa i minusa. ja teraz musze zakladac albo koszulke czerwona albo owijac czerwona tasma...

tak, kable sa niby ciensze itp
                            ale to miedz a nie miedziowane alu i jest duzo lepsze :P
                            problemem jest tylko ich sztywnosc. osobiscie dokupilbym 0,5m kabla CA zeby latwiej ukladac ostatni kawalek przy wzmacniaczu. ale to tylko jak masz rozdzielacz zasilania

Skomentuj

Dlatego ja kupilem czerwony właśnie bo była taka możliwosc. A ten żółtozielony miałem w garażu do nagrzewnicy na ropke O tym ze kable CA to miedziowane alu to gdzies słyszałem, wogole są one sporo lżejsze, jak brałem ten sam przekrój innego kabla kawałek to roznica w masie byla własnie na korzysc mojego bo cieższy był. Dlatego pewnie tez cyna się ich nie chce łapać. Co do dojscia do wzmacniacza, niema rozdzielacza a nic wiec bedzie tak jak jest, z wygięciem problemu nie będzie, kabel bedzie przyłapany do zabudowy którą chce zrobić pod wzmacniacz ponieważ niemam go do czego przykręcić, w mojej 190tce jest za siedzniem zbiornik paliwa, przecież nie dokręce do niego Chciałem pod siedzenie dać ale jak pomyślę że ktoś swoim szanownym siądzie tam i docisnie go to szkoda mi wzmacniacza :) Najgorsze bedzie przy drzwiach, bo chce zrobić sobie jak najlepiej ale budżetowo, a drzwi w mietku są całe pokryte blachą prawie... musze otwory wycinać. Sory za offtop... Dziś moze przyjdą graty jakieś to dam zdjęcia :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS
                                kabel bedzie przyłapany do zabudowy którą chce zrobić pod wzmacniacz
                                no i bardzo dobrze - wzmacniacz trzeba unieruchomic zeby nie luzowal sie kabel. a to mogloby grozic przyspawaniem kabla do karoserii :P

jak masz cos jeszcze do napisania to moze przeniesiemy posty do "w trakcie budowy"?

Skomentuj

Witam wszystkich.. Nigdy nie pisałem w tym temacie, więc czas napisać

In progress:

Symasym dual mono na płytkach Flodinsa V2.. Końcowe etapy budowy, brakuje kilku drobiazgów.. Reszta fotek jutro..

Skomentuj

został tylko lakier :)

Skomentuj

nowy1 coraz bardziej mi się to wszystko podoba, dlatego też zamówiłem sobie jabłoń zarówno na kolumny jak i na boczki do wzmaków :grin:

Skomentuj

ir0nhide, ja kupowalem tutaj http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3832042

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                                          nowy1 coraz bardziej mi się to wszystko podoba, dlatego też zamówiłem sobie jabłoń zarówno na kolumny jak i na boczki do wzmaków :grin:

specjalnie dla ciebie :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X