Zamieszczone przez marian
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Nie na temat...Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postaAha podstawy, widocznie umknęło mi to przy czytaniu pierwszej strony albo tma tego nie ma. Ja zwrotkarzem nie jestem, nie robiłem i na razie nie zamierzam się wgłebiać w temat projektowania zwrotek. Ale zastanawia mnie to co pisałeś o wpływie na dobroć - jak bardzo się zmienia? Z Qts na poziomie 0,3 cewka może ją popsuć do poziomu 0,5 albo wyżej? Bo tylko taka duża różnica mogłaby znacząco popsuć efekt konkretnej obudowy BR do danego woofera. Przy qts 0,5 potrzba standardowo znacznie więszej budy by uzyskać to samo zejście co przy 0,3.
Mało wiesz a dużo piszesz. Zmień proporcje.
UWAGI MODERATORARegulamin punkt 9. f.
Skomentuj
-
UWAGI MODERATORADyskusja o basie i zwrotce została wydzielona do:
http://www.diyaudio.pl/showthread.ph...623#post328623
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaCo to za średniak?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DeKeR Zobacz postaAle u mnie stanęło jednak na czymś innym.
PS. PRACUJ! za co ci placa? :p
Skomentuj
-
DeKeR
Słuchałem 2xFW200 OZ 80L. Ja daję jednego w 40L. Nie ma się co oszukiwać. Niskiego zejścia z niego nie będzie. Gdybym robił planowaną, przemyślaną konstrukcję to wybrałbym Daytona RS220 lub Seas L22, nadają się do BR, można poeksperymentować z TL. Ta konstrukcja powstanie bo zostały mi takie przetworniki, kupione za grosze. Więc opłaca się to zrobić. Barwa, średnica, szybkość będzie znakomita. Jak RS52 zgra się z CD1.0 sam jestem ciekaw ale bardzo optymistycznie podchodzę do tego pomysłu. Będą łagodne filtry. RS52 zagra szeroko (800Hz - 4kHz może 5kHz).
FW146 + CD3.0 - znakomite połączenie. Na dół jednak coś mocniejszego trzeba by dać. Dlatego u mnie będzie Dayton RS270SDayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaDeKeR
Słuchałem 2xFW200 OZ 80L. Ja daję jednego w 40L. Nie ma się co oszukiwać. Niskiego zejścia z niego nie będzie. Gdybym robił planowaną, przemyślaną konstrukcję to wybrałbym Daytona RS220 lub Seas L22, nadają się do BR, można poeksperymentować z TL. Ta konstrukcja powstanie bo zostały mi takie przetworniki, kupione za grosze. Więc opłaca się to zrobić. Barwa, średnica, szybkość będzie znakomita. Jak RS52 zgra się z CD1.0 sam jestem ciekaw ale bardzo optymistycznie podchodzę do tego pomysłu. Będą łagodne filtry. RS52 zagra szeroko (800Hz - 4kHz może 5kHz).
FW146 + CD3.0 - znakomite połączenie. Na dół jednak coś mocniejszego trzeba by dać. Dlatego u mnie będzie Dayton RS270S
Myślałem nad l26 ale już zabrakło kasy niestety
Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DeKeR Zobacz postaNo u mnie jest l22, fw146, 9950.Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez DeKeR Zobacz postaPrzecież pracuje adekwatnie do zarobków
a zeby bylo smieszniej - zamiast wracac do pracy chyba znowu ide na urlop!
majster mi dzisiaj mowi ze roboty na poniedzialek brak :p
Skomentuj
Skomentuj