Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny na razie nie skończone - czeka mnie jeszcze lakierowanie lakierem fortepianowym - ale słucham znane utwory i na nowo je odkrywam. Subwoofer już nie potrzebny - będzie teraz służył tylko jako podstawka pod gramofon. Nawet żonie zaczęły się podobać kolumny, zarówno pod względem brzmienia jak i wyglądu. Jak zaczynałem temat, ktoś na forum zapytał, czy będę zadowolony po przejściu z STX na nowe kolumny. Różnica jest ogromna - na pewno powodują to lepsze głośniki jak i zmiana z dwudrożnej na trójdrożną. Potęga basu jest niesamowita - niżej schodzą jak subwoofer. Kolumny mają sporą skuteczność - nie potrzeba naprawdę mocnego wzmacniacza. Za malowanie wezmę się dopiero w listopadzie - nie chcę wcześniej poobijać lakieru, a muszę jeszcze trochę poeksperymentować z wytłumianiem.
    Pozdrawiam

Skomentuj

Możesz przypomnieć jakie tam siedzą głośniki na basie i w ilu litrach? (BR?)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
        Możesz przypomnieć jakie tam siedzą głośniki na basie i w ilu litrach? (BR?)
        Seas CD22RN4X w 70l , oczywiście BR - 2 szt. z tyłu.

Skomentuj

Janku Mógłbyś napisać, czy sub w filmach ma jeszcze sens przy Twoich kolumnach? Jak ukończę swoje to zostanie u mnie taka sama sytuacja, dlatego zastanawiam się czy go zostawić czy nie. Zależy mi tylko do filmów na nim , bo do słuchania muzyki to wiadomo, że bez :)

Skomentuj

Ostatni element układanki dotarł :) Czas zbudować prototypowe skrzynki :)
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ładne "gadżety"!
              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Uuu ładne kilka złotych. Można wiedzieć za ile wychaczyłeś beryl;-)

Skomentuj

Napisz w ogóle ile dałeś za wszystko, będzie prościej

Skomentuj

Te membrany średniaków wygladają na żywo przecudnie i biją na łeb głośniki Dali i Seasa z domieszką włókna drzewnego. Widząc wszystkie elementy mozna stwierdzić, że projekt będzie chyba najlepszym jaki do tej pory zagościł na forum. Może do głośnikow jakaś fajna obudowa, pasująca kolorystycznie np. http://www.troelsgravesen.dk/CNO-25-James.htm

Skomentuj

ruffpl - dziękowałem Ci już w innym temacie specjalnymi PS'ami ale tutaj chciałbym podziękować jeszcze raz.
                      Byłeś jedyną nadzieją na zdobycie wersji 4R głośników SB Acoustics - SERDECZNE DZIĘK!!!!

Obudowa jest już od dawna zaprojektowana :) Pokażę je jak będą skończone :) Może do końca roku mi się uda :)
                      Głośniki kosztowały dużo....dużo za dużo :P Niech to będzie moja słodka tajemnica :)
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Z chęcią służę pomocą :). A tak wogóle to będą twoje kolumienki, czy montujesz je na zamówienie dla kogoś?

Skomentuj

Moje :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta

Ostatni element układanki dotarł :) Czas zbudować prototypowe skrzynki :)
                            Co Cie sklonilo do tego, zeby w ciemno wziac satori? Tak sie zastanawiam, co bylo zlego w illuminatorach

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                              Co Cie sklonilo do tego, zeby w ciemno wziac satori? Tak sie zastanawiam, co bylo zlego w illuminatorach
                              Potrzebowałem głośniki o wysokiej efektywności, oraz chciałem coś nowego. Illuminatory są bardzo fajne ale mają jedną wadę - midrange jest za mały - 12 cm średnio wizualnie zgrywa się z 26cm wooferem. A 15stka illuminatora ma niską efektywność.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                                Widząc wszystkie elementy mozna stwierdzić, że projekt będzie chyba najlepszym jaki do tej pory zagościł na forum.
                                Były już accutony Marcina i możliwe że pojawią się jeszcze inne konstrukcje na ceramikach.. :)

Skomentuj

Dla siebie LuSzTi zestaw robisz? Advance Acoustic jednak też zostaje?

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                  możliwe że pojawią się jeszcze inne konstrukcje na ceramikach..
                                  A masz coś w planach? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                    Dla siebie LuSzTi zestaw robisz?
                                    Moje

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                    Advance Acoustic jednak też zostaje?
                                    Chyba nie

Skomentuj

Już pisałem, że dla siebie :) Jakoś się udało sfinansować ten projekt. Z Advancem się okaże za jakiś czas. Raczej idzie na sprzedaż.

Skomentuj

Ostatni element układanki dotarł Czas zbudować prototypowe skrzynki
                                        kozacki zestaw, topowe glosniki. Az sie w glowe drapie, co bedzie nastepne jak ten sie znudzi ? :P

Skomentuj

Z Advancem się okaże za jakiś czas. Raczej idzie na sprzedaż.
                                          To przywieźć swojego 1Watowca?:P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X