Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez nonameplum Zobacz posta
    Wybrałem modyfikowany Palisander z CDO
    Bejcowałeś go, albo w jakiś inny sposób nadawałeś kolor, bo coś taki czerwony wyszedł.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
      Bejcowałeś go, albo w jakiś inny sposób nadawałeś kolor, bo coś taki czerwony wyszedł.
      Nie bejcowałem, to jest Palisander Rio - nowy model ponoć - oryginalnie ma takie intensywne ubarwienie, ale odcień czerwony jeszcze bardziej wydobył lakier

Skomentuj

zaraz będę tańczył tak sobie fajnie plumka

jutro premiera :)

Skomentuj

Raven normalnie jak piekarz. Produkuje paki jak cieple buleczki.

Skomentuj

Dziś był dzień pomiarów i męczę drugą zwrotkę. Już mi się podobają te kolumny :) Zacząłem ostro od podziału 1.6kHz Teraz 1.8kHz. Korektor impedancji dla Wavecora. Pułapka na 7,5kHz jednak konieczna :(. Litraż prawdopodobnie zmniejszę. Strojenie BR na 45Hz. Od jutra odsłuchy w stereo i dopieszczanie. Mam nadzieję, że już bliżej niż dalej.
            Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

A z czym tu walczysz przy 7,5kilo?
              Chyba z wooferem
              Pokaz pomiary jak zaposales

Ciekawy jestem co ci wychodzi :)
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pomiary wrzucę do odpowiedniego wątku. Jak nie padnę to za 15 min będą.
                Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                  Raven normalnie jak piekarz. Produkuje paki jak cieple buleczki.
                  z tego wypieku będziesz zadowolony
                  Pierwszy rząd

I jeszcze mi się nie znudziło

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                  A z czym tu walczysz przy 7,5kilo?
                  z sylabiantami

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                    z tego wypieku będziesz zadowolony
                    Pierwszy rząd

I jeszcze mi się nie znudziło
                    To Ty masz byc zadowolony ;] szkoda ze sie nie skusiles na wyrownanie czasowe, ale widze jakies podkladki pod obudowa, wiec moze faktycznie koncowy projekt bedzie mial pochylenie?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                      To Ty masz byc zadowolony ;] szkoda ze sie nie skusiles na wyrownanie czasowe, ale widze jakies podkladki pod obudowa, wiec moze faktycznie koncowy projekt bedzie mial pochylenie?
                      jak to się nie skusiłem :)
                      Pewnie że jest wyrównanie

Skomentuj

No to gites. Posluchaj tam dokladnie i porownaj do zwyklej zwroty z bardziej stronym filtrem bez pochylenia, noo i zdaj relacje rzecz jasna!

Skomentuj

Po dzisiejszym fornirowaniu, front w skaju jeszcze czeka na przyklejenie.

Skomentuj

Raven, napisz kilka słów porównania tego wavecora z 9950, bo nie wiem czy już mam szukać kupca na ushery...

Skomentuj

@zajaranyy

To jest właśnie mój gust :) Skaj na przedniej ściance z zaokrąglonymi rogami i fajrant bo estetyka pierwsza klasa.

Nie grałem na Wavecor'u ale 9950 jest średni za swoją cenę - osobiście wolałbym Morela lub HDS'a za te pieniądze.

Skomentuj

wavecorem się nie wyrobiłem i nie będzie konstrukcji niestety .
                                Nie pasowało mi też samo połączenie 8948 z tą kopułką . Nie polubiły się :)
                                Nie mam już jak specjalnie mierzyć muszę w domu jakiś setup zrobić .
                                Najpierw jednak jakiś zmyślny stojak kupić muszę :)
                                Na dworze przy temp. kilku stopni to już hardcor nawet dla mnie :)

Zaraz wrzucę z hds tw który jest jednak lepszy od wavecora IMO.
                                A porównanie 9950 do hds tw .
                                No cóż zachowam jednak polityczną poprawność i napiszę :
                                Moim zdaniem hds tw jest dużo fajniejszy :) I ma jaja a nie jakiś tam kastrat na dole

Skomentuj

Panowie czy testował ktoś z was połączenie kabla głośnikowego direct do zwrotnicy z pominięciem terminali i bananów. Czyli zrobić jak w tanich koreańskich mini kolumny z kabelkami.
                                  czy pominięcie jakby nie patrzeć stratnych połączeń doa jakiś rezultat.

Skomentuj

Moja dobra rada - daj sobie spokój.

Skomentuj

Tylko mniejszy koszt, sam tak chyba zrobię w swoich by zaoszczędzić te kilkanaście zł na terminalach, ale w kolumnach gdzie takowe są i działają nic bym nie robił, bo taki kabel na stałe jest niewygodnym rozwiązaniem, a usłyszeć tego się nie da...

Skomentuj

Uslyszec sie da, jak bedzie swistalo z dziury na kabel

Skomentuj

To ja dorzucę coś "diy nie audio". Żona zachciała jakiejś wielgachnej poduchy dla psa, bo wnerwialo ją to, że pies wyleguje się i zajmuje ponad pół sofy. Uznałem, że nie będziemy wydawać jakiś 500zł na taki pierdół i zbuduję to sam. W ruch poszło łóżko córki, płyty od półek, butapren, materace i koce. W ten sposób w jeden dzień nasz piesek ma gangsterskie legowisko niczym Ali G:

Król Lew :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X