Ja rozmyślałem jak kolumny skleić i znalazłem kompromis, na zakładkę tak jak na wcześniejszym moim zdjęciu, lecz wkręty tylko z tyłu dla łatwiejszego złożenia konstrukcji, boki i przód już na klej. Pójdzie wtedy szybko złożyć z małą ilością ścisków i problemy wyłażących na fornirze wkrętów pójdą w niepamięć, bo ewentualne mogą być tylko z tyłu...
Tylko mniejszy koszt, sam tak chyba zrobię w swoich by zaoszczędzić te kilkanaście zł na terminalach, ale w kolumnach gdzie takowe są i działają nic bym nie robił, bo taki kabel na stałe jest niewygodnym rozwiązaniem, a usłyszeć tego się nie da...
Ja raczej chciałem ze względów jakościowych, a nie ekonomicznych. ale jeśli to nic nie zmieni to dam sobie spokój.
Sa na Allegro tańsze bo po 4zl ktore nie potrzebują żadnych korekt
Nie przyciąga ich magnes
Maja przygotowane 3 miejsca lutownice
I sa wytrzymałe
Sa duzo lepszej jakosci
Nie sciera sie "złoto"
Sa na Allegro tańsze bo po 4zl ktore nie potrzebują żadnych korekt
Nie przyciąga ich magnes
Maja przygotowane 3 miejsca lutownice
I sa wytrzymałe
Sa duzo lepszej jakosci
Nie sciera sie "złoto"
A jakie to to?
Ja mam w aucie te i nie wszystkie ale tak ok połowę musiałem poprawić żeby lekko wchodziły: http://allegro.pl/rean-nys352bg-zlac...707013040.html
Wg mnie większym minusem jest w nich to że mają dość słabo spasowane gwinty i jeśli minimalnie krzywo zacznie się wkręcanie to jest problem(ja tak jeden wtyk musiałem skręcić że chyba już nie da się go rozkręcić )
Skomentuj