Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    musialem sie pochwalic
    Do auta?

Skomentuj

tak
      wieksze na TB musza poczekac

Skomentuj

jak to w porownaniu do missiona gra ?

Skomentuj

jeszcze nie wiem

Skomentuj

zestaw od łukasza czy sam cos modzisz :biggrin: ?

Skomentuj

jak chcesz wiecej info to poszukaj odpowiedniego tematu

Skomentuj

Ja moje wpasowałem w pierscienie od missionow Po lekkim opiłowaniu pasują idealnie

Skomentuj

ja chcialem zrobic zaokraglone z wkomponowana siatka od tempo. ale nie udalo mi sie odciac siateczki i w dodatku ja pogniotlem :(
                  ale do TB juz bedzie siatka

Skomentuj

Moje dzisiejsze boje kształt już jest, jutro zaczynam fornir . Pierwsza stolarka w moim życiu.

Chcę zamówić nóżki z kwasówki z blachy, ale nie mam poj3cia jakiej grubości żeby stabilnie stały?

Skomentuj

szpachla dobra na wszystko :P tylko jak sie bedzie fornir trzymal tej szpachli?

Skomentuj

Szpachla jeszcze nie szlifowana. Nie bedzie tak dużo.

Skomentuj

Ja daje na szpachle capon podkład wiążący , i w zestawach z przed kilku lat nic się nie dzieje .
                          Grubość blachy zależy od kształtu . Jeśli to będą wąskie płaskowniki to pewnie jakaś 8 by musiała być , jeśli cała stopa z małymi " uszami " do kolców to i pewnie 5 by starczyła .

Skomentuj

Raczej płaskowniki, ze względu na cenę. Dzięki za radę z capondm, zastosuję. Jest parę miejsc gdzie teść się dorwał do feezarki w ramach "pomocy" :(

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                              Raczej płaskowniki, ze względu na cenę. Dzięki za radę z capondm, zastosuję. Jest parę miejsc gdzie teść się dorwał do feezarki w ramach "pomocy" :(
                              Wiesz podejrzewam ze jak dasz komus aby ci zrobil male plaskowniki albo gotowe cale podstawy to cenowo cie wyjdzie pewnie to samo. Osobiscie uwazam ze nawet na plaskownik 8 mm to za duzo. To sie robi pancerna blacha no i tez nie wiem jak ty bys to sobie wyobrazal. ja rozwiazalem to tak moze cos ci pomoze i da wyobrazenie.

Skomentuj

A jaką grubą masz tę blachę? I ile ważyły kolumny?
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Patrząc na kolumny to obstawiam 25kg sztuka minimum. Płaskownik nawet gruby może być ok. Ale zawsze pozostaje ryzyko że zacznie się wyginać po jakimś czasie.

Zapytaj Binganta o to. W 3 drogach dla ubogich ma płaskowniki a nie całą blachę

Skomentuj

A ja kupiłem sobie dzisiaj w Lidlu jakąś "giętką japońską piłę ręczną do precyzyjnego cięcia elementów drewnianych"/ przynajmniej nie będę żonie kradl noży z kuchni :)

Skomentuj

Taka chinska podrobka japonskiej pily :P te pily oryginalne sa bardzo drogie, rekojesc jest z drewna, a sama pila to koszt minimum 40 ojro.

Skomentuj

Wiem, ale jako jednorazówka się zawsze przyda gdy nie mam dojścia dużą piłą ręczną ani wyrzynarką.

Skomentuj

Ile dałeś za piłkę? Mi przydałaby się do zeskrobywania np kleju, silikonu - czyli wszędzie tam gdzie trzeba nóż wygiąć. Sprawdzi się?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X