Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mój nowy podopieczny - Vifa NE315W-04. Na początek aplikacja BR (od 115l przez 100l kończąc na 80l). A jak największy litraż BR nie będzie miał zadowalająco niskiego f6 i wytrzymałość mocowa głośnika będzie niska to zainwestuje w testy aplikacji TL. Znając swoje preferencje pewnie skończy się na 300 litrowej klofcie TL z długością tunelu powyżej 3m.

Skomentuj

Nie mam szczęścia ostatnio do sprzedawców allegro. Dzisiaj przyjechały mccauley b1240 znowu w watpliwym opakowaniu. O ile transport przeżyły to jeden z nich zle zregenerowany, co jest dziwne bo robione w dragon's head...

Skomentuj

Ja kiedys dostalem z USA glosniki wysokotonowe po prostu wlozone do tego malego opakowania (small flat rate).

Przezyly i nawet zadnego wgniecenia czy polamania nie bylo
        Last edited by pharoh; 10.12.2013, 20:07.

Skomentuj

Spoko ale te wysokotonówki pewnie nie ważyły 17kg ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
            jeden z nich zle zregenerowany, co jest dziwne bo robione w dragon's head...
            Kolejny źle zregenerowany głośnik w tej firmie?
            Ciekawe, a jak opisywałem co się stało z kappą po kilku miesiącach to mi nikt nie wierzył :)

Skomentuj

Sprawa wygląda tak: gość z allegro jakiś czas temu wysłał je do regeneracji i po otrzymaniu sprawdził je niby na małej mocy i były ok. Do tej pory leżały i nic z nimi nie robił. Teoretycznie można się machnąć w ocenie stanu bo sam po podłaczeniu na pełnym paśmie myślałem że jest ok ale grał ciszej. Po dokładnym sprawdzeniu cewka pięknie ociera o szczeline, na oko widać jakby lekko przekrzywiona membrana była. Chyba ktoś nie wycentrował i krzywo do dolnego resora przykleił. Gość ma jutro się z nimi kontaktować jak tego nie zrobia to zwracam i dziękuję.

Skomentuj

Kilka miesięcy grania i o to co się stało:

Skomentuj

Prezent mikołajkowy, a przy okazji dylemat "Bloodwood czy Padouk":

:)

Skomentuj

Bloodwood wyglada przepieknie.

A przy okazji, w jaki sposob powstaja te czarne paseczki na laczeniach forniru?

Skomentuj

Zamieszczone przez robsont Zobacz posta
                      Bloodwood wyglada przepieknie.

A przy okazji, w jaki sposob powstaja te czarne paseczki na laczeniach forniru?
                      Czarna szpachla. W oryginale jest to jakiś rodzaj kleju.

Skomentuj

do mnie dziś dotarły Seasy i zdziwiłem się ze nie są oryginalnie zapakowane ale na szczęście są cale :)

jutro zrobię fronty mam nadzieje że nic nie spier....:lol:
                        Last edited by lonevolf; 11.12.2013, 17:33.

Skomentuj

Te wooferki mi się podobały na tegorocznym AS :)

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                            Juz jest lepiej
                            Dołoż pułapkę na woofer na 6 kilo
                            Czekam na części z Polinka, w wersji z dołożonym jeszcze 10uF+8R2 zgranie fazowe ciut lepiej wygląda, cięcie spada na 2kHz, no ale w okolicach 3kHz wcześniej było około -3dB z korekcją -5dB, więc troszkę większy dołek się zrobił.
                            Co byście polecili zostawić?
                            W sumie to obie zwrotnice wyglądają bardzo podobnie, więc coś czuję, że warto posłuchać i wtedy zdecydować.

Tak swoją drogą jestem prawie przekonany, że ta wersja ostania co jakoś wymodziłem zagra lepiej niż poprzednia złożona z byle czego. Zastanawiam się czy przy tanich głośnikach ma sens aż tak długo rozwodzić się nad zwrotnicą, choć jak ma to dołożyć kilka % do jakości to czemu nie...

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                              do mnie dziś dotarły Seasy i zdziwiłem się ze nie są oryginalnie zapakowane ale na szczęście są cale :)

jutro zrobię fronty mam nadzieje że nic nie spier....:lol:
                              Seas U18RNX/P ??

Skomentuj

U16rcy/p

Skomentuj

gi co to za szpachelka? Jak robisz te paski czarne i ten bloodwood?

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                                    gi co to za szpachelka? Jak robisz te paski czarne i ten bloodwood?
                                    Szpachelka to piłka do forniru, paski czarne tak jak wyżej napisałem, a bloodwood to rodzaj drewna/forniru ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                                      Czekam na części z Polinka, w wersji z dołożonym jeszcze 10uF+8R2 zgranie fazowe ciut lepiej wygląda, cięcie spada na 2kHz, no ale w okolicach 3kHz wcześniej było około -3dB z korekcją -5dB, więc troszkę większy dołek się zrobił.
                                      Co byście polecili zostawić?
                                      W sumie to obie zwrotnice wyglądają bardzo podobnie, więc coś czuję, że warto posłuchać i wtedy zdecydować.
                                      Pokaz wykresy
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                                        a bloodwood to rodzaj drewna/forniru ;-)
                                        A ja myślałem, że to ten sam fornir na obu zdjęciach tylko inna bejca użyta :)

Skomentuj

Poprzedni:

Porównanie:
                                          Last edited by ampli; 11.12.2013, 22:30.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X