Kolejny klon ze stajni Accuphase P7100-tym razem już chyba ostatni :)
przymiarka zasilania:Toroid 1650VA i 4x47000uF/100V Mlythic HC Mundorf
obudowa ma głębokość 500mm a już jest ciasno
i sam "super ring" prawie 200 mm średnicy i 10 kg wagi
Końcówki mocy na 11 parach Toshiby,dodatkowo sterownik z zabezpieczeniami i softstartem,protektor DC ze sterowaniem VU meterków -wszystko wg projektów kolegi Jaskiniowca.
Kolejny klon ze stajni Accuphase P7100-tym razem już chyba ostatni :)
przymiarka zasilania:Toroid 1650VA i 4x47000uF/100V Mlythic HC Mundorf
obudowa ma głębokość 500mm a już jest ciasno
i sam "super ring" prawie 200 mm średnicy i 10 kg wagi
Końcówki mocy na 11 parach Toshiby,dodatkowo sterownik z zabezpieczeniami i softstartem,protektor DC ze sterowaniem VU meterków -wszystko wg projektów kolegi Jaskiniowca.
Ile by taka zabawka kosztowała (z robocizną/złożona/uruchomiona/w obudowie z vu meterami) ? ;-)
Ten protektor jest na podstawie oryginalnych zabezpieczeń wyjściowych Accuphase.
A ogólnie to "cewka" (dławik) z rezystorem tłumiącym na wyjściu jest po to by zabezpieczyć wzmacniacz przed pojemnościowym charakterem zwrotnic głośnikowych.
freedi
Tak patrze to ta buda z Modushop nie grzeszy wykonaniem w sensie porządnej ramy w środku do której wszystko jest przykręcone. Za taka kasę widze ze dostajemy fakt dobre radiatory pocięte blachy i troche ramki....
freedi
Tak patrze to ta buda z Modushop nie grzeszy wykonaniem w sensie porządnej ramy w środku do której wszystko jest przykręcone. Za taka kasę widze ze dostajemy fakt dobre radiatory pocięte blachy i troche ramki....
Ramy w sensie "chassis" nie ma , można dokupić płytę montażową z otworami,która usztywnia wszystko i jest podstawą do montażu np.trafa.
Dla mnie to nawet lepiej bo i tak zawsze robię swoje wzmocnienia,zależnie co ma być w środku.
Tutaj akurat mimo tego ,że jest to 3mm podłoga nie ma szans na utrzymanie 10 kg toroida.
Ale to najlepsza i w gruncie rzeczy najtańsza alternatywa na rynku dla nas diy-owców.
Obudowy są dokładnie nawiercone i wykończone,pięknie szczotkowane i anodowane.
Chcąc zrobić od podstaw,podobną,kupując radiatory Fischera cena byłaby raczej sporo wyższa a jakość nie do końca zbliżona.
Wiem,bo to przerabiałem...
Ramy w sensie "chassis" nie ma , można dokupić płytę montażową z otworami,która usztywnia wszystko i jest podstawą do montażu np.trafa.
Dla mnie to nawet lepiej bo i tak zawsze robię swoje wzmocnienia,zależnie co ma być w środku.
Tutaj akurat mimo tego ,że jest to 3mm podłoga nie ma szans na utrzymanie 10 kg toroida.
Ale to najlepsza i w gruncie rzeczy najtańsza alternatywa na rynku dla nas diy-owców.
Obudowy są dokładnie nawiercone i wykończone,pięknie szczotkowane i anodowane.
Chcąc zrobić od podstaw,podobną,kupując radiatory Fischera cena byłaby raczej sporo wyższa a jakość nie do końca zbliżona.
Wiem,bo to przerabiałem...
Nie twierdzę ze są złe, z zewnątrz mi sie bardzo podobają i zapewne kupię również ją dla siebie. Mimo wszystko mogli dać lepszą ramę:)
Za takie pieniądze to jednak dupy nie urywają, w końcu dajesz te 1200 PLN za 5U...
Prawda, gdyby znaleźć zakład zajmujący się obróbką alu i zamówić większą ilość (zamówienie grupowe na e-450) to wyszła by pewnie 1/3 tej ceny (lub mniej) ;-)
Najdroższe tutaj są radiatory i przedni panel, reszta to groszowe sprawy.
Prawda, gdyby znaleźć zakład zajmujący się obróbką alu i zamówić większą ilość (zamówienie grupowe na e-450) to wyszła by pewnie 1/3 tej ceny (lub mniej) ;-)
Najdroższe tutaj są radiatory i przedni panel, reszta to groszowe sprawy.
Jak jesteście chętni to mogę zapytać w zakładzie który robił dla mnie gałki i przy okazji moją obudowę ile będzie kosztować wykonanie takiej obudowy. Potrzebny by był rys techniczny obudowy do wyceny.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany to proszę pisać w temacie.
Skomentuj