Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Po kilku miesiącach znalazłem wenę by go skończyć prawie w 100%. Brakuje boczków i kubka na transformator (choć mi tak pasuje tak jak jest - retro trafo z odzysku ). Gra słodko jak na PCL86.

Skomentuj

Taki projekcik jest dobrym wprowadzeniem w swiat lamp :)

Skomentuj

Już dwa takie zrobiłem ale tylko ten doczekał się projektu finalnego. Zorganizowany jest na płytce drukowanej wg projektu traxmana. Sam trawiłem, lampy NOS, odwijałem trafo zasilające. Niestety głośnikowe pracują z niedoposowaniem - nie ten punkt pracy - zastosowałem inne niż TG5-53 (46). Aż dziw bierze, że gra to aż tak słodko. Myślałem swego czasu żeby wskoczyć na wyższy poziom i zrobić coś w oparciu o El84 w połączeniu z jakąś sterującą ale muszę to dobrze przemyśleć. Dobrany kwartet El84 to już niestety nie mały koszt, nie mówiąc już o TG PP, a ten projekcik to taki (że tak powiem) kamyczek milowy w tej jeszcze słabo tlącej się w mnie pasji do próżni .

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
          drugi obłożony i pierwszy lekko maźnięty :)
          Ładnie, jak się kleiło ?
          Szkoda tego małego odprysku przy otworze na wysokotonowy ;/

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
            Ładnie, jak się kleiło ?
            Szkoda tego małego odprysku przy otworze na wysokotonowy ;/
            cholera sokole oko wyczaił :flapper:
            Całkiem dobrze się kleiło gorzej z wygięciem było ale opanowałem sytuacje, ale już raczej daruje se takie krawędzie :drool: za dużo roboty przy tym.. miało być prosto i szybko a zawsze kur.. muszę przekombinować heh ale pierwszy raz mam styczność z czymś takim więc musicie wybaczyć te buble :biggrin:

Skomentuj

mialem wrzucic ciekawe zdjecia ale pierwszy raz zostawilem gdzies telefon :(

Skomentuj

Witam

Posiada ktoś dokumentacje, wymiary, proporcje Avalon'ów?

Pozdr

Skomentuj

OOO :ohmy: będzie sie działo?...
                  Nie widzialem oryginałów ale na necie można znaleźć klony (mam gdzieś na którymś kompie zapisane/ jak nie usunąłem)

Skomentuj

Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz posta
                    Witam

Posiada ktoś dokumentacje, wymiary, proporcje Avalon'ów?

Pozdr
                    A po co Ci oryginały nie lepiej zrobić cos podobnego??

Skomentuj

Może być podobnego.

Chodzi mi o rozwiązania techniczne i wymiary, proporcje do 24cm frontu.

Ładne też są Megico ale tutaj jest więcej przetworników. Na trzech mało apetycznie by to wyglądało.
                      Last edited by wieniu26; 05.04.2014, 12:03.

Skomentuj

https://www.youtube.com/watch?v=NIjQSZ7tGQg tutaj podpatrzysz avalony, ale pewnie filmik juz znasz

Skomentuj

Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz posta
                          Może być podobnego.

Chodzi mi o rozwiązania techniczne i wymiary, proporcje do 24cm frontu.

Ładne też są Megico ale tutaj jest więcej przetworników. Na trzech mało apetycznie by to wyglądało.
                          U mnie masz cos podobnego 3 głosniki front koło 26 w najszerszym miejscu Kawałek brystolu/kartonu i próbujesz, w koncy wychodzi coś bardzo ciekawego i tworzysz obudowy:) Najlepszy sposób bez kopiowania:) Tworzysz własny unikat:)

Skomentuj

http://www.filedropper.com/aval

http://www.filedropper.com/humblehom...upsandwichcopy
                            Last edited by ruffpl; 05.04.2014, 12:51.

Skomentuj

Dzięki.
                              Last edited by wieniu26; 05.04.2014, 13:41.

Skomentuj

Może nie kolumny, ale diy...

Teraz zabawa z drzwiami nakładanymi. To okienko z boku jest na panel z prosta klawiatura do sterowania oświetleniem w 3 pomieszczeniach.

Skomentuj

fajny samochodzik

Skomentuj

Czyżby karton zawsze w modzie do modzenia ;D ??

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Pawle, a ten Trabi to jakiś "gorący" jest że blachy wykasowałeś ???

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                                        Może nie kolumny, ale diy...
                                        Eee tam, ostatnio ciągle klepię takie rzeczy. Mieszkanie wyremontuj od A do Z ze szpachlowaniem...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                          Mieszkanie wyremontuj od A do Z ze szpachlowaniem...
                                          już to zrobiłem. Szafa ostatnim etapem

Skomentuj

Czaruję...
                                          X