Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
    dwa suby, a czemu dwa? Przy jednym mam bas tylko w połowie pokoju, mam nadzieje że przy 2 będzie ok
    Też kiedyś tak myślałem :)
    Ty chcesz mieć pewnie stereo (dwa suby)... ale skoro jeden sub na środku (myślę że tak ustawiłeś suba) daje opisany efekt, to dwa nic nie poprawią.
    Kwestia pomieszczenia i symetrycznego umeblowania.

PS. chcę kiedyś spróbować estradowych rozwiązań w połączeniu ze sprzętem HA apropo basu kierunkowego w pomieszczeniu :)
    Niestety trzeba by mieć do tego min. około 30m*.
    Last edited by marian; 15.03.2015, 23:37.

Skomentuj

Zwrotki prawie gotowe

do
      Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

zależy to mam z frontów, złożę testową budę i zobaczymy co z tego wyjdzie
        To znaczy co?
        Najniższe pasmo masz z frontow a subem chcesz wyższy bas uzupelnic?
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Trala la la otrzymałem paczuszkę...

Skomentuj

ale ładnie wygląda :)

Skomentuj

No pewnie że ładnie

Skomentuj

Z polski centralnej?
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

z Azji.. :flapper:

Skomentuj

a gdzie mozna zampwc nierdzewkenzagieta i zaotworowana pod wymiar?

Skomentuj

To jest prototyp i niestety ciężko będzie w sensownych pieniądzach podobną obudowę zamówić. Największy problem jest z tym, że nierdzewka przy polerowaniu się grzeje dosyć mocno i blacha zaczyna się odkształcać. Jakbym miał możliwości polerki na zimno w sensownej cenie (dogaduje się już) to nie będzie problemu z taką obudową.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                        z Azji..
                        To już w Polsce płytek nie robią...

Skomentuj

W Polsce to producenci pcb mogą się douczać na razie jeśli chodzi o jakość, terminy i dokładność :)

Skomentuj

Też kiedyś tak myślałem
                            Ty chcesz mieć pewnie stereo (dwa suby)... ale skoro jeden sub na środku (myślę że tak ustawiłeś suba) daje opisany efekt, to dwa nic nie poprawią.
                            Kwestia pomieszczenia i symetrycznego umeblowania.
                            Nie mam na środku i nie będzie bo mi wizualnie nie odpowiada, jest albo bardziej w lewo albo w prawo. Na środku też testowałem było średnio czyli wina pokoju. Muszę się jakoś ratować.

To znaczy co?
                            Najniższe pasmo masz z frontow a subem chcesz wyższy bas uzupelnic?
                            Tak, z frontów mam naprawdę bardzo dobre zejście a chce trochę kicka uzyskać z suba.
                            Last edited by Pawel074; 16.03.2015, 22:29.
                            Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                              W Polsce to producenci pcb mogą się douczać na razie jeśli chodzi o jakość, terminy i dokładność
                              No to widzę ze kolega mocno nie obeznany na rynku.
                              Z Chin kiedys zamowilismy kilka probnych seri po kilkaset szt. - lutować sie nie da, chyba ze recznie. Przelotki wypadaja same prawie.
                              Ogólnie najgorsza polska firma (nie powiem z jakiego miasta) zrobiła to lepiej.
                              Last edited by dolphin123; 16.03.2015, 23:13.

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
                                No to widzę ze kolega mocno nie obeznany na rynku.
                                Mam styczność z różnymi producentami pcb na co dzień,więc nie rzucam słów na wiatr. Mi w Polsce nie pasuje jakość, terminy i przede wszystkim ceny. No, ale nie będę Tobie wciskał na siłę moich doświadczeń skoro tutejsze firmy Tobie pasują :)

Skomentuj

Jakby w Polsce był zbyt, to i była by i dokładność, a tak zamowi ktoś jakąś płytkę raz, na ruski miesiąc i weź tu się utrzymaj.. Chińczycy pewnie nazbierają więcej chętnych...
                                  Last edited by SowaZ; 16.03.2015, 23:37.

Skomentuj

Tak, z frontów mam naprawdę bardzo dobre zejście a chce trochę kicka uzyskać z suba.
                                    Wg mnie nie tedy droga
                                    Wg mnie nie da sie tego zrobic poprawnie
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                      Wg mnie nie tedy droga
                                      Wg mnie nie da sie tego zrobic poprawnie
                                      Co proponujesz? Do normalnego słuchania jest ok. Czasami lubię sobie "przywatować" ponad normę i poczuć tą stopę na ciele - to jest przeznaczenie subów
                                      Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zmienić woofery na takie ktore kopia
                                        I dopiero wtedy najniższe partie uzupelnic subem

Próbowałem takie rozwiazanie w samochodzie
                                        Woofery grały dołem a brakowało kika (wyższego basu)
                                        Kika subem nie dało sie uzupelnic

Wymiana wooferow i zamiana ról zawsze sie udawała
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ogólnie to nie chcę się już bawić w półśrodki typu trochę lepszy woofer, te suby to ma być tak na teraz - była okazja je tanio kupić 280 za 2

Potem myślę nad projektem Yioshiego Klik lub coś większego, koniecznie 3 way. Taki projekt już kosztuję więc musi to poczekać.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X