Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To faktycznie nie jest duże. Myślałem akurat o innym :P

W każdym wypadku nie narzekam.

Skomentuj

Tymczasowo czesciowo upakowane, dac na ak4490 z amanero oraz tripath tk2050 x 2.
      Last edited by Adam_85; 07.03.2015, 11:23.

Skomentuj

Kupiłem KONTAKT PR, napsikałem do środka, wydmuchałem kompresorem, wlutowałem z powrotem, działa :)
        Jak na razie odsłuch na starym głośniku, ale żadnych trzasków nie słyszę więc robota zrobiona :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
          dac na ak4490
          Jak oceniasz tego AK? Słuchałem go w jakiejś aplikacji i nigdy nie słyszałem tak ostrego DAC'a. Fakt jest taki, że grał świetnym basem, ale cała reszta to tragedia.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

U mnie jest rewelacyjny pod kazdym wzgledem, wgniotl w podloge fabrycznego qdaca. Zmiazdzyl bez zajakniecia. Rownowaga tonalna jak na moj gust idealna:-)

Skomentuj

Ja mogę tylko potwierdzić, to co napisał Adam, miałem mdaca na sabre - nie ma porównania. AK dużo lepsze!

Skomentuj

A to aplikacja z jakiegoś forumowego zamówienia czy jakiś gotowiec?
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Aplikacja z diyinhk. Tylko że ja i Adam braliśmy razem z zasilaczami.
                  Szczerze polecam.

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                    Bardzo mi sie podoba twoja sytuacja
                    Napisz lepiej jak sie ta wysokotonowka sprawuje.

Super

Hmmm, jak się sprawuje ? Mogę napisać, że "dobrze" bo działa ? A tak na poważnie.... to trzeba samemu sobie posłuchać. Przecież wszystko zależy od aplikacji - projektu zwrotnicy i upodobań. Nie daje sobie ręki uciąć, że ta aplikacja jest idealna. Projekt był strzałem "w ciemno" i pewnym ryzykiem, które podjąłęm. Trochę czasu, pracy i pieniędzy na to poszło ale bynajmniej nie objawia się to teraz żałowaniem.

Jakby np. Raven_1985 chciał się pobawić z RS28a to mogę podrzucić ewentualnie bo mam "zapas".

Skomentuj

Zebym wiedzial wczesniej ze jestes z Gdanska, to bym porownal z SS 9700 ktory goscil u mnie przez jakis czas :)
                      Ponoc ten RS jest lepszy od tego SS'a, a na pewno jego wersja szmaciana.

Skomentuj

A raven chyba pisał na forum coś o RS28. Wydaje mi się że miał okazję się nim bawić. Może podzieli się swoimi przemyśleniami ?

Skomentuj

RS28 - podobno bardzo fajny juz bym dawno kupil ale jakos nie moge sie zdecydowac czy wziac szmaciana czy aluminiowa wersje. Jak dla mnie posiadaja ogromny plus w postaci siatki ''anty palcowej''.

......

Prototyp kompaktowego stopnia wyjsciowego na BJT juz jest. (narazie tylko na papierze)
                          i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                            Ponoc ten RS jest lepszy od tego SS'a, a na pewno jego wersja szmaciana.
                            Miałem szmaciany przez długi czas to porównam .
                            RS28f jest dobry ale czy aż tak żeby pozamiatać tego SS to nie wiem .
                            Jakiegoś niesamowitego wrażenia na mnie nie zrobił

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                              Zebym wiedzial wczesniej ze jestes z Gdanska, to bym porownal z SS 9700 ktory goscil u mnie przez jakis czas

Nie jestem dokładnie z Gdańska, a 50km od Gdańska. Jeśli Ty i np. Dolphin macie chęci i czas to pakujcie swoje zabawki w karton i wpadajcie. Posłuchamy :)
                              Pisz PW jak coś.

Skomentuj

Ja pracowałem w Eagle, teraz w pracy używam Altium Designer i generalnie Eagle przy Altiumie to zabawka.

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                  Ja pracowałem w Eagle, teraz w pracy używam Altium Designer i generalnie Eagle przy Altiumie to zabawka.
                                  To fakt. Przy okazji widzę, że Rafał obu nas przekonał

Altium to potęga sama w sobie, ale też koszty niezłe.
                                  Last edited by .3lite; 08.03.2015, 19:37.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                    To fakt. Przy okazji widzę, że Rafał obu nas przekonał
                                    Tzn? Ja nie miałem wyboru, musiałem się przesiąść na Altiuma bo tego używam na co dzień w pracy. Teraz powrót do starych projektów z Eagle'a to jak podróż do epoki kamienia łupanego.

Skomentuj

Nie na temat...
                                      No mnie w sumie Rafał przekonał "przy okazji" do tego narzędzia. Myślałem, że Ciebie też :)
                                      Last edited by .3lite; 08.03.2015, 19:37.

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Wbrew pozorom świat nie kręci się wokół Ravena :)

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Spokojnie, nic takiego nie sugerowałem. Faktycznie nie przewidziałem, że będziesz go używał do pracy - u mnie to hobbystyczne narzędzie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X