Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
    Nie jest ceramiczny więc nie jest tak źle
    Bardziej boje się średniaka
    :thumbsup:

Zamieszczone przez kapelli Zobacz posta
    Ło matko. Nerkę trzeba sprzedać, no, prawie o_O
    Chcesz tym ściany burzyć? o_O
    Mam nadzieję, tym bardziej, że chcę to napędzać 500+W/8R wzmacniaczem, a przynajmniej takie są plany :) Jeden P-7100 jest trochę za słaby, no chyba, że w mostku.

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
    Zdecydowanie! Będę kibicował projektowi, prawdopodobnie najdroższe kolumny na forum zrobisz :)
    Dzięki, mam tylko nadzieję, że będzie warto :)

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    Już mnie wpisz w kalendarz... jade słuchać
    Nie będzie problemu :P
    Last edited by .3lite; 25.02.2015, 20:39.

Skomentuj

Już mnie wpisz w kalendarz... jade słuchać
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Kosmicznie wyglądają.

Skomentuj

Czyli to jednak niemiaszki produkuja najlepsze glosniki na swiecie, a nie polnoc europy? :)

Skomentuj

PM po czym wnosisz?

Skomentuj

Po technologii jaka stosuja i pomiarach jakie pokazuja. No i tez troche po zestawach glosnikowych, ktore maja niemieckie glosniki i okupuja najwyzsze miejsca w testach audiofilskich.

Skomentuj

Czyżby niemieckich?

Skomentuj

nie tylko :)

Skomentuj

Nie na temat...
                    niestety lub "stety" jak kto woli, w wielu dziedzinach technologie mają najlepsze na świecie, w szczególności techniczne. Tutaj raczej nie ma dyskusji

Skomentuj

Faktem jest, ze accuton na AS razem z JBL mieli najlepszy basik :)
                      Tylko te 87dB przy 10 calach... Kolejna elektrownia do napedzenia kolumn potrzebna zeby to gralo...

Skomentuj

.3lite zadbał najpierw o elektrownie a potem kupił glosniki
                        O ta strone systemu bym sie nie martwił
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pierwszy raz czyszczę potencjometr, mam nadzieję nie zepsuć

Ktoś ma jakiś patent na ściągnięcie tej blaszki która trzema to wszystko w kupie?
                          Próbowałem podważyć tapeciakiem, to mi ostrze pękło :)
                          Zwykły nóż jest za gruby...

Skomentuj

A po co chcesz to rozbierać?
                            Spray w rękę i czyść
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Izopropanol, lewo - prawo a potem rozpuszczony brud wacikiem do uszu zebrać

Skomentuj

Ponieważ drugi kanał jest w środku.
                                Gdyby były dwa na zewnątrz to by było łatwiej.

No chyba że wystarczy psikać do środka i ruszać potkiem... ale czy wtedy ten preparat sam wyparuje ze środka?

Skomentuj

Czyszczenie zuzytych potencjometrow rozwiazuje sprawe tylko na chwile. Jak chcesz sprzedac sprzet, zeby dzialal, to ok - zadziala, ale na dluzsza mete trzeba po prostu kupic nowy potek.

Skomentuj

To zrób tak jak pisałem wyżej, a żeby potem dobrze wyczyścić i odparować potraktuj potka sprężonym powietrzem. Najgorzej jak rozpuści sz brud, a potem go nie zetrzesz lub wypłuczesz

Skomentuj

Spray w rękę i czyść
                                      Tylko rozebranie gwarantuje bezawaryjna prace przez nastepne lata pod warunkiem braku nadmiernego zuzycia tarczy weglowych

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez 20Hz Zobacz posta
                                      Izopropanol, lewo - prawo a potem rozpuszczony brud wacikiem do uszu zebrać
                                      Izopropanolem mozna uszkodzic potencjometry i włączniki, nie po to są specjalne preparaty aby uzywac czego popadnie, poza tym izopropanol Ci wyparuje i czym pozniej nasmarujesz tarcze i slizgacz?

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                      Czyszczenie zuzytych potencjometrow rozwiazuje sprawe tylko na chwile. Jak chcesz sprzedac sprzet, zeby dzialal, to ok - zadziala, ale na dluzsza mete trzeba po prostu kupic nowy potek.
                                      Nie prawda, jeśli mamy do czynienia np z ALPSami to w ok 99% przypadków kompletne rozebranie, wyczyszczenie i poprawne zlozenie gwarantuje bezawaryjna prace przez nastepne lata. Na chwile rozwiazuje sprawe jedynie psikanie przez dziurki.

W miesiącu serwisuje kilka do kilkunastu urzadzen, jeszcze nigdy zaden nie wrocil z powodu trzeszczacych potencjometrow.

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                      Ktoś ma jakiś patent na ściągnięcie tej blaszki która trzema to wszystko w kupie?
                                      Próbowałem podważyć tapeciakiem, to mi ostrze pękło :)
                                      Zwykły nóż jest za gruby...
                                      Bardzo cienkiem srubokretem podwazasz te blaszki a po sciagnieciu naginasz je w druga strone
                                      Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Ja z rok temu czyściłem takim sprayem do potków 4 szt trzeszczaków alpsa. Ale wylutowałem, zalałem, poruszałem, wytrzepałem i znowu zalałem itd kilka razy, żeby wypłukać syf. Na koniec wytrzepałem ile się dało preparatu wlutowałem i działa idealnie. Sprawdziłem miernikiem, jakichś dużych rozjazdów nie było. Bałem się rozbierać. Wprawdzie minął tylko rok, ale na razie wszystkie 4 działają idealnie. Chyba warto spróbować.

Skomentuj

"Dzięki" za ten post

Tez mam takie samo zdanie

Z rozłożeniem potka to i problemu pewnie nie bedzie
                                          Tylko jak go potem "fabrycznie" poskladac aby rozbieznosci nie było
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X