Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
    A co to jest?
    Jakas sztuka dla sztuki :P

Skomentuj

Ha ha :-) tylna scianka nowych kolumn. Napisalem ze sie zrobilo bo ten etap mniej wiecej udalo sie zakonczyc, reszta sobie poczeka. Pewnie nawet do jesieni. Docelowo maja byc trzy drogi projektu Ravena :-) pozdrawiam

Skomentuj

Obawiam sie, ze korzysc z tych wypustow bedzie niewielka. Samo zagiecie swoje zrobi w przeciwdzialaniu fal stojacych. Pracy z tym duzo, a nie ma pewnosci czy sie oplaci.

Skomentuj

Nie na temat...

Myślałem że to jest oparcie do fotela rehabilitacyjnego

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            Pracy z tym duzo, a nie ma pewnosci czy sie oplaci.
            Opłaca się bo wygląda zaje.... rewelacyjnie :P az szkoda że to w środku będzie

Skomentuj

problemy dopiero się pojawią

Skomentuj

Będzie to klawiszować, czymś to okleisz jeszcze kolego milky way?

Skomentuj

Binganta zazdrość dręczy :-) żartuję oczywiście.
                  Nie wyobrażam sobie nie okleić tego hdfem czy czymś takim, to jedna z konsekwencji tej techniki ( druga to roboty kupa, trzecia to że jest sporo drożej...). Ale jest to do opanowania chyba.
                  W pewnym sensie faktycznie to sztuka dla sztuki, Pogromca dobrze prawi. Te elementy powinny być sporo większe, ale prawdę mówiąc nawet 15 centymetrów byłyby zbyt małe w porównaniu z długością fali niskotonowej, prawda? Główny cel to był kształt tyłu, myślę że mam dość ciekawy pomysł na ucieczkę od zwykłej prostokątnej skrzyni. Te fale i zęby powstały przy okazji po prostu. A co do wyglądu to już kobieta mi powiedziała, że boki powinny być przezroczyste, żeby to było widać :-)

Skomentuj

dajcie chłopakowi skończyć i wtedy będziecie sobie oceniać - jedno można powiedzieć, że wygląda to bardzo fajnie...wygląd czasem też jest ważny :P

Skomentuj

kolumny już grają, teraz mam dylemat jak je wykończyć :( chciałbym jakiś jasny fornir tylko nie wiem jaki. musi dobrze komponować się z srebrnymi membranami. jak macie jakieś sugestie, to śmiało :)

Skomentuj

jak pierwsze wrażenia odsłuchowe?

Skomentuj

Do jasnych membran zawsze dobrze komponuje się ciemny fornir :)

Skomentuj

Czarny połysk.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tomekk85 Zobacz posta
                              jak pierwsze wrażenia odsłuchowe?
                              kawał dobrej roboty raven-a, głośniki jeszcze się nie wygrzały, a już jest lepiej jak dobrze :)

no właśnie, pewnie zostanę przy ciemnym froncie, a reszta fornir orzech albo coś podobnego.

Skomentuj

Zamieszczone przez K0Mii Zobacz posta
                                kawał dobrej roboty raven-a, głośniki jeszcze się nie wygrzały, a już jest lepiej jak dobrze :)
                                Jak jest z basem ? W jakim pomieszczeniu odsłuchujesz ?

Skomentuj

kolumny już grają, teraz mam dylemat jak je wykończyć chciałbym jakiś jasny fornir tylko nie wiem jaki. musi dobrze komponować się z srebrnymi membranami. jak macie jakieś sugestie, to śmiało
                                  Dąb bielony
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Orzech amerykański czeczot :)

Skomentuj

Przykręć ten bas inaczej, będzie się lepiej komponował z wkrętami od FW i TW.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        Przykręć ten bas inaczej, będzie się lepiej komponował z wkrętami od FW i TW.
                                        Nie są to wkręty, śruby z gwintem metrycznym i nakrętki pazurkowe. Inne rozmieszczenie nie było możliwe, nakrętka wychodziła za blisko krawędzi obudowy. Dla mnie takie rozmieszczenie jest okey, zobaczę jak będzie wyglądać wykończona obudowa z takim układem, wtedy może zrobię tak jak piszesz i zamienię śruby na wkręty.

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                                        Jak jest z basem ? W jakim pomieszczeniu odsłuchujesz ?
                                        Tak jak opisywał to raven: "Bas jest spokojny, taki trochę nieobecny, wycofany brakuje mu pazura ... no po prostu jebnięcia brakuje" Odpowiada mi taki charakter grania w 100% zwłaszcza, że pomieszczenie odsłuchowe ma tylko 18m2.

Skomentuj

teraz mam dylemat jak je wykończyć chciałbym jakiś jasny fornir tylko nie wiem jaki. musi dobrze komponować się z srebrnymi membranami.
                                          drzewo lodowe negro ? (ma szare paski...)
                                          Ktoś widział ten fornir na żywo jak wygląda ? Dosyć naturalnie czy sztucznie ?
                                          Last edited by ir0nhide; 15.02.2015, 23:02.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X