Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

swiety1337 , termoglut na pewno łatwo nie puści. Musiałbyś podgrzać HA. Najlepiej jakbyś dał wszystkie części na opaskach zaciskowych tak jak ja mam u siebie :P
    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Czemu straszycie chłopa... wszystko jest jak należy.
      Nie odrywaj tych cewek bo przez przypadek zadrapiesz lakier i się zewrze kilka zwoji albo urwiesz drut bo są delikatne.
      I wtedy poprawisz... :flapper:
      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

No jakby kapkę termo podgrzał, czy trochę poskrobał, to może... :cool:
        Mimo to, lepiej nie ruszam. Narobię sobie roboty, a nic nie osiągnę. Dzięki za rady :)

Skomentuj

Jakby lakier na drucie miał schodzić od odrywania termogluta to by miał lipę a nie cewki. Nie ma prawa przy czymś takim nic się stać. A nawet jeśli zewrze dwa zwoje z wierzchu to straci raptem dwa zwoje z całego nawinięcia - jaki to problem?

Skomentuj

Miałem na myśli od jakiegoś narzędzia, bo dobrze rozgrzany klej solidnietrzyma wiem z autopsji.

- - - - - aktualizacja - - - - -

I palcyma trudno oderwać!
            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zgodnie z pomiarami Troelsa ~10 cm między osiami jest prawie tak dobre jak postawienie "bokiem". Nie wiem też, jaka jest dokładność wykonania cewek. Tzn, możliwe że ich parametry są obarczone jakimś błędem. Teraz pytanie w którą stronę. Do tego dochodzi kwestia tego, czy Raven mierzył swoje cewki. Podsumowując to tak naprawdę nie wiem co będzie lepsze, czy może dzięki takiemu ustawieniu które mam teraz, nie będę bliższy "cewkom Ravena".
              Mimo to jakiś malutki błąd zrobiłem. Powinienem był ułożyć je zgodnie ze sztuką. Kiedyś, przy kolejnych zwrotnicach będę o tym pamiętał :).

Skomentuj

O matko! A jak się rozpuszcza "termoglut" ? temperaturą... - lutownica

Skomentuj

Ja jestem perfekcjonistą i wolałbym poprawić zwrotkę, żeby było po bożemu. Długo to nie potrwa a od początku będziesz nabywał pożądanych nawyków
                  Last edited by Hermes; 30.12.2014, 16:04.
                  marcinsywala.pl
                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

jak reven zwraca uwagę, że kolumna nie pochylana czy dzwon nie wycięty - "to się czepiasz "
                    OK niech będzie .
                    Teraz jednak z tą zwrotnicą to przesadzacie rzeczywiście.
                    Jest dobrze i nic nie trzeba ruszać .

Skomentuj

Zwrotnic nie zmieniam. Ewentualnie w przyszłości jak uznam, że z powodu pozycji cewek dźwięk jest niezadowalający to wyciągnę zwrotki i przerobię :).
                      Maty wklejone, kable położone. Uszczelnię jeszcze otwory na kable silikonem. Otwory pod terminale wyfrezowane. Zwrotki wchodzą na styk przez otwór (cel osiągnięty :))
                      Następny krok wklejenie frontów.

Terminal będzie zrobiony z Aluminium anodowanego na czarno. Blacha #3mm lub #5mm.

Skomentuj

Taki dzisiaj katalog dostalem od listonosza :)

Skomentuj

O, super. Wysyłają próbki do osób prywatnych? Z tego co widzę to z andola, tak?

Skomentuj

Tak Anodal, szkoda że jakiegoś cennika nie ma. Do prywatnych nie, ale do firm to i owszem

Skomentuj

A mają problem z jednostkowym zleceniem?

Skomentuj

Kiedyś nie mieli, gdzieś czytałem że ktoś coś im wysyłał.

Skomentuj

Jak potrzeba przez firmę może mógłbym pomóc :)

Skomentuj

Bedzie dac na akm ak4490 i amanero po i2s:-) czekamy z kolega mati22 na trafka z toroidow:-)

Skomentuj

Hehe Adam - mato_22 a nie mati22..

No, czekamy

Skomentuj

Czemu Amanero a nie coś na XMOS'ie?

Skomentuj

W ogólnych porównaniach wychodzi że praktycznie to samo.. Do tego w Amanero można dać zasilanie z zewnątrz i ponoć jest duża różnica na + Ogólne opinie Xmos i Amanero są równie dobre. A wzięte to co było pod ręką :)
                                          Relację zdamy oczywiście. Mamy różne zestawy głośników, do tego jeśli się uda i osoba robiąca zwrotkę do moich nowych 3way się wyrobi w miarę z czasem to będzie porównanie na audax, ss illuminator, i ss revelator. Tak więc będzie mam nadzieję dużo nowych i ciekawych wrażeń po złożeniu zestawu.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X