Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    sry Panowie, wstałem o 5 rano, po 2h snu niewyspany, a potem "beszle" wychodzą ze ścian :P

Skomentuj

Najlepszy efekt jak do tej pory

Skomentuj

_NATAN_5064 a ja widzę małego babola :) Zaznaczyłem Ci o jedną warstwę za dużo. Zauważ że zworki pod transoptorem są na spodniej warstwie i tam też powinna być warstwa opisowa dla nich.
        Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
        Grado SR125i

Skomentuj

qrwa
          A mnie gotowa kolumna przygotowana pod malowanie spadła z palety. W jej pobliżu był mur. :mad:
          Tylko pod górkę.
          Zawsze coś. A to problemy z CNC, z proszkowym pomalowaniem nierdzewki, a to trudność z nagwintowaniem kwasówki,
          a to trudności z "wyprostowaniem" skóry licowej, teraz to.

Na szczęście doszedłem do tego jak zrobić wysoki połysk na lustro. Tylko co z tego ja nie ma co malować :(.

Też macie pod górkę?
          Last edited by wieniu26; 18.09.2014, 17:14.

Skomentuj

Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz posta
            qrwa
            A mnie gotowa kolumna przygotowana pod malowanie spadła z palety. W jej pobliżu był mur.
            Tylko pod górkę.
            Zawsze coś.
            Szczerze wspolczuje! :( Kiedys trafilo mi sie cos podobnego, ale juz z fornirem. Musialem robic cale pudlo od nowa...

Skomentuj

Tuż przed ... :( czyli ofornirowana.
              No i nieszczęsna chwiejna paleta ...

Skomentuj

Stoi na krawędzi.

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
                  _NATAN_5064 a ja widzę małego babola :) Zaznaczyłem Ci o jedną warstwę za dużo. Zauważ że zworki pod transoptorem są na spodniej warstwie i tam też powinna być warstwa opisowa dla nich.
                  no faktycznie masz racje. Prawdę mówiąc nie zwróciłem uwagi nawet na to

Wieniu wystarczyło obrócić kolumnę o 90* , na drugi raz będziesz już wiedział
                  Last edited by _NATAN_5064; 18.09.2014, 20:08.

Skomentuj

_NATAN_5064, jaka metodą robiłeś napisy i cynowanie?

Skomentuj

Cynowania tam nie ma nawet, napisy to ta sama technika - termotransfer, ten papier z allegro i to wszystko

Skomentuj

gotowy na budkowanie .
                        Zostało kilka" fiuczerów" w sterowniku do odpalenia tylko .

Skomentuj

W kosmos lecisz?Kiedys NASA procki od Amigi skupowalo,to wyglada podobnie.Jak prom Discovery.

Skomentuj

Jaki procesor znajduje się na płytce wejściowej?

I szkoda tych desek, przydałoby się coś metalowego :P
                            Last edited by .3lite; 19.09.2014, 19:30.

Skomentuj

a ja kompletnie nie wiem co to jest, na jednym foto widzę książkę m.in "miniaturowe lotnictwo" ale to pewnie tak dla zmyłki tylko. :razz: Te złote to jakieś silniki krokowe ?
                              Co to raven ?
                              Co za monitorek z tyłu ? Tannoy - dobrze widzę ? :)

Skomentuj

To kondensatory są. Jest to monoblok jego nowego wzmacniacza audio.

Przy okazji - trzeba się pozbyć tego analogowca (oscyloskop) i kupić porządny, cyfrowy oscyloskop z próbkowaniem co najmniej 2 GSa/s.
                                Last edited by .3lite; 19.09.2014, 21:05.

Skomentuj

Te złote to rezystory dużej mocy :P a ten monitorek to może być oscyloskop

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                                    Te złote to rezystory dużej mocy :P a ten monitorek to może być oscyloskop
                                    Kondensatory mają złote grafiki :P W sumie to teraz sam nie wiem o co mu chodziło.

Skomentuj

tak to faktycznie rezystory ... a "monitorek" miałem na myśli kolumienkę :)

Skomentuj

Kolega Raven zapowiadał się jakiś czas temu ze wzmacniaczem. Raven jakiś krótki opis zapodasz czy to "wczesna alpha" (choć nie wygląda).

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta

Najlepszy efekt jak do tej pory
                                          A czym pomalowałeś tą stronę z opisem jakiś lakier bezbarwny ??
                                          ja do cynowania użyłem pasty lutowniczej do rurek miedzianych i całkiem fajnie wyszło za drugim podejściem:) kupiłem też farbki porcelanowe i dziś myślę jak wstanę to coś z soldermaska pokombinuję

Skomentuj

Czaruję...
                                          X