Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zasilacz cały wejdzie? Robiłem podobny projekt, ale zasilacz nie wyrobił przy chłodzeniu pasywnym i nic z tego nie wyszło, no chyba że włożyć jakiś bardziej markowy, ale generalnie te zasilacze są przewidziane do pracy z wentylatorem, a sprzęt pobierał gdzieś 40, pewnie mniej niż 60W (kombinowałem potem z "odkręceniem" procesora celem zmniejszenia poboru).
Może jeszcze spróbuję z zasilaczem do tego przeznaczonym, tylko HDD by się jakieś bezgłośne przydało...
Skomentuj
-
Zasilacz wejdzie/ jakby co to mam jeszcze małe i serwerowe, ale ten pasuje idealnie. Na początku przykręciłem go wentylatorem do góry (jak na 3 zdjęciu) ale kabel MPC był za krótki :razz:, więc dałem go w końcu wentylatorem w dół (pod nim stópki gumowe 2cm/ pod płytą główną plastikowe 1cm). Podstawa jest idealna ( gruba i nie drga tak jak w typowych blaszakach :biggrin:), HDD jest położony na paskach z pianki, żeby był cicho, a SDD leży pod płytą główną/ żadnego cd/dvd nie potrzebuję bo nigdy tego nie używam :). Od przodu dam małe diody, żebym wiedział, że jest włączony.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaJeśli uni gra basem to bg1 nie ma go wogole
Na razie mam niespieszny plan żeby zostawić sobie bg1 i włożyć go do jakiejś obudowy. Ale to jak się pojawi jakaś ilość czasu i gotówki.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postair0nhide Widziałem, ale droższe niż reszta kompa "ze śmieci" (2x512MB, E5200, G31M) i puki co w miejscu trzyma mnie też brak HDMI/DVI, będzie trzeba grafikę wykombinować i wtedy taki mały zasilaczyk byłby ryzykowny.
Skomentuj
-
Hp też ma fajne małe komputerki, ale nietypowy format płyty może okazać się problemem (i nie będzie takiej przyjemności jak z wykorzystania obecnych gratów, które też specjalnie słabe nie są).
Co do Asusa który masz konkretnie na myśli? Bo widzę odtwarzacz Asus O!Play MINI oraz VivoPC VM40B.
Skomentuj
-
o ITX mini mi chodziło, tak zapodałem nie sugeruj sie specjalnie. Czasem ludzie nie wiedzą zwyczajnie ze takie cos istnieje. Ogólnie nie jestem milionerem ale gdybym miał kleic sam mini komputer z niewiadomo jakim efektem i wyglądem to taki ASUS za 5 stówek będzie zwyczajnie i tanszy i lepszy i ładniejszy z z gwarancją.Last edited by kat01; 15.09.2014, 23:05.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kat01 Zobacz postawejdz w allegro wpisz asus mini i odechce sie robienia samemu komputera.
A mnie się chce :). Komp i tak leżał rok nieużywany/ mialem go wcześniej w mniejszej obudowie ale mi nie przypasował bo byl za mały/ teraz przynajmniej pasuje serwera i do odtwarczacza blu-ray. Jeszcze tylko zakupić jakiś lepszy amplituner i posprzątać :)
Foto przed końcowym zlożeniem. Dodatkowo dałem usb od spodu z boku, jakbym chcial coś podłączyć, do tego klawiatura z touchpadem na bluetooth i wszystko śmiga (niestety nie miałem lepszego aparatu).
Last edited by ruffpl; 16.09.2014, 07:15.
Skomentuj
-
Kiedyś musiałem przeciągnąć kilka grubszych kabli przez ścianę. Dziura w ścianie była dość duża, a trzeba to było jakoś ładnie wykończyć. Akurat była sobota przed południem, więc czasu dużo nie miałem. Chwila zastanowienia - wyjazd do elektronika - zakup 2 tuneli HP50https://www.intertechnik.com/Shop/Ac...68,en,14,47550
Wkleiłem po jednym z każdej strony ściany i wygląda profi
Skomentuj
Skomentuj