Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ikea DIY...

Były krzesełka dzieci, teraz będzie tatusia cyrkiel :)

Jutro reszta, troche juz późno na cięcia i wiercenia.
    Last edited by ruffpl; 11.11.2014, 22:14.

Skomentuj

Ja przez swój koślawy cyrkiel muszę jeszcze raz robic fronty do monitorow😐
      Ma ktos może na zbyciu płyty mdf? Potrzebuję dwa kawałki 18x32cm, a w casto itp koło mnie są tylko płyty 10mm.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta

Scaryfikejszyn modyfikejszyn
        Pomiar "ręką"... kto wie ten wie :thumbsup:
        O co chodzi z tym, że w tym projekcie coś "brzęczy"? (projekt Lusztiego).
        http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
          O co chodzi z tym, że w tym projekcie coś "brzęczy"?
          http://diyaudio.pl/showthread.php/24...3%B3r-projektu

Skomentuj

Na tweeterze mam górkę w granicach 5,5k (kolor niebieski) które jest widoczna również na całości zestawu (kolor czerwony). Tweeter Tonsila 10/80/19 nic specjalnego więc można się takich kwiatków spodzieć. Czy jest szansa się tego jakoś pozbyć? Przy pochyleniu górka się wyrównuje(pomiar zielony). Jeśli wynika to z charakterystyk kierunkowych głośnika to pewnie nic się z tym nie zrobi. ??

Last edited by Marios; 13.11.2014, 16:35.

Skomentuj

Ja bym się umiejscowieniem tweetera pobawił, może to coś zmieni. Odpal Edge'a i posymuluj :)

Skomentuj

Projekt wzmacniacza na chinskim TDA7294 2.1 ;-)
                Last edited by crimi; 13.11.2014, 18:31.

Skomentuj

Niezła fantazja. Taka duża buda i aktywne chłodzenie? :)
                  marcinsywala.pl
                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Tak. Bo radiatory od prockow sie grzaly (juz nie mowiac po zamknieciu budki), dopiero po dolozeniu wentylatorow na 12V, chlodzenie wyrabialo ponad norme, wiec obnizylem na 6V. Jest cicho i zimno.

Skomentuj

Nie na temat...
                      uwazaj, zeby pingwiny kabli nie pogryzły :p
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Przekonałem się że ostre dłuto to bardzo przydatne narzędzie :)
                        Płyty MDF docinane w Leroy, dokładność 1-2mm niestety, ale bez szlifowania i wdychania pyłu obyło się jak widać. I nawet dużo szybciej. Do większych powierzchni lepiej użyć struga. Jak widać z MDF-u też da się uzyskać takie fajne skręcone wiórki jak w drewnie :)
                        Okazało się że dłuto jest też świetne do docinania nadmiaru forniru przy brzegach, dużo pewniejszy chwyt niż jakikolwiek nóż plus trochę wprawy i idzie to naprawdę szybko.

Skomentuj

Papier scierny 40-80 tez daje rade
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                            Papier scierny 40-80 tez daje rade
                            Też tak rownalem moją obudowę, do tego bosch i szybko idzie

Skomentuj

Nie na temat...
                              Zamieszczone przez melisław Zobacz posta
                              Płyty MDF docinane w Leroy, dokładność 1-2mm niestety
                              Mi w Leroy próbowali wmówić, że 18mm ścisnął im się pod ciężarem do 16mm i dlatego połowa formatek 16 mm połowa 18 mm....

Skomentuj

Ostatnio wdała się mała dyskusja z konstruktorami więc kto chętny proszę luknąć :)
                                trafiły do mnie Jamo Prestige P190 wersja z polipropylenowym sredniotonowym umieszczonym nad kopułką :
                                szybkie pomiary kontrolne oryginalów:

zapadła decyzja o zmianie wysokotonówki ( fabryczna brzmiała mocno średnio ) i poprawieniu filtracji i tłumienia

- - - - - aktualizacja - - - - -

Wysokotonowe zostały zmienione na SEAS 27TDC. A oto co mi wyszło. Komentarze / sugestie mile widziane. Kolumny już gotowe więc zmiany nie będą już wykonywane ale sugestie napewno przeczytam i przemyśle.

i tak na szybko przed chwilą zrobione rozpraszanie na podstawie pomiarów 0,15,30,45,60 stopni w poziomie ( poglądowo bo słabo się do nich przyłożyłem :)

Last edited by lklukasz; 15.11.2014, 22:02.

Skomentuj

dlugo nie wytrzymalem i musialem wrocic do roboty...

sub do auta dla warszawiaka w jego warsztacie
                                  bawilem sie frezarka MAKITA RTO700C - rewelacja!
                                  kosztuje tyle co moja celma, ale jest mniejsza i ma wieksze mozliwosci.
                                  ta przystawka katowa jest niesamowita!
                                  jak tylko nazbieram kase to kupuje caly zestaw
                                  malutka frezarka o niewielkiej mocy nie radzila sobie dopiero przy frezowaniu otworow pod glosniki. stanela mi raz na duzym frezie. po zewnetrznej dziala znakomicie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    MAKITA RTO700C - rewelacja!
                                    Tak potwierdzam posiadam takową w swoim warsztacie i nie zamienił bym jej na inną. Do lekkich prac wygodna i precyzyjna

Skomentuj

Paweł- zasadniczo nie dziwię się że stanęła . Przeznaczenie tego narzędzia wg założeń producenta było nieco inne niż ciężka praca ;-)

Jeśli byłbyś wstanie wydusić więcej grosza polecam silniejszą RP2300 ( albo nowsze modele )

Skomentuj

Pawle, właśnie chcę zakupić frezarkę bo będę wykonywał nowe kolumny 3 way.
                                        Myślisz, że ta frezarka podołała by zadaniu? Czy jednak lepiej kupić coś mocniejszego?

Skomentuj

Zamieszczone przez utopia Zobacz posta
                                          Paweł- zasadniczo nie dziwię się że stanęła . Przeznaczenie tego narzędzia wg założeń producenta było nieco inne niż ciężka praca ;-)
                                          ja tylko pokazalem uniwersalnosc tej frezareczki

Zamieszczone przez utopia Zobacz posta
                                          Jeśli byłbyś wstanie wydusić więcej grosza polecam silniejszą RP2300 ( albo nowsze modele )
                                          widze ze nie zrozumiales co jest tak fajnego w tej malej frezarce

Zamieszczone przez mato_22 Zobacz posta
                                          Pawle, właśnie chcę zakupić frezarkę bo będę wykonywał nowe kolumny 3 way.
                                          Myślisz, że ta frezarka podołała by zadaniu? Czy jednak lepiej kupić coś mocniejszego?
                                          ja mam mocniejsza celme, ktora duzo lepiej radzi sobie z wycinaniem otworow pod glosniki...
                                          ale jakbym mial wybierac miedzy celma a makita to bralbym na poczatek makite, bo jest bardzo uniwersalna i daje duzo wiecej mozliwosci!
                                          a to ze jest slaba to nie problem - przejedziesz sobie wolniej lub po kilka przejsc i gotowe

Skomentuj

Czaruję...
                                          X