Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez marian Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gavron04 Zobacz postaO co chodzi z tym, że w tym projekcie coś "brzęczy"?
Skomentuj
-
Na tweeterze mam górkę w granicach 5,5k (kolor niebieski) które jest widoczna również na całości zestawu (kolor czerwony). Tweeter Tonsila 10/80/19 nic specjalnego więc można się takich kwiatków spodzieć. Czy jest szansa się tego jakoś pozbyć? Przy pochyleniu górka się wyrównuje(pomiar zielony). Jeśli wynika to z charakterystyk kierunkowych głośnika to pewnie nic się z tym nie zrobi. ??
Last edited by Marios; 13.11.2014, 16:35.
Skomentuj
-
Przekonałem się że ostre dłuto to bardzo przydatne narzędzie :)
Płyty MDF docinane w Leroy, dokładność 1-2mm niestety, ale bez szlifowania i wdychania pyłu obyło się jak widać. I nawet dużo szybciej. Do większych powierzchni lepiej użyć struga. Jak widać z MDF-u też da się uzyskać takie fajne skręcone wiórki jak w drewnie :)
Okazało się że dłuto jest też świetne do docinania nadmiaru forniru przy brzegach, dużo pewniejszy chwyt niż jakikolwiek nóż plus trochę wprawy i idzie to naprawdę szybko.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaPapier scierny 40-80 tez daje rade
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez melisław Zobacz postaPłyty MDF docinane w Leroy, dokładność 1-2mm niestety
Skomentuj
-
Ostatnio wdała się mała dyskusja z konstruktorami więc kto chętny proszę luknąć :)
trafiły do mnie Jamo Prestige P190 wersja z polipropylenowym sredniotonowym umieszczonym nad kopułką :
szybkie pomiary kontrolne oryginalów:
zapadła decyzja o zmianie wysokotonówki ( fabryczna brzmiała mocno średnio ) i poprawieniu filtracji i tłumienia
- - - - - aktualizacja - - - - -
Wysokotonowe zostały zmienione na SEAS 27TDC. A oto co mi wyszło. Komentarze / sugestie mile widziane. Kolumny już gotowe więc zmiany nie będą już wykonywane ale sugestie napewno przeczytam i przemyśle.
i tak na szybko przed chwilą zrobione rozpraszanie na podstawie pomiarów 0,15,30,45,60 stopni w poziomie ( poglądowo bo słabo się do nich przyłożyłem :)
Last edited by lklukasz; 15.11.2014, 22:02.
Skomentuj
-
dlugo nie wytrzymalem i musialem wrocic do roboty...
sub do auta dla warszawiaka w jego warsztacie
bawilem sie frezarka MAKITA RTO700C - rewelacja!
kosztuje tyle co moja celma, ale jest mniejsza i ma wieksze mozliwosci.
ta przystawka katowa jest niesamowita!
jak tylko nazbieram kase to kupuje caly zestaw
malutka frezarka o niewielkiej mocy nie radzila sobie dopiero przy frezowaniu otworow pod glosniki. stanela mi raz na duzym frezie. po zewnetrznej dziala znakomicie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaMAKITA RTO700C - rewelacja!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez utopia Zobacz postaPaweł- zasadniczo nie dziwię się że stanęła . Przeznaczenie tego narzędzia wg założeń producenta było nieco inne niż ciężka praca ;-)
Zamieszczone przez utopia Zobacz postaJeśli byłbyś wstanie wydusić więcej grosza polecam silniejszą RP2300 ( albo nowsze modele )
Zamieszczone przez mato_22 Zobacz postaPawle, właśnie chcę zakupić frezarkę bo będę wykonywał nowe kolumny 3 way.
Myślisz, że ta frezarka podołała by zadaniu? Czy jednak lepiej kupić coś mocniejszego?
ale jakbym mial wybierac miedzy celma a makita to bralbym na poczatek makite, bo jest bardzo uniwersalna i daje duzo wiecej mozliwosci!
a to ze jest slaba to nie problem - przejedziesz sobie wolniej lub po kilka przejsc i gotowe
Skomentuj
Skomentuj